Gubitak težine

10 saveta kako efikasno da se smršate bez samog gladovanja

10 saveta kako efikasno da se smršate bez samog gladovanja

Gubitak težine uvijek izgleda kao najteža stvar koju ste ikada učiniti. Javnog nastupa izgleda kao šetnja u parku u odnosu na rasterećenja funti.

Čak i dadilja najviše hiperaktivni klinac na planeti je lakše nego da gubi na težini!

Gladuju sebe je, naravno, nije opcija. Dakle, ako ste stvarno ozbiljni o ovome gubitak težine i želite to učiniti na jednostavan način, hajde da pogledamo 10 načina na koje možete izgubiti težinu učinkovito bez odlaska na štrajk glađu.

load...

Jedite Doručak šampiona

Krofne nisu kamen temeljac svakog nutritivne doručak. Niti su palačinke, maslac od kikirikija ili Lucky Charms. Sve ove namirnice su prozračne, prepun kalorija, a zapravo neće držati ispunjen duže od 20 minuta.

Umjesto toga, trebali počastiti veliki, nutritivni doručak koji će vas popunjen. Postoji puno super ideja doručak tamo, tako da malo istraživanje i saznati što je ukusan, zdrav i punjenje ujutro. Doručak koji uključuje jaja, paradajz i spanać su uvijek pobjednici.

Izrežite Škrob

Ponekad, gubitak težine može biti kao jednostavan kao padaju tri glavna škroba iz ishrane:

  • Pasta
  • Bijeli hljeb
  • Krompir

Sve ove će gomilati na funti, posebno ako imate spor metabolizam. Ako ne možete donijeti sami da odbaci kruh i tjestenina, prebaciti ih za cijeli-pšenice. U međuvremenu, razmjenu svoj beli krompir za slatki krumpir će učiniti trik.

load...

(Sve dok se ne ždereš)

Misli na svoju hranu Više

Mi smo ono što jedemo. Ako ste tip osobe koji jede ostatke pizze, out-of-date kolačića i klisure na kokice u bioskopu, vi zapravo ne razrjeđivanje o tome što jedeš.

Izgubiti na težini, morate početi s primjenom više razmišljao. Saznajte šta je i zdrava i ukusna, i eksperimentisati sa svojim hranu više. Koristite začin na povrće kako bi se arome i probati različite stvari. I izrežite ostatke hrane.

Cut Povratak na Booze

Ako znate da popije malo previše, to je vrijeme da se smanji na cugu. Alkohol može zaista gomilaju na kilograme, a često je skrivena težine gainer da mnogi nas vole ignorirati. Uostalom, ko želi da se odreknu svojih vikendom i društveni život?

Cheeky koktele nakon posla može biti noćna mora na kukove, iako. Radije nego da se svaki vikend, smatraju izlazim svaki drugi vikend.

Jedite više voća

Ako ne jedete puno voća, verovatno mislite "eew, voće!"

Ali voće je super, nema masti, bogat je vitaminima i antioksidansima, a mogu kušati oh tako sjajno. Ponekad je to samo slučaj shopping oko i pronalaženje voća koja vam se sviđa, jer nije sve voće isti ukus. Kada ste naselili na nekim plodovima ste zaista kao ukus, pokušajte jesti najmanje dva dnevno.

Budu aktivniji

U 2017. Godini, puno nas rade u uredima, što znači da smo dobili sjesti puno tokom dana. Iako je ovo lijepo u teoriji, to se ne radi naše fizičko zdravlje bilo dobro.

Ako niste vrlo aktivna osoba, vrijeme je da počnete da koristite vaše tijelo više. Ne morate ići u teretanu i slomiti znoj kao zvijer; možeš ići u šetnju, jutarnje trčanje, ili ste mogli čak i neki rad-outa kod kuće.

Pijte puno vode

Jeste li znali da kada smo gladni naš um ponekad zbunjuje glad za žeđ? Kada osjetiš da si prvi mukama gladi miješanje, to ne znači nužno da vam je potrebno hrane u stomaku. Ponekad, to samo znači da je potrebno piće.

(I ne, nije Cosmopolitan)

Umjesto toga, vaše tijelo možda vapi za malo vode. Čašu vode možete napuniti sa malo kalorija, a to je također jako zdravo za vas. Predlažemo da pijete još najmanje šest čaša ili dan, ili.

Smanjiti Salt

Otkako je kriza šećer pogodila zapadnom svijetu, mi smo svi postali pomalo opsjednut unos šećera. Bojim se da obole od dijabetesa, imamo smanjenje na hranu koja se učitavaju sa belim stvari.

Ali zbog toga, mi smo nekako zaboravili sve o soli. So je pošasti devedesetih, i rečeno nam je da se smanji na njemu. Budući da je uspon na zvezde šećera, mi smo cheekili vratili u jedu više soli. Ali soli može gomilati na funti i može biti razlog zašto ti brojevi na vagi jednostavno nisu spuštanje. Smanji na soli i pronaći druge načine začinjava hranu.

Dodaj Neki Začini

Ako ste u potrazi za izgubiti težinu, trebali biste začinili svoj život! Dodavanje egzotične, ljutih začina u hranu, kao što su čili, može pomoći da se suzbije glad. Možda zvuči čudno, ali to je potpuno istina.

Ok, neki ljudi su stvarno izbjegavaju začinjenu hranu, ali ponekad je to samo slučaj navikavanja na njih. Polako na prvi i koristiti samo prstohvata tu i tamo. Tu je zaista ništa to!

Ljutih začina i pustite hormon sreće endorfina u mozgu, što se osjećate sretniji. Kakav sjajan razlog za dodavanje neke topline na svoj grub!

Jesti zdravije grickalice

Grickalice su super, zar ne? Grickalice su tu za vas kad god ste gladni, a film noć sa svojim drugovima ne bi bio isti bez naćosi i topljeni sir. Oni zaista dodati nešto! Gdje bi smo bili bez grickalice ?!

Ali narkoman grickalice su ozbiljno loše za vas, i oni su vjerojatno najveći doprinos na svoj debljanje. I dalje možete jesti grickalice, ali to je vrijeme za zamjenu čipova i slatkiša za matice i borovnice.

Matice i borovnice odličan ukus, a ponekad je to samo slučaj navikavanja na činjenicu da su ovo vaš novi najbolji prijatelji. Film noći sa bademima i voće? Mislim da je tako!

load...