Gubitak težine

10 stvari koje trebate znati o korzeti za treniranje struka

10 stvari koje trebate znati o korzeti za treniranje struka

Od trenutka kada Kim Kardashian je viđena na Instagram nosi oko struka trening steznik, steznici vratio s praskom i uskoro Među slavnima su sljedeći odijelo, a trenutni trend struka trening je počeo. Nema ništa novo o steznici i obuku pasa, oni su još od 16. Stoljeća i bili su vrlo popularne među damama u viktorijansko doba previše. Ako si tražio na na ovaj najnoviji trend i pitala da li obuku pasa radi i ako korzete su sigurni da nose, pročitajte na i saznajte deset stvari koje trebate znati o korzete struka treninga.

1. Trening struk korzet ima trenutni učinak mršavljenja

A steznik će dograbio u struku i odmah vas tanji i da može imati pozitivan psihološki efekt. Ne morate svaki dan nositi jedan, ali kada to učinite, možda ćete osjećati više samopouzdanja i samouvjeren. To može učiniti više svjesni vaše figure i da vam može dati poticaj da se više vježba i jesti više zdrave hrane.

2. Korzeti obuka struka ne znači da gubite masnog tkiva iako

Nosi steznik ne može učiniti da izgubite masti u organizmu. Jedini način na koji možete učiniti je da se spali off više kalorija kroz vježbe i uzeti na brodu manje kalorija u vašoj ishrani. A steznik će vam dati odmah tanji tražim figura, ali kada ga skinete, uskoro ćete se vratiti na svoj prirodni oblik.

load...

3. Mlade djevojke ne treba nositi korzete struka trening

To svakako nije preporučljivo za mlade djevojke koje su i dalje raste za početak nosi korzete. A čvrsto steznik nosi bilo koji vremenski period može izazvati trajno oštećenje mladim mišića i kostiju koje su i dalje raste.

4. Korzeti obuka struka može biti vrlo neugodno nositi

Moderne Korzeti možda neće biti tako neugodno kao na starinski pojaseva nekad bilo, ali oni su još uvijek nije jako ugodan za nošenje. A steznik će povući u čvrsto oko struka, gurajući stomak se prema svojim grudima i da mogu napraviti disanje teže i može staviti pritisak na leđa. Oni također mogu uzrokovati modrice oko struka i mučnine.

5. Waist trening steznik bi mogao biti koristan post-trudnoće

Dok Korzeti neće donijeti dugoročne rezultate za većinu ljudi, oni bi mogli biti korisni za žene koje su upravo rodila. Sljedeće porođaja, postoje hormoni prisutni u tijelo koje će pomoći tijelu povrati svoju pre-trudnoće oblik i steznik mogu pomoći da se ubrza taj proces preoblikovanja tijela.

load...

6. Postoje neki zdravstveni rizici uključeni

Ako ne nosi previše čvrsto, a ne stalno nositi, steznici struka obuku su savršeno sigurne za nošenje. Međutim, ako kupite pogrešnu veličinu i nosi steznik koji je preusko, to će slomiti turneju želuca i vrše pritisak na unutrašnje organe. Možete čak i da slomi rebro, ili dovesti do oštećenja bubrega.

7. Struk trening steznik će poboljšati vaše držanje

Uske napadu steznik će učiniti da sjediti uspravno i ustane visok, ali to neće biti stalni efekat. To je samo da je struktura steznik će ga učiniti previše neugodno da se vuku; to neće imati dugotrajan učinak na vaše mišiće ili držanje na sve.

8. Nosite ih povremeno i neće biti nikakvih problema na svim

Ne postoji ništa suštinski nije u redu sa nosi korzete struk trening, tako dugo dok se ne prejako. Doktori preporučuju da steznici treba nositi samo nekoliko sati odjednom, tako da su u redu za posebne prilike i noćne izlaske. To je dobra ideja da se ne nose potpuno novi steznik za poseban događaj, slomiti ih u malo kod kuće, a zatim će biti ugodan za nošenje.

9. Nošenje struk trening steznik za vrijeme treninga neće učiniti da izgubite više težine

Neki ljudi su predložili da nosi steznik za obuku pasa za vrijeme treninga je povećana stopa po kojoj oni gube na težini. Ovo bi moglo biti istina, ali svaki dodatni gubitak težine će biti samo privremeno, jer će to biti zbog gubitka tečnosti zbog vašeg znojenja više, a ne bilo kakav gubitak dodatnih masti u organizmu.

10. Korzeti trening struka može uzrokovati da postanu dehidrirani

Nosi steznik tokom fizičke aktivnosti također bi moglo dovesti do dehidracije. Ćete se znoji više, a vi ćete disati jače a to bi moglo dovesti do većeg gubitka tekućine, kako bi bili sigurni da pijete puno vode kada nosite steznik, pogotovo sada kada je toplije vrijeme je ovdje. A čvrsto korzet u toplom vremenu lako može učiniti ako se osjećate slabo i loše.

Jeste li ikad pokušali nosi korzete struk trening?

load...