Gubitak težine

10 jednostavnih načina sagorevanja kalorija tokom cijelog dana

10 jednostavnih načina sagorevanja kalorija tokom cijelog dana

Jedini način da se izgubiti neke ozbiljne težine jesti zdrave ishrane i držati na trening režima, ali šta je sa ljudima koji ne vole teretane, ili oni koji su samo previše zauzet da provedu sati dnevno radi se? Ako želite da se spali off neke dodatne kalorije bez prekida u veliki znoj, postoje načini da možete izgubiti težinu bez uzimanja vremena iz vašeg dan, ili ikada gaženje stopala u teretanu. Dodavanje više fizičke aktivnosti u svoju svakodnevnu rutinu je najlakši način da se spali off malo kalorija, tako da slijedite ovih deset jednostavnih saveta i uskoro ćete biti gori kalorije, ceo dan.

1. Držite svoj dom cool

Jedan od načina možete izgorjeti kalorija, čak i bez podizanja prsta, je da smanjite grijanje termostat kod kuće, ili češće okreće na klima uređaj. Kada vaše tijelo je hladno, koristi energiju i kalorija da pokuša i zagrijati te. Dakle, jednostavno, hladnije se osjećate kao kod kuće, više kalorija ste gori.

2. Walk više

Još jedan od jednostavnih načina da se spali kalorija je samo hodati više. Koliko puta na dan da li uzeti lak put, kada bi mogli da gori kalorija jednostavno uzimajući nekoliko dodatnih koraka umjesto toga? Ne morate ići na dvadeset kilometara povećanje snimiti malo kalorija, samo parkirati dalje od vrata, stepenicama umjesto lifta i idu na kratke šetnje u vreme ručka. Dodaj sve one ekstra koraka bi uzimati i vi ćete tada pronaći da bi mogao raditi trideset minuta lagane vježbe, čak i bez to primeti.

load...

3. Sakrij daljinski upravljač

Da li bi to stvarno bilo tako strašno ako bi morao ustati za prebacivanje kanala na TV-u? Evo još jedan jednostavan način da se spali kalorija: sakriti daljinski upravljač za TV, ili izvadite baterije, a onda ćete morati da se gore-dole nekoliko puta veče za prebacivanje kanala. Da skoro bi bio ekvivalent radi nekoliko trbušnjaka svake noći.

4. Jump start vaš metabolizam ujutro

Ako počnete ujutro sa podignutim vaš metabolizam, on će ostati radi po višoj stopi za ostatak dana. Sve što trebate učiniti je da se probudi deset ili petnaest minuta ranije, tako da možete dobiti neke svjetlo kardio vježbe u. Ništa previše naporan, samo nekoliko skakanje priključke i čučnjeva, a to će vas probuditi za taj dan i držati gori više kalorija po ceo dan.

5. Klonite kauča

Ovo je jedan odličan način da se spali neke kalorije, pogotovo ako se uzme naše savjete o daljinskom upravljaču. Ne protežu na kauču u večernjim satima, sjedi na podu umjesto. Tada će vaše tijelo morati raditi duplo teško dobiti te i ponovo dole i to će spaliti gasi nekoliko dodatnih kalorija za vas.

load...

6. Jedite manje, ali češće

Čak je i proces vari hranu čini energiju tijelo korištenje, tako da još jedan od jednostavnih načina da se spali kalorija i povećati vaš metabolizam je jesti manje obroke, ali jesti češće. Vaš metabolizam će raditi na konstantnom brzinom ako redovno jedu i to će biti daleko bolje za tebe, nego jedu jednu veliku obrok na kraju dana, a onda ide pravo u krevet.

7. Šetnja i razgovor u isto vrijeme

Postoji toliko mnogo jednostavnih načina da se spali kalorija i ovdje je još jedan od njih: da li ste na poslu ili kod kuće, čine ga naviku da ustane kada razgovarate s nekim na telefon. Ako koristite svoj mobilni telefon ili imate bežični telefon, zatim hodati gore-dolje dok razgovarate, a ne samo sjedi i dalje. Jedan od glavnih razloga zbog kojih gojaznost postaje takav veliki problem je u tome što su svi sede i dalje predugo u jednom danu. Što više kretati vaše tijelo, više kalorija ćete spaliti. To je stvarno tako jednostavno.

8. Jedite začinjenu hranu

Ovo je odlična vijest za ljubitelje curry i čili jela, jer jedu začinjenu hranu je još jedan način da se poveća svoj metabolizam i spali neke dodatne kalorije. Vruće i začinjenu hranu grije vaše tijelo jezgre i čini vaše srce kuca brže, koji koristi neke energije koji je spremljen na vašem tijelu.

9. Žvaču

Žvakaće gume je odličan način da suzbije apetit, tako da će vam pomoći da jedete manje tokom dana. To je također vam daje iznenađujuću količinu kalorija spaljivanja vježbe previše. Studija sprovedena na Univerzitetu u Rhode Island otkrili da guma chewers spaljena do osam posto više kalorija dnevno od ne-gum chewers.

10. Nastavite

Ne sjede i dalje predugo, ili će smanjiti vašu produktivnost i može vas staviti na težini. Još jedan od jednostavnih načina da se spali kalorija je da se svaki tako često (na primjer, svaki sat) i samo hoda okolo neko vrijeme, ispružite ruke i noge, a možda i dobiti u nekoliko vježbi dok ste se. Ako ne možete dobiti za bilo koji vremenski period, onda vrpoljiti! Čak i jednostavnim pomicanjem noge oko ispod stola će koristiti neke kalorija i držati krvi u cirkulaciji.

Da li znate drugi jednostavnih načina da se spali kalorija po ceo dan?

load...