Saveti za lepotu

Kako da rastete deblje, duže kosu? 10 jednostavnih savjeta

Kako da rastete deblje, duže kosu? 10 jednostavnih savjeta

Kako brzo kosu raste, i kako debele raste, može zavisiti od mnogo različitih faktora i ne postoji jedan, naučno dokazano način na koji podstiču kosu da raste. Ono što možete učiniti je, međutim, da se dobro brinuti za kosu, da mu pruži hranu koju je ona potrebna, i izbjeći neke od stvari koje mogu napraviti kosa tanka van. Neki ljudi su jednostavno rođeni s kosom koja raste deblje od drugih, ali svako može poboljšati izgled i teksturu kose i dati mu ruku pomoći da raste. Evo deset velike savjete o tome kako da se brine o kosi i ohrabriti ga da raste deblje i duže.

1. Ručka kosu s oprezom

Kosa je mnogo krhkija nego što mislite, a ti bi me čudilo na koliko kosu možete izgubiti ako ga liječiti oštro. Svaki put kada vrtjeti sa kosom kad vam je dosadno, kad se trgnuti iz splet četkom, ili ga zap s grijanom alate postavljena na najvišu temperaturu, možete oštetiti kosu, ili možete povući neke napolje. Budi nježan sa kosom i ona će prirodno rasti deblje i duže, sve od sebe.

2. Koristite sulfat free šampon

Šampona može biti oštećenje kose previše, tako da idu na najprirodniji šampone koje možete pronaći, i ne pretjerano pranje kose. Šamponiranje svaki drugi dan bi trebalo biti dovoljno za većinu ljudi, i tražiti sulfata besplatno šampone, jer sadrže manje od jake kemikalije koje mogu isušiti i oštetiti kosu.

load...

3. Držite kosu dobro uređaj

Suhu kosu znači krhki kose i lomljive kose znači lom i gubitak kose, tako da zadrži svoju kosu dobro-uređaj, u svakom trenutku. Koristite uređaj na kosu nakon svakog šampon i koristiti proizvod duboko uređaj, ili maska, barem jednom tjedno. Ako su ti kosu dobro hidrirani, to će izgledati puno bolje i rasti mnogo brže.

4. Četka kosu na pravi način

Jeste li znali da postoji pravo i na pogrešan način da opereš kosu? redovno češljate, ide sve od vrha do dna, a to će distribuirati prirodnih ulja ravnomjerno u kosi. Koristite širok zupčastog češalj nježno se otarasi zaplete, nemojte ih trgnuti se četkom, i biti dodatno oprezni kad vam je kosa mokra, jer će to biti daleko više skloni razbijanje.

5. Koristite vruće ulje za masažu jednom tjedno

Masirajući kosu s vruće ulje tretman jednom tjedno će dati duboko stanje koje smo govorili, njeguje kosu i masažu će podstaći cirkulaciju krvi u vlasište i folikula. Imate dovoljno ulja koje možete izabrati; tu je maslinovo ulje, kokosovo ulje, ulje jojobe, arganovo ulje i mnogi drugi previše. Ako nemate posebnu favorit, pokušajte nekoliko različitih one, a onda ćete dobiti dobar niz sve hranjive tvari koje oni sadrže.

load...

6. Jedite dijeti za kosu zdravom

Možete kupiti dodatke koje su dizajnirane da promoviraju rast kose, ali to je daleko lakše i puno prirodnije, ako samo slijedite dijeti za kosu zdravom. Jesti puno proteina i namirnica koje sadrže omega - 3 masnim kiselinama, kao što su losos i orasi. Tu je i amino kiselina koja promovira rast kose, zove cistein, koji se nalazi u jajima, orasima, sjemenkama, zob, i wholegrains.

7. Držite kosu bez proizvoda nagomilavanje

Također je važno imati kosu i kožu glave slobodan od proizvoda nakupljanje. Proizvodi za kosu ostavili ostatke iza sebe, čak i nakon šamponiranja, a to može izgraditi na kosu i zapušiti vlasište. Operite kosu nedeljni sa šampon za uklanjanje ovog izgraditi i vlagu i hranjive tvari iz vašeg uređaja će biti u mogućnosti da bolje njegovati kosu.

8. Egg kosu maske

Možete hraniti proteina kosu, izvana, s maskom za kosu jaje. Jednostavno pretukli dva jaja i nanesite na kosu, ostavite ga na oko trideset minuta, a zatim operite ga mlakom vodom i šamponom. To bi moglo biti malo neuredno, ali će dati svoju kosu vitalne protein koji treba da raste duga i jaka.

9. Laneno kose za ispiranje

Koristeći laneno sjeme kose za ispiranje je još jedan prirodan način na koji možete hraniti kosu izvana i ohrabriti zdrav rast. Potopiti tri kašike lanenog ulja u vodi, a zatim primijeniti rješenje za vaše kose i vlasišta za oko trideset minuta. Sjemenke lana su odličan izvor omega - 3 masnih kiselina, koje će pomoći da vaša kosa raste deblje.

10. Avokado maska ​​za kosu

Avokado je još jedan odličan način da uslovljavaju kosu prirodno, oni su bogat prirodnim uljima i sadrže vitamine A, B i E, koji će hraniti kosu i ojačati ga. Mash up meso dva zrela avokada, umasirajte ga u kosu i ostavite da odstoji oko pola sata prije nego što ga ponovo isprati.

load...