Gubitak težine

10 savjeta za gubitak težine bez gimnastike

10 savjeta za gubitak težine bez gimnastike

Ne vole svi teretanu i članstvo teretana nije obavezan uslov za gubljenje kilograma. Odlazak u teretanu, kada mislite o tome, je veštačka način bubanje u svim vježbi koje bi trebali dobiti svaki dan, u samo nekoliko sati truda. Ako želite izgubiti na težini, ali ne žele da troše gomile novca na članstvo u teretani, pročitajte ovih deset teretana-manje, Easy Savjeti za mršavljenje koji će vam kako pokazati:

1. Prošetajte

Hodanje je jedan od najboljih oblika vježbanja koje možete dobiti. Ne košta ništa, ti ne treba posebna oprema i čini veliki kardiovaskularni trening koji će vam pomoći da spali off masti. Ako imate naviku hodanja, početak jednostavan i nježan i postepeno povećavati dužinu šetnje i tempo. Prosječna osoba može izgorjeti off oko 400 kalorija hodanjem 10.000 koraka dnevno na razumno žustrim tempom.

2. Get na biciklu

A bicikl je jeftin, ekološki prihvatljiv način da se zaobiđe i biciklizam je veliki oblik vježbanja. Mnogi od putovanja automobilom koje pravimo su nepotrebne i tako smo lako mogli hodati ili ciklus ih umjesto toga. Sljedeći put kad pop u lokalnu prodavnicu, dobiti na bicikl, a ne ulazi u auto i izgubiti na težini na putu. Jednom kad se ponovo koristi za biciklizam, mogao bi se pridružiti biciklističkog kluba ili ići na biciklističke izlete sa svojom obitelji. Ne samo da je dobro za tebe, ti da vidite mnogo više od svoje okoline na biciklu, nego ti kad voziš.

load...

3. Smršati gledanje TV-a

Čime se baviš kada komercijalne pauze hajde? Posegnuti za užinu? Bolje iskoristiti od iritacije te prekida sa svojim gledanja radeći neke pokrenute na licu mjesta, čučnjevi ili skakanje priključke. Komercijalne break vam daje način na vrijeme sa svojim vježbama previše, samo nastavi sve dok se program počinje ispočetka.

4. Put neki dodatni napor u poslovima

Sljedeći put staviš usisivač oko kuće, i pokušati ga u upola manje vremena da bi normalno uzeti i rade se malo znoja, dok si u tome. Mnogi od poslova koje mi uključuju ponavljaju fizičkog napora, kao i vježbe, pa probajte i radi svoj poslove malo brže i to će vam pomoći da izgubite težinu, a vi ćete dobiti neke dodatne slobodnog vremena previše...

5. Idite na kupanje

Plivanje je oblik vježbanja koji je ugodan i daje skoro svaki dio svog tijela treninga. Vjerovatno postoji bazen obližnji za vas, a većina od njih nude nastavu, ako želite poboljšati vaše plivanje. I, ne budi samosvjesne o tome da u kupaći kostim; svi u bazenu nosi istu stvar, tako da neće ni uočite.

load...

6. Zauzimaju borilačka vještina

Borilačke vještine će zategnuti svoje tijelo i naučiti novu vještinu. Prijavite se za kik boks ili džudo klase za veliki treninga, upoznavanje novih prijatelja i to može dati samopouzdanje poticaj kao dobro.

7. Kreiranje vlastitog doma vježba režim

Postoje stotine različitih vježbi koje možete učiniti kod kuće i ne trebate bilo kakve skupe opreme ili članstvo u teretanu. Da bi vaš režim vježba više zanimljiv kupiti knjigu ili pogledati online, i naći ćete mnogo različitih načina na koje možete izgubiti na težini uz ostvarivanje u udobnosti i privatnosti vlastitog doma.

8. Dance svoj put do fitness

Ne dosadi na pokretnoj traci, zauzimaju ples umjesto. Postoji mnogo plesova koji će vam dati dobar trening i biti zabavno u isto vrijeme. Možete pokušati malo hip hopa, Zumba ili se zaista egzotične s nekim trbušni ples.

9. Zauzimaju sport

Učestvujući u sportu može biti veliki poticaj da se potrude i pomoći vam da brže izgubiti na težini. Ako ste još uvijek nije mega formi, onda badminton je dobar sport za početak. Možete se pridružiti klubu ili, sa samo dva reketa, loptica i malo otvorenog prostora, možete igrati sa svojim prijateljima ili partnerom.

10. Trčanje i jogging

Odbaci pokretnoj traci i radi svoj rad na otvorenom. Mnogo više zabave i dobijete svježi zrak i krajolik previše. Ako ste novi u trčanje ipak, polako za početak. Kada niste navikli na to, trčanje će biti prilično iscrpljujuće, pa neka vaše tijelo prilagoditi postepeno povećava udaljenost i tempo vašeg trčanja.

Da li imate neki drugi saveti mršavljenja teretanu-manje da dijele?

load...