Gubitak težine

10 savjeta koji će vam pomoći da izgubite težinu i zadržite ga

10 savjeta koji će vam pomoći da izgubite težinu i zadržite ga

Svi smo bili tamo: Doček Nove godine ljulja se i kažemo našim prijateljima, obitelji, šira porodica, stranci i proširene stranci da je ovo godine smo konačno će izgubiti na težini za dobro. Nema više pljeskavice, nema više pite, i nema više slatke poslastice. To je to - nove godine, nova nas.

Ali samo nekoliko dana u novoj godini, a mi smo već šunja cupcakes u kancelariju, supping happy hour koktela, i naručivanje masna Takeaways. Ups.

"Ja ću ponovo početi iduće godine!" Plačemo, usta punjene sa tortom.

Jedan od razloga puno nas je teško držati na novi dijeta je da se približavamo gubitak težine na pogrešan način. Umjesto da štelovanja naše rutinu, idemo na sve ili ništa, pobeda ili smrt pristup. U tom smislu, smanjili smo sve od naših omiljenih namirnica i ostavili se s pločom od spanaća i šolju detoksikaciju čaja. Unappetising, ili šta?

load...

Ako želite da brže izgubiti težinu i držati ga, hajde da pogledamo na 10 najboljih načina da se to uradi.

Shop sa punim stomakom

Ako ste ikada kupovali na prazan želudac, nećete imati sumnje završio najveća kupovina račun na svijetu.

Ćete kupili puno pizza, pljeskavice, kolača i peciva, jer to je upravo ono što se osećao kao što ste isprekidane oko prolazima supermarket od gladi.

Da biste spriječili sebe iz zalihe na svim pogrešnim hranu, to je dobra ideja da biste obavili kupovinu na pun stomak. Ovo će osigurati kupujete racionalno i držati na listu.

load...

Potez tokom TV reklama

URGH. Svi mrzimo TV reklame. Baš kada ste zaista došao u TV dramu (ili vijesti, kao moj muž radi), komercijalni pojavljuje i stvarno te nervira.

Ono što obično radite tijekom tih pet minuta? Listajte kroz svoj telefon? Stabljika netko na Facebooku?

Umjesto toga, zašto ne koriste svoje vrijeme produktivno preskačući u komercijalne pauze? Također se može pokrenuti i niz stepenice ili ples - u stvari, sve što vam pomaže u pokretu.

Jesti obilan doručak

Priznajem da sam bio jedan od onih žena koje uvijek koristi da preskočite doručak. Uvjeren sam sebi da nisam imao vremena za jesti ujutro, i znala sam da mogu čim sam ušao u posao zgrabiti nekoliko grickalice.

Problem sa ovim je da nam nedostaju se na vitalne hranjive tvari rano, i tov sebe šećerom grickalice umjesto.

Jede nutritivne doručak koji je pretrpan proteina i vlakana osigurava svoj dan dobiva na desno start. To vam učitava s energijom, i zaustavlja vas od prejedanja tijekom jutra na grickalice težinu dobija.

Climb Stepenice

Nekada sam bio veliki lift korisnik. Čak i ako moju sobu ili ured bio samo na prvom katu, ipak bih se u liftu.

Koristeći stepenice umjesto će vam pomoći da spali dodatnih kalorija. Ne morate da se glupo i popeti 8 ili više letova stepenica, ali ako vaša soba je samo tri sprata, penjanje stepenicama će vam pomoći da brže izgubiti na težini.

Druže drugačije

"Jesi li za piće?"

To je uobičajena pitanje među prijateljima. Nakon posla, ne postoji bolji način da se uhvati korak sa svojim drugovima i opustite nego štipa do lokalnog pub za nekoliko koktela i čaša vina.

Ako pokušavate izgubiti na težini i zadržati ga, to je dobra ideja da mijenja svoju rutinu. Umjesto da troše Happy Hour u kafani, zašto ne predloži prijateljima da ste sve probati drugačiji, više fizičke aktivnosti? Možda biste mogli sve biciklom ili pješke krenuti zajedno, ili možda bi mogao ići na jutarnje trčanje.

Izrežite Alkohol

Alkohol je zabavno, i ne postoji ništa više zabave nego da kosu sa svojim djevojkama za vikend. Ali alkohol ima svoju cijenu ako se bori da izgubite na težini. Dok ste mogli raditi sve ostalo u redu, alkohol bi mogao biti najslabija karika koja je pustiti te.

Ne morate da se u potpunosti eliminirati alkohol, ali smanjenje na vaš trenutni unos će vam pomoći da izgubite na težini.

Jedu više voća i Veg

Nikad nisi čuo za osobu stavlja puno težine na koji jede puno, puno voća i povrća. U stvari, oni imaju tendenciju da izgube težinu.

Moglo bi se reći da vam se ne dopada voće i povrće. Ali to može biti da još niste naći svoje favorite. Postoji širok izbor hrane proizvoda na raspolaganju, i pronalaženje niša je slučaj eksperimentisanja i pokušava različite stvari.

Kad sam bila mlada djevojka, mislio sam samo povrće koje su postojale su grašak, šargarepa i spanać, jer to je sve što mi je mama hranila. Ih mrzim. Ali kao što sam od otkrio, tu je neverovatan svet dobre proizvode tamo samo čekaju da budu otkrivene.

Jedite iz manjih Ploče

Na sve ili ništa pristup znači da umjesto jesti pizzu dva ili tri puta tjedno, mi više ne jede uopće.

Ali to nije potrebno, i ne treba biti tako jadno. Umjesto toga, zašto ne samo jesti iz manjih tanjira? Ovo je jednostavan trik to znači da i dalje mogu jesti omiljenu hranu - samo manje od njih.

Walk It Off

Ako si kao i ja, da si vjerojatno učili od malena da ne treba ništa odmah nakon konzumiranja obroka. Zašto? Jer to će utjecati na probavu, dajući vam bol u stomaku.

To nije istina. Ako pokušavate brzo izgubiti na težini, odlazak u šetnju nakon jedenja je odličan način da se spali nekoliko kalorija. Dokle god se smiri i ne probije u sprint, vi ćete biti u redu. Vaše telo je jači nego što mislite!

Jedite puno vlakana

Fiber je esencijalni nutrijent koji čini da se osjećate puni za duže. Kao takav, jedu više od toga će osigurati da ćete biti manje u iskušenju da snack na drugim namirnicama.

Vlakna se nalaze u biljnoj bazi, zdravu hranu, kao što su smeđa uspon, zobena kaša, leća i grah.

Kako izgubiti na težini i zadržati ga? Koji su najbolji savjeti?

load...