Šminka

12 datuma isteka proizvoda šminke koje morate zapamtiti

12 datuma isteka proizvoda šminke koje morate zapamtiti

Ulaganje u visoko kvalitetne makeup je neophodna za bilo dama koja želi da izgleda najbolje. Međutim, čak i najbolje kvalitete - i najskuplji, odnosno - šminka nije večna. Koliko god se trudimo da visi na našim maskara ili olovka za oči, da će doći vrijeme kada ćemo morati da se rastane s njima izbjegli zdravstvene probleme, zbog bakterijske naslage. Najmanje što možemo učiniti je izgubiti kvalitete za koje ste ga kupili, tako pažnju na sljedeće isteka datuma:

1. Olovka liner

Dobra vijest ovdje, jer olovka eyeliners može trajati do tri godine, iako neki izvori produžiti do pet godina. Teško da mogu pokvariti ili razviti bakterije. Ako pokušate trik pretvaranja olovke liner u gel liner - zagrijavanjem sa upaljačem za dvije sekunde - možete biti sigurni da čak i ako se sumnja na prisutnost mikroorganizama u njemu, ne bi preživio.

load...

2. Sjenila

Neki velikodušno dati na isti rok trajanja kao olovke ali drugi prekini do dvije godine. Ipak, dvije godine je prilično dugo vremena, posebno imajući u vidu da možete koristiti sjenilo kao premaz ili kao sjaj za jasan lak za nokte. Ako ga koristite u svim ovim načine, nećete morati brinuti o isteku datuma.

3. Losion za tijelo

To nije strogo šminke, ali to je dio ljepote rutinu. Ona također ima dug život - ako je u posudu pumpe, ona će vam trajati tri godine, iako je samo teoretski, jer losion za tijelo je nešto što često koristite. Ipak, dobro je znati.

load...

4. Puder

Ovo je jedan od dugo tajmera, a može trajati čak dvije godine. Dobro je znati, jer možda ne koristite puder na dnevnoj bazi, a to bi bio pametan odluku. Što manje, to bolje je ono najnovije trendove šminke propisati.

5. Blush

Rumenilo može trajati dvije godine, što je dobro, ako ne koristite svaki dan. S druge strane, možete koristiti mnoge druge stvari kao rumenilo, kao što je ruž za usne ili sjenilo, pa to nije baš nužnost.

6. Liquid temelj

Ovaj također ima dug rok trajanja, do dvije godine, ako se koristi rijetko. Međutim, neki izvori slash to šest mjeseci do godinu dana, da bude na sigurnoj strani možda. Gledaj to ovako: ako ulažete u temelj (ili korektor, oni imaju isti životni vijek), vi ste vjerojatno da je redovno i često koristite, tako da neće morati da traje dvije godine.

7. Sredstvo za čišćenje

Krema ili gel, presuda o njima je i do 12 mjeseci. Naravno, s obzirom da su se svakodnevno koriste, sa ili bez šminke, zbog obima onečišćenja zraka u cijelom svijetu, oni su vjerojatno da će doći do svoje starosti u miru.

8. Maskara

Kada je u pitanju oči, nema prostora za kompromis: bacite maskaru šest mjeseci nakon otvaranja ili na prvi pogled od grudvi i isušivanja. Isto važi i za tečnost eyeliners previše, tako da ako koristite samo ulošci s vremena na vrijeme, ulagati u olovku.

9. Za usne

Usne su dugo oldtajmera previše, uz maksimalno trajanje od tri godine. Oni su još jedan ne-esencijalne dodatak vašem šminke torbu, ali ako insistirate na tome da jedan ide na redovne one, a ne modeli push-up, koji se lako lome i nikada ne možete znati koliko ga je ostalo.

10. Sjaj za usne

Neki izvori daju ovaj proizvod život od dvije do tri godine, ali smo spremni da se kladim da je malo sjajila preživjeti do prirodnog kraja svog života. Jednostavan za korištenje, odlično sa bilo kojim izgled, sjajila su često bolja alternativa od ruževa, i zato što su manje izdržljivi, skloni smo da ih češće ponovo prijaviti.

11. Ruž za usne

Mišljenja se razlikuju u pogledu trajnosti ruža za usne. Neki kažu da ne mogu trajati dvije do tri godine, a postoji anegdotski dokazi da su neki su dobri za upotrebu nakon više od pet godina, ali to su izuzeci. Općenito, ruževi traje negde između godinu i tri godine, ako su pravilno skladišteni, odnosno izbjegavanje ekstremnim temperaturama.

12. Lak za nokte

Ovi su dobri za godinu dana najviše, tako da više koriste vaše omiljene boje da se izbegne ih baciti. Isto tako, ako se pitate da li želite kupiti jedan lak za nokte ili ne, onda ne - velike su šanse da ćete morati da riješi gotovo netaknute bocu nakon 12 mjeseci.

Vodite računa o svom šminke proizvoda

Vodite računa o svom šminke i vaše aplikacije alata, kao što su spužvama i četke. Redovito čistite četkice, svakih nekoliko tjedana, pranje ih sa blagim šamponom, ali bez njih potapanjem u vodu. Operite spužvice nakon svake upotrebe i baci ih nakon šest mjeseci, oni imaju rok trajanja kao dobro. Osim toga, pobrinite se svi kape su sjebani na čvrsto i ne izlažite nikakve šminke ekstremnim temperaturama.

load...