Gubitak težine

10 voća koja vam mogu pomoći da izgubite težinu

10 voća koja vam mogu pomoći da izgubite težinu

Gubljenje težine ne mora da znači samo jesti manje. Izgubiti na težini, morate da se spali više kalorija nego što jedete i jedan jednostavan način da se smanji unos kalorija je zamijeniti nezdrave grickalice koje možete jesti u toku jednog dana sa zdravija opcija - voće.

Gubljenje težine nije samo korist može dobiti jedući više svježeg voća, a ne samo većina voće su niske u kalorija i bogata vlaknima, voće sadrži i čitav niz vitamina i minerala koji su neophodni za našu dobrobit i pomoć Ward off raka i drugih hroničnih bolesti. Pogledajmo 10 voća koje vam mogu pomoći da izgubite težinu:

1. Jabuke i kruške

Jabuka dnevno drži liječnika daleko i to će vam pomoći da previše izgubiti na težini. Jabuke i kruške pomaže pri mršavljenju na dva načina: oba su vlaknima, koji će vam pomoći da se osećate pun i povećati metabolizam da pomogne spali masti i oba su također bogate pektinom, koji pomaže zaustaviti ćelijama apsorpciju masti i vode.

load...

2. Avokado

Avokado je prepun omega 9 masnim kiselinama, isto kao i nalazi se u maslinama i orahe. Ove masne kiseline ubrzati proces pretvaranja masti u energiju i povećati stopu metabolizma.

3. Lemons

Jetra je jedan od organa tijela koje nam pomažu da se spali masti i limun su odlične za jetru. Iako su okus kiseo, limun zaista pomoći da alkalizuje naše tijelo i učiniti jetre efikasnije funkcionirati.

 4. Coconut

Kokos, ima mnoge prednosti. Kao i punjenje te i pomaže vam izbjeći iskušenje da jedu nezdravo snack, također je bogat u onome što je poznato kao trigliceridi srednjeg lanca, koji su dokazano da se poveća stopa jetre metabolizma do trideset posto.

load...

5. Nar

Čaša soka od nara će vam pomoći da riješi neželjenih toksina u metabolizmu svoje tijelo i poticaj. Nar su također poznati smanjiti apetit i pomoći da se zaustavi nakupljanje masti u arterijama.

6. Tomatoes

Paradajz je bogat vitaminom C i stimulirati proizvodnju aminokiselina zove karnitin, koji ubrzava spaljivanje sposobnost masnoće tijela od strane više od trideset posto.

7. Grejpfrut

Bilo je mnogo studija koje su potvrdile da konzumiranje grejpa pomaže proces mršavljenja. To je hranjiv, ukusan i neki ljudi su tvrdili da su izgubili težinu samo dodavanjem dnevni unos grejpfruta na svoje dijete.

8. Borovnice

Konzumiranje samo malu količinu borovnica dnevno može pomoći da izgubite težinu, prema nekim studijama. Visok nivo antioksidansa u ovim bobice mogu pomoći da se smanji rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ovo je, inače, jedan od najomiljenijih grickalice modela i Victoria Secret anđeo Adriana Lima.

9. Banane

Zdrave vlakana u banane obuzdati apetit i pomoći vam da se spali off masti. Kalijuma u banana pomaže organizmu opekotinu masti, kao i pomaganje razvoja mišića.

10. Naranče

Što više vitamina C unosite, više masti vaše tijelo može oksidira, a nema mnogo voća s više vitamina C nego naranče. Kao i vitamina C, naranče su bogate antioksidansima koji promovira zdrav metabolizam i blagotvorno za ljepotu i mladost vaše kože.

Nadam se da ćete naći ove savjete mršavljenja korisno.

Slobodno podijelite svoje vlastite zdrave ishrane i mršavljenja savjeta u komentar ispod teksta.

load...