Gubitak težine

10 saveta za gubitak težine za lenjive devojke

10 saveta za gubitak težine za lenjive devojke

Nema svako vremena da provode sate niz teretanu, a za neke, jesti u pokretu je jedina opcija. Dakle, da li je moguće da izgubite težinu bez da postane fanatik zdravlje i fitness? Odgovor je 'da', i ne treba da gladuju sebe da to učini. Možete izgubiti težinu postepeno čineći samo nekoliko promjena u vaš životni stil i navike. Ako to zvuči kao dobra ideja da ti, pročitajte ovih deset savjeta o tome kako možete izgubiti težinu, lijeni način:

1. Izrežite ili, u najmanju ruku, smanjiti junk food

Fast food je brza i jednostavna, ali to također sadrži mnogo masnoća, soli i šećera. Ako ne možete smanjiti ga, onda, barem, potražite najzdravija opcija na meniju. Većina restorana brze hrane sada nude lakša opcija, tako da provjerite ih, sljedeći put kada se čeka da bude zadovoljena.

2. Koristite stepenice, a ne lift

Možete poboljšati kondiciju i oslabi samo izborom stepenice, kada imate opciju. To je jeftin i jednostavan način za izgubiti težinu i to je često brže, nego čekaju lift.

load...

3. Pobrinite se da dobijate dovoljno sna

Spava sa kalorija čini se da je čudno da predloži, ali mnoge studije su otkrili da ljudi koji ne spava dovoljno daleko veće šanse da postanu gojazni. Ako ne dobijete svoj osam sati, onda možete osjećati umorno i da će pokušati da nadoknadi za ovo jelo više.

4. Da li ste gladni ili ste jednostavno žedan? 

Jedu samo kad ste gladni. Prejedanje postane navika, a mi često jedemo jednostavno, jer mi je dosadno. Učiniti napor da jede samo kada je zaista potrebno da i vi ćete uskoro početi da vidi razliku.

5. Smanjite sol

Previše soli u vašoj ishrani može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, a takođe može dovesti do zadržavanja vode. Pokušajte rezanje od slanih grickalica i provjerite hranu koju kupujete za sadržaj natrijuma. Verovatno takođe može baciti slanik kod kuće, kao i većina namirnica, već ima dovoljno soli u njima.

load...

6. Pazite na porcije

Radije nego izrezati hranu, pokušajte smanjenje na njih umjesto toga. Ako smanjiti svoj porcije, vi ćete jedva primijetiti razliku, ali to može napraviti veliku razliku u ukupnom broju kalorija koje uzimate na brodu svaki dan.

7. Vježba dok gledate TV

TV reklame su tako dosadni, pa zašto ne bi i izgubiti malo kalorija kada dođu na. Nekoliko zvijezda skače ili malo radi na licu mjesta neće biti potrebno mnogo truda, ali to će se sve dodati do više izgubljenih kalorija.

8. Eksperiment i kuhati svoju hranu

Kad god jedete van, vi ste vjerojatno uzimajući na brodu više kalorija, nego što je potrebno. Možda će biti potrebno malo više truda kuhati sami, ali znate šta je u njemu, a vi ćete biti u mogućnosti da imaju svoj način, tako da se u nekim svježih namirnica i vidite šta možete propustiti. Čak i ti da se spali neke kalorije radi pripreme i kuhanja.

9. Do sve malo brže

Postoje stotine mogućnosti, svaki dan, da biste obične poslove u mogućnosti mršavljenja. Samo da se krevet ili čistite kuhinju, ako se radi malo brže, može postati oblik vježbanja. Dakle, sljedeći put ti poslove, staviti na neku muziku, napumpati volumen i izgubiti neke funti!

10. Misli o tome ne kao dijete, već kao način života

Dijeta je jednokratan napor da će vrlo vjerojatno morati biti ponovljen. To je zapravo daleko lakše i efikasnije da se ono što neki mogu nazvati lijeni pristup. Samo početak kao malo više oprezan o tome što jesti i postati malo više fizički aktivni. Nećete izgubiti težinu kao brzo, ali ono što izgubiti, vi ste više vjerojatno zadržati off.

Da li imate neke druge savjete za lijeni djevojke da dijele mršavljenja?

Ostati lijep, sretan i zdrav!

load...