Gubitak težine

10 saveta za gubitak težine za koju morate znati

10 saveta za gubitak težine za koju morate znati

Gubitak težine je glavni cilj mnogih ljudi, a najpopularnija rezolucija Nove godine. Nažalost, to je ujedno i najčešće razbijena Rezolucija Nove godine.

Razlozi za to su upoznati: Gubitak motivacije; novu dijetu koja jednostavno ne odgovara; želju da zadrži stavljajući sebe kroz naporne aktivnosti u teretani; postavljanje nerealnih ciljeva.

Naravno, mora postojati lakši način za izgubiti težinu?

Da oni su! Gubljenje težine nije lako, a često i prva prepreka treba da prevaziđu je tvoj um. Ako mislite da možete to učiniti, ti si na pola puta tamo. Ako, međutim, jednostavno ne vjerujem da možeš to, vjerojatno nećete staviti u ispravan napor ili da prave stvari.

load...

Ako ste u potrazi za izgubiti težinu jednostavan način i da su 100% spremni za to, hajde da pogledamo 10 muke tips mršavljenja što trebate znati o.

Jesti doručak!

Mnogi ljudi koji se trude da izgube težinu pretpostaviti da preskakanje doručka je fantastična ideja. Na kraju krajeva, to znači da jedeš jedan manje obrok, zar ne?

Na žalost, to zapravo ne radi na taj način. Kada preskočite doručak, ti ​​neminovno ogladnite kao jutro nosi dalje. Dakle, ono što se događa je da završiš grickanje na bombone, čips i druge junk da nije zdravo za vas.

load...

Ako jedete dobar doručak, možete zaliha na esencijalnih nutrijenata prva stvar ujutro, zadržavajući se oseća puna do duboko u popodnevnim satima kada je vrijeme za večeru.

Snack na prave stvari

To je lako da se dosta od dijeta izgubiti na težini ako se zabrane sve grickalice. Na kraju, mogli rasti tako razdražljiv da baciti ručnik u i klisuri na torti.

To je razlog zašto je važno da se ne praktikuju ukupno samoodricanje. Trebalo bi ipak snack, ali treba snack pametno.

Umjesto čokoladica, zašto ne snack na lud? Umjesto nachos, zašto ne imati činiju borovnica na filmu noći? Umesto kriška torte nakon obroka, zašto ne odluče za voćnu salatu?

Šetnja nakon jela

Ako udaranje u teretanu nije baš za vas (i to definitivno nije za sve nas), mogao bi umjesto toga ići u šetnju.

Najbolje vrijeme da stavite svoje cipele za hodanje na je odmah nakon jela, kao što možete lako spaliti višak kalorija koje ste upravo dodali.

Hodanje je samo umjereni vježba i nije štetan nakon jela - pod uslovom da nemojte biti previše teška, naravno!

Jedite voća i Veg

Ne treba ni spominjati da je potrebno da zalihe svojim ormarima sa puno voća i veg ako pokušavate izgubiti na težini. Ako ste bili masovni ljubitelj voća ili povrća, to bi moglo biti samo da niste pojeli one koje želite.

Shop oko, učiniti neke istraživanja i isprobajte različite voća i povrća da se vidi koji ti se sviđa i koji vam se ne sviđaju.

A ako stvarno ne volim jesti cijeli voća i povrća, zašto ne probati smoothie umjesto? Ti i dalje dobiti sve vitalne hranjive tvari koje treba vaše tijelo.

Pijte puno vode

Većina vode koju konzumiramo zapravo dolazi iz hrane, a ne čašu vode. Čudno, zar ne? To znači da ponekad kad misliš da si gladan, ti si zapravo žedni. Vaše tijelo je žudnja za vodu i, zato što se većina sadržaja vode od hrane, to je prevariti vas u misleći da vam je potrebna hrana.

Sljedeći put stomak reži na neobičan doba dana, pokušajte da ga zadovolji sa čašom vode. Također, dodajte čaša vode na svoj dnevni režim. Popiti čašu ujutro, još za ručak, a konačna prije spavanja.

Smanjiti na alkohol

Trebalo bi piti više vode, a trebalo bi da piju manje alkohola. Čaša vina svake noći možda ne čini kao puno, ali kombiniranje s koktele imate na vikend s djevojke i sve to brzo dodaje se.

I dodaje se na kukove.

Počastite se svaki drugi vikend, ali inače smanjiti na piće. Ako uživate sipa sebi čašu crnog svake noći i ne mogu razbiti naviku, zašto ne pokušati bezalkoholnih vino umjesto toga?

Jedite iz manjih Ploče

Jedan od razloga neki od nas gomilaju na kilograme je zato što jedemo od velikih ploča koje smatramo da primorani očistiti.

Ako ste tip osobe koja ne voli ostavljajući nikakvu hranu na tanjur, to bi mogla biti dobra ideja da kupi manji tablice. I dalje ćete osjećati jednako zadovoljni, ali ti neće biti kriv za preko ishrane.

Važno je napomenuti da je potrebno najmanje 20 minuta za svoj stomak obavijestiti vaš mozak da ste zapravo puna. Mnogi od nas prejesti jer mi još uvijek ne osjećaju zadovoljno. Jedu iz manjih ploča znači da si pranje posuđa prije nego što ždereš previše.

Izbjegavajte Salt

Posipanje soli na našim obrok je samo prirodna navika za mnoge od nas, a mi smo to rade već godinama. Većina nas samo sprej trunke na našem jelo da ga dati udarac. Nikakvo zlo, zar ne?

Zapravo, sol može uzrokovati ogromne debljanje i ako želite izgubiti na težini na jednostavan način, bacajući svoj slanik u kanti za smeće je nešto što bi trebalo u potpunosti uzeti u obzir radi.

Shop sa punim stomakom

Kada kupujemo namirnice na prazan želudac, mi smo daleko verovatnije da kupuju iracionalno. To znači da postoji velika šansa da ćemo kupiti junk namirnica koje naši stomaci su žudnja tamo i tada.

Tokom sedmice, plug smo kroz ove junk namirnica koje su pohranjene u našim ormarima.

Da spreči, treba uzeti u obzir uvijek kupovinu na pun stomak. Vi ćete biti mnogo skloniji da se drže na listu i da kupuju samo zdravu hranu.

Igrati sa začinima

Vruće začini nisu svima čaj. Ali ako se desi da ih volite, treba dodati još više njih na svoj jela zato što su fantastični u suzbijanju gladi.

Oni također povećati vaše raspoloženje. Nastavi!

load...