Motivacija

10 inspirativnih saveta za devojke koje se osećaju izgubljenim u životu

10 inspirativnih saveta za devojke koje se osećaju izgubljenim u životu

Većina nas osjeća izgubljen u nekom trenutku u našim životima. Neki od nas gubimo osjećaj sebe na poslu, u vezi, kod kuće - ili čak i svuda u isto vrijeme.

Izgubljen je strašno. Vaš orijentacija boda su nestali, a više ne možete vidjeti sigurnosti horizonta. To je slično se bacio iz čamca tokom oluje. Odjednom, nema osnova i ništa ugrabiti domognu. Vaš pravcu je otišao iskosa.

Izgubljen u životu je samo privremeni osjećaj. To jednostavno znači da si postizanja prekretnica. Da, to može biti težak put, ali vi imate priliku da otkrijete svoj pravi cilj i iskoriste svoje kreativne energije.

load...

Postoje načini van. Evo 10 inspirativni savjeta za djevojke koje osjećaju odmah izgubio u životu.

Setite se šta je to što volim da radim

Često se osjećamo izgubljeni i razočarani jer smo izgubili kontakt sa onim što je bilo voleli smo da radimo. Radni previše sati i studira previše, mi više ne da zabave smo nekada imali. Jedva smo vidjeti naše prijatelje i ne mogu ni sjetiti kad smo zadnji put pustiti kosu dolje na večernji izlazak.

Ako ovo zvuči kao ti, to je vrijeme da ponovo povezati sa onim što volite. Setite se šta je to si volela o životu i ono što je vaše srce lupa kad god mislili o tome.

load...

Ono što je nekada vas motivirati da ustati iz kreveta? O čemu se radi vikenda da se raduje?

Ponovo otkrijte strasti. Ne prave više izgovora o vremenu. Uvijek si imao vremena.

Budi strpljiv

Ponekad želimo cijelom svijetu, a mi to želimo sada. Ako sve nije prošlo po planu do trenutka kada smo došli u određene godine, to je lako za paniku. Željeli smo cijeli svijet, ali to nije ovdje. Tako da sada ono što se dešava?

Ne žurite. Uzmi si vremena. Budi strpljiv. Postoje trenuci kada jednostavno moraš prihvatiti da se te stvari ponekad treba vremena.

Glavu u avanturu

Sive četiri zida svog ureda može biti vuče te. Oni su vjerojatno ono što vidite većinu vremena, a možda je došao do tačke u kojoj ste sada sanjate o njima.

Ako je tako, to je vrijeme da se izađe iz granica svog ureda i krenuti u avanturu.

Istražujući svijet je sjajan način pronalaženja sebe. To vam ponovo povezuje sa stvarima u životu što je bitno, i otvara nove mogućnosti i prilike za vas.

Osim toga, avanture mogu otpustiti vaše kreativnosti i mašte i inspirisati pronaći svoj niša.

Redovito život nas ponekad hvata u okviru svojih prašnjavih točka monotonije. Escape to.

Ne zaboravite male stvari

Kada se osjećamo izgubljeno, to je često jer velike stvari u životu krenulo naopako. Možda odnos raspao ili nismo dobili posao smo htjeli.

U ovakvim vremenima, važno je da zapamtite male stvari koje stvarno čine život prekrasan. Ovo bi mogao biti miris suncokreta na ljeta ujutro ili šolju sredinom popodneva vruća čokolada.

Zapišite Dreams

Kako pronaći sebe kada se osjećate izgubili? Zapisivali listu svojih snova može pomoći.

Kada život postane tako zauzet, naši snovi se navuku na leđa plamenik. Mi više nemamo vremena razmišljati o tom poslu smo htjeli početi ili taj potez u Ameriku smo planirali. Sve što možemo misliti samo o ovim e-mailove moramo ispratiti pred kupovinu namirnica,

Zgrabite sebe olovku i papir i zapisati svoje snove i ciljeve. Podsjetite se gdje je to što su krenuli prije nego što stvari skrenuo. Dobiti sebe natrag na pravi put postavljanjem male ciljeve koji će vam pomoći da postignu veliki.

Ne zaboravite da ste i dalje u Control

Kada se osjećamo izgubljeni, lako je pretpostaviti da smo izgubili kontrolu. Ali ovo je onemogućavanje način razmišljanja koji samo pogoršava stvari.

Realnost je da si još uvijek pod kontrolom ovdje. Imaš još moć da donose odluke koje će poboljšati vaš život.

Leave Your Comfort Zone

Smiješno je. Zone udobnosti ima za cilj da nam nude udobnost. I to radi - ali samo na kratko. Na kraju, naše zone udobnosti počinje da primi nas guše nas do tačke gde smo zapravo osjećaju izgubili unutra.

Zašto? Jer nas naše zone udobnosti daje iluziju da je to ono što želimo. Kada je u stvarnosti, to potiskuje naš potencijal i zato nas ostavlja osjećaj razočaran i neispunjene.

Važno je da redovno napišite zone udobnosti. Isprobajte nove stvari, upoznati nove ljude. Proširiti granice vašeg uma. Ostavite poznavanje iza sebe i dozvolite sebi da raste i razvija.

Zaustaviti ono što radite

Se osjećate izgubio odmah, a tu je i razlog za to. Saznajte šta vam smeta i odvlači vas i prestati raditi to. Makni se od negativnosti. Ako se nešto - ili nekoga - u vašem životu je preuzela na zaobilaznici, pozdravi i idemo dalje.

Posegnuti za pomoć

Često zaboravljamo da možemo pitati druge za pomoć. To je kao da se osjećamo loše za osjećaj izgubljen - kao da to nije dozvoljeno. Ako se obrate za pomoć, smatramo slabim i ranjivim ili - još gore - kao da mi to ne zaslužuju.

Svako zaslužuje pomoć. Stvar je u tome, to je vjerojatno da ste okruženi ljudima koji su bili u sličnim situacijama na jedan vi doživljava upravo sada. Pa zašto ne tražiti njihov savjet?

Svima nam je potrebno ruku pomoći u nekom trenutku. Nemojte biti previše ponosni ili plaše da zamolite nekoga da vam dati neke smjernice. To je potpuno u redu i da će vam pomoći da se vrati na noge brže.

Embrace Nesigurnost

Možda zvuči kontra produktivan, ali grli nesigurnost može raditi u svoju korist. Sigurnost je linearna i intuitivni. Mi uvijek znamo šta je iza ugla. Iako je ovo nas nudi sigurnost, to ne nudi nikakvu vrstu uzbuđenja.

Nesigurnost može biti oduzima dah. Ti ne znaš šta će doći, ali se sloboda može biti osnaživanje. To može vam dati adrenalin da vas odbaci naprijed u nove i uzbudljive mjesta nikada ranije smatralo.

Kako se nositi s neizvjesnost je dobra mjera za vaš karakter. Ono što ste naučili u ovom periodu će biti od neprocjenjive vrijednosti.

Kako da se motivisani u životu? Koji su najbolji savjeti?

load...