Gubitak težine

10 načina da izgubite tvrdoglavu mast

10 načina da izgubite tvrdoglavu mast

"Pokušao sam sve da izgube na težini. I dok sam ja uspio izgubiti 2 kamenje i zategnuta noge i ruke, ne mogu čini mi se da prebace ovo malo masti na kukovima. "

To je uobičajena žalbu. Znate da radite sve prave stvari - na dijeti, razrada i žive ukupnom zdrav život - ali samo izgleda da ne može prebaciti da malo smetnja masti.

Mi ovo zovemo tip masti tvrdoglava masti, kao što je vrsta masnoće koja jednostavno neće odzujim čak i kada radite sve što je u svoje moći.

Ono što možda trebate učiniti je izgubiti sve svoje predrasude i pomicati svoje navike. Hajde da pogledamo 10 načina za izgubiti tvrdoglav masti tako da se vaš trbuh izgledaju sjajno, kao što vi to želite.

load...

Variraju unos kalorija

Možda misliš da je tvoj dijeta as, a to može vrlo lako biti. Ali ako jedete istu hranu svaki dan, vi hraniti vaše tijelo istu količinu kalorija. Ono što se sada događa je da vaše tijelo počinje da stagnira. Vaš masnog tkiva se ne mijenja, jer unos kalorija se ne mijenja.

To je dobra ideja da se razlikuju unos kalorija, jer to čuva vaše tijelo drugog pogađanja. Ako konzumirate puno kalorija danas i vrlo malo sutra, vaše tijelo će se držati na nožnim prstima.

load...

Osim toga, to će biti u stanju premijera sagorijevanje masti.

Nastavi se kretati

U redu, tako da ići na trčanje većinu jutra, a ponekad čak i za kupanje. Možda ste ciklus nedjeljom i glavu u teretanu četiri noći tjedno. Se selite.

Ali da li dovoljno kreće?

Razmisli o svim mogućnostima za kretanje tokom dana kada ste umjesto toga odabrati da sjedi mirno. Možda, na primjer, mogli posaditi pokretnoj traci pored računara i odgovoriti na e-mailove dok radite out.

Budite kreativni o tome kako se krećete, i uzeti u obzir da se prošetam odmah nakon lagani ručak jer to je odličan način da se spali kalorija.

Jedite više proteina

Možda ste već jesti priličnu količinu proteina, ali sada je vrijeme da se duplira na ovom od suštinskog značaja.

Protein je ključ za gubljenje tvrdoglav trbuhu salo. Kako stariš, vaše tijelo proizvodi više inzulina jer masnih ćelija i mišićne ćelije se ne reagira na to, kao što su nekada radili. I to je inzulin koji uzrokuje skladištenje masti - naročito oko trbuha!

Što više proteina unosite, više zaštite ćeš morati protiv otpornost na inzulin.

Ako ste u potrazi za načinima da se uvede više proteina u vašu ishranu, mogli klanac frape.

Vježba

Popravljam svoju ishranu je pametan način za izgubiti težinu, ali vaše dijetu neće biti dovoljno da se eliminirati tvrdokorne masnoće.

Vježba može pomoći jer cilja masti ispod kože, što je debeo da utiče na način na koji izgledaju.

I zapamtite: što više se vježba, više masnoće ćete izgubiti. Međutim, takođe je važno napomenuti da kraće sesije su efikasniji od dužih onih.

Dodajte ocat To Your Prehrana

Kad sam bio mlađi, u petak uveče uvijek značilo fish and chips. Moj tata bi svratiti na lokalnom čip shop na putu kući i da nas sve vratiti prava poslastica. Sve što smo imali ribu - i dobro sve poprskao ribu s octom. To je izvrstan!

Tokom godina, riba i chip shop postao daleka uspomena - i tako je i octa. Ja u vezi sa zdravom hranom, kao što su čips, i prestao da jede to.

Dok sam saznao da je sirće je zapravo jako dobar u pomažući vam prebaciti neželjene masti u organizmu.

Probaj!

Believe You Can Do It!

"Pokušao sam sve i odustati. Nikad neću izgubiti tu težinu na vrijeme za ples. Mogu kao svinja se na tortu. Sigh. "

Problem sa tvrdoglavom masti koji su Vam to jednostavno ne da žele da prebace, i kao takav se lako može stvoriti negativan stav. Ali ova vrsta negativan stav ne pomaže.

Ako zaista verujem da može da uradi nešto, imate 100% šanse zapravo postizanje. To je slučaj uma nad materijom, i ponašaju kao da ćeš da prebace ovaj tvrdoglav masnoće, možete lako pretvoriti vaše vjerovanje u stvarnost.

Take Up Yoga

Kada ste prvi put uzeti joga, dobit ćete uobičajene komentare.

"Oh. Ti si novog doba hipi sada? "

Joga je zapravo neverovatan praksa koja dolazi s mnogim prednostima, uključujući i smanjenje nivoa stresa. Ali za tebe sada, to je najmoćniji korist je to što vam može pomoći da izgubite tvrdoglav masti.

Ako stvarno ne sviđa zauzimaju jogu, bilo koje vrste opuštanja vježbe bi trebalo da pomogne. Pokušajte duboko vježbe disanja svaki dan, jer će inhibirati proizvodnju kortizola, hormona stresa koji može uzrokovati višak stomaku.

Izrežite Ugljikohid

Ne morate eliminirati ugljenih hidrata iz ishrane potpuno, ali previše nas dodati više ugljenih hidrata, čak i kada ih ne trebaju.

To je kao dodajući više goriva na svoj automobil iako je rezervoar je gotovo puna!

Više spavati!

Ako ne dobivaju dovoljno sna, ovo bi mogao biti broj jedan od razloga zašto jednostavno ne mogu prebaciti visceralne masti.

Prema studiji provedenoj u 2017. Godini od strane Wake Forest University, otimanje pet sati ili manje sna svake noći može dovesti do trbuh masnoće koju je teško prebaciti.

Umesto da rade cijeli dan i noć, dajte sebi pauze dobiti najmanje osam sati ispod jorgana. Zaslužuješ to.

Uzmite samo Dokazana dopunama

Ako prelistate bilo zdravlje i fitness magazina, vidjet ćete drzak, šareni dodatak oglase koji vam obećavaju savršeno oblikovana tijela tjedna ako pokušate svoj proizvod.

Većina dodataka ne rade, a iako ne suplementi su ključ za gubitak masnoće, dokazane su oni koji rade daju doprinos.

Kofein je posebno efikasan dodatak koji možete dodati u svoj stack. To povećava količinu energije da vaše tijelo može izgorjeti i poboljšava izdržljivost i anaerobne performanse.

load...