Gubitak težine

10 saveta koje olakšavaju gubitak težine

10 saveta koje olakšavaju gubitak težine

Mršavljenje je vrlo teško, ali nagrada putovanje. To će uzeti dosta vremena, znoj, suze i žrtve. To nije lak put, ali ima toliko velike prednosti koje mogu doći iz jesti zdravo i ostati čist. Međutim, postoje neke trikove i savjete koji vam mogu pomoći kroz ovo putovanje.

1. Započnite polako

Izrezivanja vaše omiljene hrane potpuno nije najbolji način da ide. Vi ćete morati da polako, ali sigurno početi. Umjesto sode na ručak, imaju čašu vode ili voćni smoothie. Lako male promjene koje ste postepeno uvoditi u ishranu zaista može napraviti razliku na svoj struk.

load...

2. Koristite zamjene

Pogotovo kada ste počevši na dijeti, možete žude sve slatko grickalice koje volite. Koristite zamjene koje ukus vaše omiljene hrane da vam pomogne kroz proces. Ako volite red velvet torta, kupiti jogurt koji ima ukus baš tako. To će prevariti mozak u osjećaj kao da zapravo imaju desert, kada jedete nešto zdravo.

3. Pijte puno vode!

Ovo je jedan veliki! Pijte puno vode! Pitke vode će pomoći da se suzbije žudnje, apetit i pomažu da vas puna. To će omogućiti da vaše telo pusti višak kilograma i ostati hidrirana. Pijte najmanje dvije litre vode dnevno kako bi bili sigurni ste hidrirana i zadovoljni.

load...

4. Ne razmišljaš to

Pogotovo kada počnemo novo putovanje gubitak težine, svi smo pokušati čudne male stvari da bi se do cilja težinu. Ne razmišljaš, a samo ostati na putu. To može biti teško da se ne pokušavaju da učine više nego što može nositi, ali samo diši i ostanite mirni.

5. Ne samo to običan vježba

Ne morate da se posebno provesti jedan sat na pokretnoj traci da se taj san tijelo. To možete učiniti plesa i joge da stvar bude zanimljivija i da pomogne tonira mišiće. Čak i ako to ne radi, šeta po nekoliko kilometara, ili radi nešto fizički aktivni sa svojim prijateljima može učiniti trik.

6. Get vaši prijatelji u na put!

Istraživanja su pokazala da ako imate prijatelje ili teretanu ortaci ko ti pomogne, onda ste više vjerojatno da ostane na putu ka svoje ciljeve mršavljenja. Imam svoje prijatelje da u akciju i idem u teretanu zajedno! Jedete van na zdrav restorana zajedno, motiviraju jedni druge i gledati kako vas lako i sretno izgubiti težinu zajedno!

7. Nikada ne lišiti sebe

To je ujedno i jedan veliki. Ako dobijete žudnja, samo obuzdati žudnju. Ako su žudnja čokolada za nekoliko dana, a onda odemo nekoliko komada čokolade i uživajte u svakom zalogaju toga. To je u redu da suzbije žudnje ako oni postaju previše moćne. Ovo je posebno korisno ako ste oko 'to vrijeme u mjesecu.

8. Splurge!

Vikendi su savršena dana za splurges. Sačuvajte vikenda za noćne izlaske i za jelo sa prijateljima. Vikendom bi trebalo da bude vrijeme kada možete reboost metabolizam vašeg tijela s nekim narkoman hrane, ako želite. To neće ometati vaše mršavljenja, i to će zadržati žudnje na odstojanju.

9. Oprosti sebe

To može biti vrlo lako za nas da počne kriviti sebe kada jedemo previše nečega. Samo polako, diši, i ne dozvoli da dopre do tebe. Oprosti sebi i idemo dalje sa svojim putovanje. Jede obrok u restoran brze hrane neće učiniti da dobije svu težinu nazad. Samo oprostiti sebi i da se vrati u igru.

10. Gledaj na inspirativno stvari

Gledati na stvari koje volite i stvari koje inspirišu. Ovo će stvarno pomoći kada ste slabi, a vi nedostaje odlučnosti da ostane na pravom putu. Drži ih u spavaću sobu, kupatilo ogledala, ili bilo gdje ćete ih vidjeti. Možete to učiniti, a vi ćete učiniti!

Kako napraviti mršavljenja lakše? Koji su najbolji savjeti?

load...