Gubitak težine

10 razloga da vaša dijeta možda neće raditi

10 razloga da vaša dijeta možda neće raditi

Bio si dobar: možete izbaciti čokoladu, ti ne piješ sodu u vreme ručka, a niste jeli pizzu nedeljama, ali ipak kada stanete na vaše kupatilo vage, da biranje ostaje tvrdoglavo gdje je to bilo tjedan dana prije. Dijete može biti toliko frustrirajuće kada ne vidite nikakve rezultate i mogli biste razmišljao o tome da se u potpunosti. Nemojte još bacati u ručnik, iako, jer je najvjerojatnije da su samo napraviti nekoliko jednostavnih grešaka. Ako pokušavate izgubiti težinu bez uspjeha, pogledajte ovih deset uobičajeni razlozi zašto je vaš dijeta ne može raditi za vas.

1. Si smanjiti na hranu previše

Vjerovali ili ne, razlog da se ne gubi na težini može biti zato što nisu dovoljno jedu! To je ono što jedete, koliko koliko jedete, da se računa i ako se dovoljno ne jedu, vaše tijelo misli da si ti u glad i usporava metabolizam, tako da se može držati na one rezerve masti što radite imaju. Ovo usporavanje metabolizma će učiniti ako se osjećate letargično, tako da se vjerojatno ne obavlja dovoljno kao dobro.

2. Vi preskakanje obroka

Preskakanje obroka zajedno neće vam pomoći ni izgubiti na težini. Možda mislite da ćete jesti manje za preskakanje ručak, ali to će pokrenuti još jedan prirodna reakcija u vašem organizmu. Ovaj put, vaše tijelo će misliti da je hrana oskudna, tako da će vas pojesti još više kada vam sjesti na svoj sljedeći obrok. Narednih efekt će biti da ćete jesti više u svemu, nego što bi to uradio je li jeo ručak.

load...

3. Vaša dijeta je previše restriktivan

Takođe je mnogo bolje da se smanji, a ne stvoren. Ako idete na drastičan bez šećera dijete, na primjer, vi ste vjerojatno da biste dobili želju za šećerom i dati se na njih u nekom trenutku. Vi ste također vrlo verovatno da nadoknadi nedostatak šećera prejedanje nešto što ćete uživati. Pokušajte smanjenje porcija veličine umjesto; to je mnogo lakše nego rezanja nešto u potpunosti.

4. Vi ne dobija dovoljno vježba

Ako pokušavate izgubiti na težini samo kroz svoju ishranu, onda je ovo teško da će raditi. Ćete vjerojatno izgubiti težinu na početku, ali onda vaše tijelo će se naviknuti na smanjene kalorija, tako da gubitak težine će rep. Ako ste upravo dodali trideset minuta vježbanja na nedeljni rutinu, od vas će izgorjeti kalorije i gubitak težine će se nastaviti.

5. Vi ne pijete dovoljno vode

Voda nije magičan način da izgubite težinu, ali ako se dovoljno ne pije, možete biti pogrešno žeđ za glad i jesti više nego što je potrebno da. Pijte najmanje osam velikih čaša vode dnevno. To će vam hidratacije, te zaustaviti uzimajući žedan, a to će vas napuniti, tako da će se osjećati manje gladni u vrijeme obroka.

load...

6. Niste biti u skladu

Najbolji način za izgubiti težinu je da se spali više kalorija nego što konzumiraju, stalno, svaki dan. Ako praktično gladuju sebe jedan dan, a zatim pijanka naredne, nećete biti u mogućnosti da izgube težinu koju želite. Jedite redovne obroke svaki dan, kontrolirati porcije hrane, i dobiti neke vježbe svaki dan, a onda ćete se postepeno izgubiti na težini, a vi ćete biti u mogućnosti da zadrži ga.

7. Jedete prebrzo

Ne obraća pažnju na ono što jedu i jedu prebrzo, će učiniti da jedete više nego što je potrebno. To traje oko dvadeset minuta za svoj mozak da se registruju kada su pune, tako da ako jedete prebrzo, vi ćete prejedanje. Voditi računa o hrani koju jedete i uzeti svoje vrijeme žvakanja i uživam u svakom zalogaju. Na taj način, vi ćete dati svoje vrijeme umu da sustigne apetit!

8. Niste iskreni prema sebi

Da li stvarno iskren sa sobom? Ove male poslastice koje ste potajno jedem u i tih dana da ste samo razraditi mlako za svih pet minuta dodati do kalorija da ne gube. Vode dnevnik onoga što jesti i vježbe koje radite i naći ćete ga lakše pratiti ono što se stvarno radi, a ne radi.

9. Vi ne dobija dovoljno sna

Ako ne dobije dovoljno sna noću, to može utjecati na hormone koji kontroliraju apetit. Nedostatak sna uzrokuje vaše tijelo da oslobodi više hormona grelina i to je hormon koji vam govori kada ste gladni. Dobiti dobru osam sati sna svake noći, a vi ćete osjećati manje gladni tokom dana.

10. Pijete previše alkohola

Ne morate da se zaustavi potpuno alkohol kako bi se izgubiti težinu, ali previše alkohola će usporiti spaljivanje vašeg rezerve masti. Kada pijete alkohol, vaše tijelo pretvara u acetata i onda gori da se, prije nego što gori bilo masti. Jednostavno, manje alkohola pijete, više efikasnije vaše tijelo će se spali off masti.

load...