Gubitak težine

10 najboljih začina za povećanje gubitka težine

10 najboljih začina za povećanje gubitka težine

Na početku ove godine, napravio sam rješenje za izgubiti težinu. Postavio sam sebi dugoročne mete, a onda sam napravio seriju od kratkoročnih ciljeva koji će mi pomoći da ga dohvatim.

Do februara, plan neće tako sjajno. Mislio sam da sam jeo prave stvari jer bih izbaciti brzu hranu i zaslađena pića, a ja je i ostvarivanje. Ali iz nekog razloga, ja sam bio daleko moj prvi cilj.

Razgovarao sam s nutricionistom prijateljem o tome koji me je upitno gledao. Zašto se ja nisam došao da je vidim ranije?

Bilo je to dobro pitanje, ali evo ja sam bio i mogao mi je dati neki savjet?

Ispostavilo se da je imao dovoljno savjeta, uključujući i puno uredan savjete i trikove koje nikada ne bih mislio o sebi.

To nije samo ono što ne jesti da vam može pomoći da izgubite težinu, ali to je i ono što jedemo.

Postoje određene namirnice koje će vam pomoći izgubiti težinu brže od drugih.

A tu su i biljaka i začina možete posuti preko jela, ne samo da bi se poboljšao ukus - ali i povećati svoje ciljeve mršavljenja.

Ove biljke i začini su jeftini kupiti, a lako je predstaviti svoj jela. Oni povećati svoj metabolizam, smanjiti svoj masnog tkiva i smanjuje apetit.

Oni uključuju cayenne paprika, crni papar, kurkuma, ginseng i đumbir, i oni su svi podržali svoje ciljeve mršavljenja. Toliko, da sam sada u potpunosti vratiti na pravi put.

load...

Još bolje, sve biljke i začini na ovoj listi dolazi sa puno drugih zdravstvenih koristi, previše. Bogat antioksidansima, mogu smanjiti rizik od raka, spriječiti bolesti srca, kao i usporiti proces starenja. Hajde da pogledamo!

Đumbir

Đumbir je odličan za rješavanje niz stomak. Kao i umirujuće svoj trakta, također povećava vaš metabolizam.

Možete uključiti ga u obroke ili piti u čaju.

Ginseng

Ginseng je poznat i voljen za svoje talente na poboljšanje nivo energije i povećanje metabolizma.

Ova egzotična biljka je super zdravo. Istraživanja su pokazala da može smanjiti težinu kod dijabetičara poboljšanjem inzulin osjetljivost.

Ove biljke je malo čudo, jer to radi tako brzo. Konzumirati ga u toku dana, a vi ćete već primijetiti njegove efekte sljedeće jutro. Dodajte ga u svoju ishranu i uživajte u ste novi-tražim-i-osjećaj.

load...

Zeleni čaj

Zeleni čaj dolazi s toliko zdravstvene prednosti da je nemoguće da ih sve navesti u ovom kratkom članku. Zeleni čaj može u borbi protiv raka, povećati vaš imuni sistem, poboljšati kognitivnog funkcionisanja - i pomoći vam da izgubite težinu.

Zeleni čaj sadrži snažan antioksidans koji promovira gubitak težine spaljivanjem masnoće brže i jačanje vaš metabolizam.

Zaista, zeleni čaj je ono što ja nazivam moje poručnika u borbi protiv preveliku težinu. Pijem 3 šalice zelenog čaja dnevno, ali ako vam se ne sviđa okus uvijek možete probati okusom vrste - prednosti su isti! U stvari, ne morate čak ni da pijem, jer je dostupan i kao lomljenog biljka ili dodatak prehrani.

Ili način na koji ga konzumiraju, njegova je 100% prirodni.

Maslačci

Maslačka je jestiv. Ne samo glavu ili njegovih matičnih - sve to.

A u slučaju da je neko vas pita zašto u svijetu da jedete tanjir pun maslačka večeras, samo da imaš ovo mršavljenja zakovan.

Crvena paprika

Cayenne paprika je prilično vruće. Kao takav, to neće biti dobro za sve. Ali ako mogu podnijeti vrućine, onda čitajte dalje...

Cayenne paprika dolazi s brojnim zdravstvene beneficije. Može da se bori prehlade i gripa, razbiti gljivica, spriječiti migrene, poboljšava probavu - i pomaže gubitak težine.

Možda vam se ne sviđa činjenica da je ovaj začin je tako vruće, ali je spoj koji stvara tu toplotu odgovoran je i za smanjenje unosa kalorija, smanjenje masnog tkiva, kao i smanjenje količine masti u krvi.

Crni biber

Većina domaćinstava sadrže crni papar, pa posipanje malo na jelo večeras ne bi trebao biti problem.

Trebao bi ići za to, previše, jer je razlog za oštar ukus i razlog zašto vam može pomoći da izgubite težinu.

Piperin je supstanca je sagorijevanje masti. Samo nekoliko dovoljno je da se spali onoliko kalorija kao 20-ak minuta hoda!

Cimet

Iako sam piti 3 šalice zelenog čaja svaki dan, ja i dalje naći vremena da stisnem u najmanje jednu šolju cimeta čaj, previše. To je zato što cimet je još jedan gubitak težine za jačanje začin koji je apsolutno izvanredan.

Srećom, cimet ukus sunce. To je izvrstan, iako kažu da je slatko-degustacija hrane je loše za vas, cimet krši pravila. Zaista, reguliše nivo šećera u krvi za tebe, i pomaže vam da prolio neke funti.

Cimet je odličan za ljude koji (poput mene) imaju slatko. Zamijeniti ga za šećer, baci malo u čaj i kolače, a vi ćete biti ljubavi života.

Kurkuma

Nikad nisam ni čuo za kurkuma do prije mjesec dana, ali sada kuham s njim cijelo vrijeme zbog svoje ace prednosti gubitka težine. A ako želite da jedete kari, već ima kurkuma (možda ne shvatajući).

Dakle, savjet? Jedite više karija!

The list koprive

Moje sjećanja iz djetinjstva, koprive lišća nisu lijepo. Mi smo ih zovemo koprive (i dalje), jer čak i ako vaša koža nježno brušenog protiv njih, ti bi izaći u peckanje osip koji neće zadovoljiti sati. To je bilo vrlo neprijatno.

Začudo, ipak, list koprive se može konzumirati - i treba ih konzumirati.

To je zato što pogrešno shvaćen list koprive je bogata vitaminima A i C, koji ne samo da štite kožu, ali i povećati vaš metabolizam.

Ako konzumirate ovo srdačna list na dnevnoj bazi, možete ukloniti gadan toksina iz krvi, pročišćavajući i eliminaciju masti.

Pokušajte kopriva čaj i vidjeti što mislite!

Senf

Senf je moj omiljeni začin, i ja ga koristim najmanje 3 ili 4 puta tjedno u mom jela. Dodaje tako oštar udarac na hranu, a ja ne mogu dobiti dovoljno.

Malo sam ikad shvatili da senf može pomoći da izgubite težinu.

Yup, senf može poboljšati metabolizam za čak dvadeset pet posto.

Ne mogu uzeti topline? Da li je za kukove!

Koje su vaše omiljene začine i bilje za mršavljenje?

load...