Gubitak težine

10 saveta kako zategnuti otpuštenu kožu nakon gubitka težine

10 saveta kako zategnuti otpuštenu kožu nakon gubitka težine

Taman kad misliš da ga imam ispucale i vi ste izgubili na težini, počnete primjetiti novi problem - opuštene kože! Opuštene kože nakon mršavljenja može biti neugodno problem i razbije vaše snove napokon biti u stanju da idu na odmor na plaži bez strepnje ili anksioznosti.

Kada izgubite težinu brzo, nižim nivoima kože, poznat kao dermis i pod dermisa, ponekad ne može držati korak s promjenom u formi i ne ugovara zajedno sa svojim gubitak masnoće, što može dovesti do opuštenu kožu ispod ruke ili oko trbuha. Možete zategnuti ove kože iako uz vježbe, ishrana i kreme, tako da ne rezervirati sastanak sa kozmetičkim kirurg još!

Vaša koža je živi organ i da će, u većini slučajeva, preoblikovati sebe da odgovara vašim novo tijelo, ali ovaj proces može potrajati i do dvije godine, pa evo nekoliko načina kako možete ubrzati taj proces:

load...

1. Ne prebrzo izgubiti na težini

Naš prvi savjet o tome kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja je - ne brzo izgubiti na težini. Ako čitate ovaj članak, onda je ovaj savet može biti pomalo kao zatvaranje vrata staje nakon što je konj pričvrstiti, ali ako ste da počne da gubi na težini uzeti stabilan! Vaša koža je elastična, ali je potrebno vremena da se prilagode i izuzetno brzo mršavljenje nije dobar za tebe.

2. Pijte vodu

Boravak hidrirana je od ključnog značaja za zadržavanje kože elastičnost, tako zapamtiti smjernice: vi treba da pije oko dva litra vode svaki dan.

3. Koristite učvršćivanje kože kreme i losioni

Još jedna stvar koja vam može pomoći kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja je učvršćivanje kože krema. Možete kupiti kreme posebno dizajniran kako bi se poboljšala elastičnost vaše kože. Pogledajte onih koji sadrže Aloe vera, vitamin A i vitamin E, to su sastojci koji će povećati kolagena i elastina u koži.

load...

4. Zdrava prehrana

Naš sljedeći savjet o tome kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja je - držati na zdravu i uravnoteženu ishranu, jer je još jedan način da se kolagena i elastina koji treba vašu kožu. Protein hranu bogatu, kao što su mlijeko, sir, grah, orašasti plodovi i sjemenke svi sadrže komponente potrebne za kolagena i elastina da se formira.

5. Kloni se sunce

Ograničite izlaganje sunčevim zracima i klonite sunčanja štand! Pretjerano izlaganje oba mogu zapravo čine kožu čak i gubitnik, kao što je klor u bazenima, tako biti svjesni.

6. Mineralna piling

Koristeći mineralna ili soli piling na redovnoj osnovi je još jedan veliki savjet o tome kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja. Naučnici smatraju da je jedan od efekata pomoću piling je da se poveća protok krvi, što pomaže da se promovišu zdrave i elastične kože.

7. Težina trening

Još jedna preporuka o tome kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja je - pokušati trening težine. Ako niste koristili težine izgubiti masti na prvom mjestu, a sada je vrijeme za početak. Toniranje mišiće će vam pomoći zamijeniti mast s mršav, atletski izgled i pomoći popuniti prostor ostavio sve to teško dijete.

8. Calisthenics

Dodati neke vjetrenjače i skakanje izlaz na trening da pomogne vašoj koži se prilagodi na novi oblik, pomoći u izgradnji nove mišića i dati svoje srce rad suviše. Uključujući i gimnastika u redovnom obavljanju rutina je još jedan efikasan savjet o tome kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja.

9. Pazi na vašu kožu

Jednostavno hranjiva i briga za vašu kožu će ići dug put prema oslobađanje od tih dodatnih nabora kože ostavio iza sebe nakon mršavljenja. Piling svakodnevno ukloniti mrtve stanice kože, koristite masaže i redovno da se okupa mineralima i morske soli za poboljšanje elastičnosti kože i teksture.

 10. Estetska kirurgija

U ekstremnim slučajevima, estetska kirurgija može biti jedini odgovor. Ako ste obavili prekomjerne dodatnu težinu već dugi niz godina, vaša koža je možda izgubila svoju sposobnost da povrati svoj oblik i možda ćete morati imati estetske kirurgije da biste uklonili neke od viška kože. Obratite se lekaru i učiniti prošireni istraživanja prije donošenja bilo kakve odluke da uradi estetske kirurgije.

Vaša koža je prirodno elastična i uz pravilnu hidrataciju i ishranu, to će u, do sada, većina slučajeva, prilagode se da će svoj novi oblik. Koža se izgubiti neke od svojih elastičnost sa godinama, ali ne možete vratiti sat, tako da se koncentriše na praćenje da su zdrave ishrane i ostvaruju režima umjesto toga!

Da li imate neke druge savjete o tome kako zategnuti labave kože nakon mršavljenja? Slobodno podijelite svoje misli i savjete u komentar ispod teksta.

load...