Gubitak težine

10 jednostavnih stvari koje možete učiniti tokom čitavog dana kako biste izgubili težinu

10 jednostavnih stvari koje možete učiniti tokom čitavog dana kako biste izgubili težinu

Gubitak težine ne treba da bude komplikovan posao. Postoji mnogo fensi dijete i režima vježbi koje možete pratiti, ako želite, ali također možete izgubiti na težini, na jednostavan način, samo usvajanjem nekoliko jednostavnih navike u svoj život. Ovi savjeti neće donijeti instant gubitak težine, ali daj malo vremena, a vi stvarno će početi da vidi razliku.

1. Prestane piti kalorije

Prva stvar koju možete učiniti svaki dan je početi gledati ono što pijete. Postoje kalorija u sodu, mliječno kafu, pa čak i sok (posebno u pakirani sok), tako zamijeniti neki od vaših dnevnih pića za čašu vode umjesto.

2. Potražite malo masti alternative

Bacite pogled kroz ormarima i mislim koliko kalorija ste mogli izbaciti iz ishrane odabirom niskim alternative masti. Postoji mnogo nemasnog alternativa za većinu namirnica. Sve što treba da uradite je da, prije nego što kupiti i pročitati etikete, na taj način ćete smanjiti kalorije lako.

load...

3. Smanjite porcije hrane, ali jesti češće

Smanjivanje veličine porcija je lakše, nego rezanje obroka. U idealnom slučaju, jedan dio ne smije biti veći od veličine šaku. To bi trebalo biti dovoljno da se osjećate puni i držati ćeš do sljedećeg obroka; dobra vijest je da možete češće jesti svoj manjih obroka i dalje gube na težini, jer jedući manje porcije hrane, ali češće može pomoći povećati vaš metabolizam i pomoći će vam izbjeći da neugodan režim gladi u kojem vaše tijelo prolazi kada se čini nedostatak hrane.

4. Idite stepenicama

Kada dobijete izbor, uvijek stepenicama, a ne pokretne stepenice ili lift. Samo dva ili tri minuta dnevno, penjanje stepenicama, može napraviti veliku razliku u svoju težinu tokom vremena. Samo nekoliko stepenica dnevno će također pomoći u zaštiti od bolesti srca i moždanog udara.

5. Walk

Hodanje je jednostavan način da te vratim u formu. Trebalo bi da ima za cilj da počne hodanjem najmanje pet minuta dnevno, dok se ne naviknete, a onda raditi svoj put gore, dok radite oko trideset minuta vježbanja svaki dan. Trideset minuta vježbanja, će spaliti off oko 120 kalorija, tako da je vrijedno truda.

load...

6. Nemojte gledati reklame!

Ne gubite vrijeme gledajući reklame na TV-u. Vi ste ih sve prije nego što u svakom slučaju. Iskoristiti priliku da malo vježba umjesto. To možete učiniti neke preskakanje, ponovo pokrenite uz stepenice i nazad i raditi nekoliko skakanje priključke. Ako vam broj otkucaja srca u svakom komercijalnom pauze, ne bi spali dodatnih 270 kalorija dnevno.

7. Jedite kod kuće

Jelo je lijepo, ali ne radi to svake noći. Kuhati svoju hranu kod kuće i onda možete kontrolirati porcije hrane i ono što ide u hranu. Većina food restoran je veći u masti i kalorija nego u hranu koju bi kuhati sebe, i poneti hrana je još gore.

8. Jedite polako

Jedite polako i koncentrirati na hranu. Ako žurite hrane, onda će jesti više nego što je zaista potrebno, jer je potrebno neko vrijeme za vaš mozak da se registrujete da ste imali dovoljno hrane. To je također dokazana činjenica, da ljudi koji jedu obroke dok gledate TV će jesti više nego što bi, ako bi se okrenuo TV.

9. Da li vaše poslove brže

Pokupiti brzinu da radite stvari, a vi ćete izgubiti na težini. Jednostavno pokušavaju učiniti usisavanje brže ili šetnju do dućana brže će podići otkucaje srca i pomoći da se spali off nekoliko više kalorija.

10. Snack zdrav

To nije grickanje to je problem; to je ono što ste snack na koji čini razliku. Većina odraslih ne jedu dovoljno voća i povrća na svim, pa zamenite svoj kalorija ispunjen snack za svježe voće i povrće, a vi ćete napuniti na zdravim vlaknima i vitaminima, a ne beskorisno kalorija.

Da li imate neke druge savjete o tome što stvari koje možemo učiniti tokom dana za izgubiti težinu?

load...