Gubitak težine

10 jednostavnih i jednostavnih saveta za smanjenje težine

10 jednostavnih i jednostavnih saveta za smanjenje težine

Ne moraju nužno slijediti stroga, strukturirani plan prehrane i ostvaruju režima za izgubiti težinu, možete izgubiti težinu samo napraviti nekoliko jednostavnih prilagodbe načinu života. Gubljenje težine nije lako i održavanju težine off, je još teže, pa evo deset savjete o tome kako bez napora izgubiti težinu da može da usvoji bilo sami ili uz više strukturiran program mršavljenja:

1. Kupi neke manje ploče

Ovo je čisto psihološki, ali radi! Većina ljudi se uče od malih nogu da treba jesti sve što se stavi pred njih, očistiti svoje ploče. Dakle, ako imate velike tablice, stavite više na njih da ih napuni, a onda ćete pojesti sve. Dakle, jednostavno rješenje kupiti neki manji tablice.

2. Ne žurite s hranom

Što brže jesti, više ćete jesti. Potrebno je oko dvadeset minuta prije nego što vaše tijelo govori vaš mozak da ste puni. Dakle, ako ste brzo jesti, do trenutka kada vaš mozak dobiva poruku, ti nisi puna, ti punjena! Jedite hranu polako, uživati ​​u okusima i žvakati hranu temeljito, a vi ćete jesti manje.

load...

3. Jedite više povrća

Povećati raznovrsnost povrća u ishrani; povećati porcije povrća i vi ćete ispuniti sebe sa zdravim, vitamina i vlakana hrane bogate umjesto beskorisnih kalorija.

4. Idite stepenicama

Suočeni sa izborom stepenice ili pokretne stepenice, znaš koju treba odabrati. Uzimajući jedan stepenice će se teško bilo dodatnog napora, ali ako to uradite, svaki put dobiti izbor, od vas će raditi sebi veliku uslugu.

5. Hodajte malo brže

Samo dodavanjem malo tempo sa svojim normalnom brzinom hodanja će vam pomoći da izgubite težinu. Pokušajte zuji malo optimista melodiju na sebe kada hodate, vi ćete uskoro naći da hodate na vrijeme u ritmu i davanje svoje srce malo treninga.

load...

6. Izbjegavajte jesti u pokretu

To je široko prihvaćeno da ako jedete dok radite nešto drugo ćete jesti više. Za početak, ako ne koncentrirati na ono što jedete, vi ćete izgubiti trag o tome koliko ste jeli. Napraviti jednostavan opredjeljenje da ne jedu u vašem radnom prostoru ili ispred TV-a, ali umjesto toga sjesti za sto, i naći ćete da jedete manje.

7. Uklonite iskušenja za dom

Zalihe kuhinji sa zdravim namirnicama i grickalice i nećete biti u iskušenju popuštanja. Ti ne u potpunosti negira sebe, svoj omiljeni hranu u potpunosti, ali ako oni nisu lako ruku u kući, vi ste manje vjerojatno da pijanka na njih.

8. Jedite pravu hranu, samo jesti manje

Ako izbaciti sve namirnice koje volite, u pokušaju da izgube na težini, onda ste daleko veće šanse da popusti i pijanka. Malo šta vam se dopada neće učiniti nikakvu štetu, samo budite sigurni da je to dio uravnotežene ishrane i smanjiti na ukupne veličine porcija.

9. Smanjite poneti hrane

Dobivanje hranu dostavljene na svoj vrata je lijepo i zgodno, ali takeaway hrana je, generalno, neke od najvećih tov hrane koju možete jesti. Nemate kontrolu nad veličinu porcija ili sastojaka i često su natovaren sa soli i drugih pojačivača nezdravo ukusa, tako tretiraju Takeaways kao povremeni poslastica, a ne dio svog redovnog ishrane.

10. Skidaj vježba u kojoj možete

Ne morate ići u teretanu ili pratite formalna vježba rutina za izgubiti težinu, iako bi svakako pomoći, možete dobiti više vježba jednostavno misleći u formi, u svakodnevnom životu. Uzmite zdravije mogućnost hodanja, umjesto vožnje, stepenice umjesto lifta i samo tako što malo više truda u sve što vam padne može pomoći da se podigne otkucaje srca i spali off malo kalorija. To je, u kombinaciji s nekim razumne ishrane, će sve vam pomoći da izgubite težinu, bez napora.

Da li imate neki drugi saveti mršavljenja koji rade za vas? Molim vas, slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...