Gubitak težine

10 previđenih, pametnih i efikasnih načina da se izgubi težina

10 previđenih, pametnih i efikasnih načina da se izgubi težina

Većina ljudi okrenuti strogim dijetama i intenzivne ostvarivanja izgubiti na težini i zaboraviti sve o nekim od jednostavnijih i manje drastične opcije koje postoje. Ako ne želite da provede beskrajne sate u teretani i jedete više nego list zelene salate za ručak, pročitajte ove pametniji način za izgubiti težinu da se često previđa:

1. Zaustavite dijeta

Ako ustanovite da ste stalno na i off dijeti, onda to može biti put zaustavljanja na dijeti u potpunosti. Dijeta će učiniti da izgubite težinu, ali to također povećava nivo vaše žudnje, tako da su prilično vjerovatno ponovo staviti težinu nazad. Dakle, jedan od najefikasnijih načina za izgubiti težinu za dugoročno je da odbaci dijetama i odlučili za zdraviji, tijekom cijele godine, uravnotežen način života i vi ćete izgubiti težinu za dobro.

2. Veoma jednostavno stisni malo hodanja u svoju rutinu 

Još jedan od pametnih i efikasnih načina za izgubiti težinu je jednostavno hodanje. Izgubiti na težini potrebno je smanjiti kalorije i povećati fizičku aktivnost i najjednostavniji način da više vježbe je da se dalje hoda od tebe sada. Ići u šetnju u vreme ručka i hoda umjesto da taksi ili pomoću auto kad možeš. To je lako dodati milju ili dvije šetnje sa svojim dnevnu rutinu i uskoro ćete primijetiti razliku koja čini da svoju težinu.

load...

3. Pokušajte izrezati obrađeni i praktičnost hrane koliko god možete

Sljedeći jedan od previdjeti i efikasnih načina za izgubiti težinu je da se smanji ili izrezati prerađenu hranu. Oni su brzo i oni su zgodni, ali oni će dodati funti svoju težinu. Dakle, smanjiti ili izrezati pljeskavice, pizze i druga pogodnost hrane. Svi oni sadrže više masti, soli i šećera nego što zaista potrebno.

4. Jedite više sirovog povrća

Dodavanje dodatni dio sirovog povrća na svoj obrok će vam pomoći da izgubite težinu previše. Povrće je bogato vlaknima i hranjive tvari i oni će vam napuniti za manje kalorija. Uvijek kupiti voće i povrće organski.

5. Smanjite alkohol

Alkoholna pića sadrže iznenađujuće veliki broj kalorija, a to se često previđa. Možda ne mislite da bi piće vas staviti na težini, ali smanjiti na alkoholna pića, a vi ćete biti iznenađeni tom razlikom što se može napraviti.

load...

6. Vratite umjetni šećer s prirodnim šećerom jedući više svježeg voća 

Jedna kašičica šećera sadrži 16 kalorija i jedan limenku koka-kole sadrži gotovo 6 žličice šećera ili više. Smanjenje na šećer i namirnice s dodatkom umjetnih zaslađivača koju jedete, uskoro će imati utjecaj na struk. Ali imajte na umu da postoji velika razlika između dodao umjetnih šećera i prirodnih šećera koje možete naći u voću i povrću.

7. TV detox

Isključivanje TV je još jedan od pametnih i efikasnih načina za izgubiti težinu. Samo okretanjem televizije van i raditi nešto produktivniji će vam pomoći da izgubite težinu bez primjetan napora. Izlazi na svjež zrak umjesto i prošetati ili ići na vožnju biciklom. Ako sjesti ispred TV-a cijeli dan, ne samo da ćete dobiti bez vježbanja, ali ćete tada posegnuti za grickalice kao dobro.

8. Ne idem u kupovinu kada ste gladni

Ti ćeš zgrabiti sve goodies možete, ako kupujete namirnice kada ste gladni, pa ići u kupovinu nakon jela, a vi ćete biti manje vjerojatno da se počastiti nešto što ne treba.

9. Uvijek jesti zdravo doručak

Jedu svoj zdrav i uravnotežen doručak je još jedan od previdjeti i efikasnih načina za izgubiti težinu. Doručak dobiva vaš metabolizam ide i ona će vas zaustaviti iz potrebe užinu kasnije u jutarnjim satima, tako da preskakanje doručka je siguran način da se na neke dodatne funti.

10. Napunite baterije tako što dobar san je

Kada ne spava dovoljno, vaše tijelo će početi da žude za masne i slatke hrane. To je samo vaše tijelo pokušava da te da preuzme neke više energije povećanje hrane, ali će nadoknadi tako da ćete završiti jesti više.

Znaš li neki drugi zanemariti i pametan način za izgubiti težinu?

load...