Gubitak težine

10 jedite tajne koje će vam pomoći da smršate

10 jedite tajne koje će vam pomoći da smršate

Gubljenje težine ne mora biti tako veliki izazov, ako se samo uzme nekoliko jednostavnih koraka da promenite navike u ishrani. Nema potrebe da se ide na brzu dijetu, to ne bi vam pomoći zadržati težinu off u svakom slučaju. To je puno bolje da pogledamo neke od vaših navika u ishrani i vidite šta možete promijeniti na bolje. Na taj način, pravite samo male promjene u svoj način života, tako da će biti lakše držati svoje ciljeve. Ako želite izgubiti na težini, a vi želite da zadržite ga isključite, a zatim pogledajte ovih deset jednostavnih stvari koje možete učiniti kako bi vam pomoći da jedu zdravije i da se smanji na kalorija.

1. Planirajte unaprijed

Jedna od prvih stvari koje možete početi raditi, ako želite izgubiti na težini, je unaprijed planirati svoje obroke. Ako ostavite na last minute da odlučite šta ćete jesti, vi ste više vjerojatno da zgrabi unapred pripremljenog obroka, ili telefon pizzu. Odlučuje o meniju za svaki tjedan unaprijed, i kupuju u vrijednosti sastojaka cijeli tjedan u jednom pokretu. Ako ste zauzeti osoba tokom sedmice, onda ste mogli čak i unaprijed pripremiti zdravih obroka tokom vikenda.

2. Napravite sve zdrav opcije lako doći

Olakšavaju izabrati zdravu opciju čineći zdrava grickalica lako jesti. Držite voće u voće zdjelu da ostavite u kuhinji, a vi mogli unaprijed pripremiti neke veggie grickalice, kao što su narezane mrkve ili celera, tako da mogu ih zgrabi kada se osjećate gladni. Pola sata na vikend i možete imati sve svoje niskokalorični grickalice spreman za ostatak naredne sedmice.

load...

3. Obratite pažnju računa o tome šta jedete

Jednostavan način kako bi bili sigurni da se držite svoj plan ishrane je za snimanje u časopisu ono što zaista jesti svaki dan. Jednostavno zapisati svaki obrok i obrok jedeš, a onda ćete biti u mogućnosti da prati ono što ste već jeli. Onda možete se zaustaviti, kada ste pronašli ste posežu za jedan obrok previše.

4. Uklonite sve iskušenja

Čak i ne riskirati ostavljajući bilo koji od tih primamljiva tretira na poleđini ostava ili u hladnjaku. Imaju dobar čisto iz vaše kuhinje ormari i uklonite sve hrane koje znate da ne treba jesti, jer ako je ima, vrlo je vjerojatno da ćete postati iskušenju, koliko god određivanje mislite da imate.

5. Dodajte više povrća na svoj tanjir

Voće i povrće su najbolji prijatelji, kada se pokušava izgubiti na težini, sadrže mnoštvo nutritivnih korist, ali sa puno vlakana koja će vas napuniti, a da vas osjećaj punu dugo. Dobar način da se osigura da jedu više povrća je da uvijek imaju za cilj da popuni barem pola ploča uz obrok sa povrćem. I dalje ćete jesti koliko u svemu, ali ćete se troši manje kalorija.

load...

6. Slijedite primjer japanskog

Jeste li znali da je potrebno oko dvadeset minuta za mozak da vam kažem da ste puni? To je jedan od razloga zbog kojeg su Japanci imaju tendenciju da jedu dok ne osjećaju da su oko 80% pun, a onda prestane da jede. I dalje ćete imati dovoljno hrane iz vaše hrane, a dvadeset minuta kasnije, osjećat ćete se puno i zadovoljni, ali nećete imati previše pojeo. (Slobodno pročitajte 10 dugovječnost tajne japanske ovdje.)

7. Nikad nemoj jesti iz paketa

Čak i ako je to nešto zdravo, nemojte jesti hranu iz paketa, ili češće jesti više nego što je zaista potrebno. Ako ste grickanje ispred TV-a, na primjer, stavite zalogaj u posudu ili na ploču, i ostaviti paket u kuhinji. Ako ne, vi ste vrlo vjerojatno doći do dna paketa čak i bez znajući da te to rade.

8. Buy manjih ploča

Smanjenje veličine porcija koje jedete je daleko lakše nego rezanje određene vrste hrane u potpunosti. Najlakši način da kontrolišete porcije, je da koristite manje tablice. Mnogi ljudi imaju veličine tablice gigant u svojim ormarima sada, i što je veća ploča, više hranu koju ćete staviti na njih. Manji tablice zapravo prevariti um da misle da jedete više nego što jesu, tako da će se i dalje osjećati puni, iako ste jeli manje.

9. Nemojte da vas zavara u misleći da žeđ je glad

To je vrlo lako pomisliti žeđ za glad, tako da ako ti osjećati neočekivano gladan, pio čašu vode prije nego što jesti užinu. Čaša vode prije svakog obroka će vam pomoći da jedete manje i, ako nađete vode previše dosadno, uvijek možete dodati malo okus sa malo limuna, bobičasto voće i voće kriške.

10. Nikada ne preskočite doručak

Doručak je zaista najvažniji obrok u danu, pogotovo kada se pokušava izgubiti na težini. Doručak dobre veličine koja uključuje protein, će vam dati energiju koja vam je potrebna da te vidim do ručka, a to će vam pomoći da jedete manje za cijeli dan.

load...