Gubitak težine

10 savjeta kako brzo izgubiti težinu bez vežbanja

10 savjeta kako brzo izgubiti težinu bez vežbanja

Možda ste pokušali razrada i utvrdio da jednostavno nije za vas, ili možda jednostavno ne sviđa pokušavam to. Vi već znate da nije za vas. Kao takav, sigurno se pitate, da li je moguće brzo izgubiti na težini bez vježbanja.

Možda si uradio ono što sam učinio i pijano otkucao "KAKO izgubiti na težini FAST BEZ vježbe" u Google za kikot. Verovatno nije očekivao da se vrate bilo koji drugi rezultat nego: "Ti to ozbiljno? LOL"

Ali ispostavilo se da je to potpuno moguće da izgubite težinu bez vježba - i to brzo.

Pogledajte, svi smo ljudska bića ovdje, a ponekad jednostavno ne fensi udaraju pokretnoj traci kao zvijer. Ponekad, samo želimo izgubiti nekoliko kilograma lakši način. Evo 10 načina da se upravo to...

load...

Jedite proteina

Ne morate jesti manje hrane kako bi se smanjili unos kalorija (yay!). Proteina, na primjer, zahtijeva oko četvrtinu više energije za varenje od ugljenih hidrata.

Šta je ovo u osnovi znači da je vaše tijelo radi teže kad se vari odrezak tune nego kad se vari tanjir povrća. Ergo, vi spali više kalorija.

Osim toga, kada jedete više proteina, vaše tijelo proizvodi više leptina, zgodan hormon koji pomaže da se osjećate puniji duže.

Pijte puno vode

Još jedan dobar savjet o tome kako da brzo izgubite težinu bez vježbe je da piju puno vode. Možda nećete shvatiti, ali mnogi od nas se većina naših sadržaja vode iz hrane - za razliku od čaše vode!

load...

Yup, hrana je često vode gusta. To znači da kada vaše tijelo je žudnja za vodu, ne šalju signale da je njegova žedan; Umjesto toga, on šalje signale da je gladan!

Vidjeti, jer je tako navikao da dobije svoje fix vodu iz hrane, vaše tijelo sada ima ovaj dosadni naviku se pretvara da je gladan kad je to zapravo samo od žeđi. Dakle, sljedeći put kada ogladnite na stvarno čudno i neugodno vrijeme, pio čašu vode da vidi da li pomaže.

Jesti doručak

Možda ste sada preskače doručak za neko vrijeme, jer "preskakanje obroka mi pomaže da brže izgubiti težinu."

Na žalost, ova klasična linija jednostavno nije istina. Preskakanje doručka zapravo uzrokuje da staviš veću težinu na jer to znači da ćeš raditi gladan. Dakle, ono što neminovno događa je da krenete na automatu da uzmem slatke grickalice koje će zadržati ćeš.

Jede zdrav, zdrav doručak je uvijek najbolji način da se započne bilo koji dan. Jedite pravo nutrijenata rano dana, a vi ćete biti u mogućnosti da nastavim dok respektabilan put bez pada natrag na kalorija prepune grickalice.

Koristite Manji Ploče

Još jedan koristan savjet o tome kako da brzo izgubite težinu bez vježbe je da se koristi manje tablice. Mnogo nas imaju velike tablice. Siguran sam da imaju ogromne tablice da ću uvijek ubace sa hranom, pokrivaju svaki centimetar.

I to je problem: Mi smo opsjednuti punjenje naše tablice, tako da "nema hrane propadne."

I to izaziva nas da prejesti i dobiti puno težine.

Pa zašto ne početi koristiti manje ploče? I dalje možete popuniti ploču, ali nećete jesti bas toliko!

Preskočite The Elevator

Nekada sam bila jako loše za umjesto uvijek dobije lift stepenica. Čak i ako su samo dva reda stepenica da hoda gore bih ping za dizanje i čekati - čak i ako to znači zauvijek čekati.

Ovih dana, međutim, ja obrnuti obrve kad god moje prijatelje pritisnite za lift kad imamo samo nekoliko letova da se popne.

I da bi trebao previše, jer penjanje uz stepenice je fantastičan način da se oslobodi malo postotak na funtu tu i tamo.

Vrpoljiti što je više moguće

"Stop vrpolji!" - moja mama koristi da viče na mene kad sam bio klinac. Zaista, to je postalo društveno prihvatljivo vrpolji, i ljudi izjednačavaju sa grubost.

Ali, zapravo, vrpolji je nešto što treba da učini više od ako pokušavate izgubiti na težini, jer to može vam pomoći da se spali nekoliko kalorija tokom dana. I što više vrpoljiti, više kalorija ćete spaliti tokom vremena. Svaki mali pomaže!

Možete čak i probati druge male, ne-naporne aktivnosti koje zahtijevaju energiju, kao što su ples, dok kuvate obrok.

Carry Your Own Torbe

Nije li to sjajno kada vaš partner nudi za nošenje kese za vas? To je još bolje kada potpunog stranca vidim da si u nevolji, prilazi i obuzima ih.

Ali, ako pokušavate izgubiti na težini, stvarno bi trebalo da nosi svoju namirnice jer su heavies su u suštini svoj bučica.

Što više kupite, više težine ćete nositi. Što je odlično!

Idi u krevet ranije

Sljedeći savjet o tome kako da brzo izgubite težinu bez vježbe je da se ide u krevet ranije. Nekada sam bio pravi posao narkoman u mom kasnim dvadesetim. Ostao bih se spaljuju ponoći ulje do oko 3:00 ujutro, bubanje kao puno posla u što je moguće samo da bih mogao napraviti nešto više novca.

Mi je kasnije rekao da ostajem do kasno možete staviti težinu na. Zašto? Jer smo neminovno nađemo grickanje više. I to je istina, ja sam cijeli keks i to mlijeko u ponoć - plus puno drugih stvari!

Do odlaska u krevet ranije, ti ne daju sebi priliku da klanac junk tokom noći.

Nemojte samo Čekaj - uradi nešto!

Ikada pojavio na autobuskoj stanici dvije minute nakon što je autobus je upravo otišao? Svi mi imamo. Ali, umjesto da kukate da moraš stajati još dvadeset minuta, zašto ne ići brzo šetnju umjesto?

Isto tako, ako čekaš ažuriranje računar 30 minuta, umjesto da visi gledanje snimaka mačaka na YouTube-u, zašto ne ustati i raditi nešto?

Chew temeljno

Naš konačni savjet o tome kako da brzo izgubite težinu bez vježbe je žvakati hranu temeljito. Koliko često jedemo obroka super-brzo, kao da smo u utrci do gotovog liniju? Brzom jedenju je postala uobičajena navika u zapadnom svijetu. Želimo da završimo našu hranu brzo, tako da se možemo vratiti u rade šta god da je što smo radili prije nego što smo sjeli jesti.

Ali, kada jedete brzo, imate običaj da jede cijelu ploču - čak i ako ste već postale punopravne prije kraja.

Kada žvakati polako i temeljito, dajete svoj želudac bolje šanse da govori vaš mozak "woah! Pun sam, čovječe! "To znači da se ne mora nužno uvijek završi ploča.

Kako brzo smršati bez vežbanja? Koji su najbolji savjeti?

load...