Gubitak težine

10 zlatnih pravila efikasnog mršavljenja o čemu treba znati

10 zlatnih pravila efikasnog mršavljenja o čemu treba znati

Kada ste krenuli da izgubite na težini, šanse se slažu protiv vas. Postoji toliko mnogo zamke koje možete pasti u koje će vas koštati, to može biti vrlo lako samo odustati, a možda i pokušajte ponovo još jedan dan. Ali, ako pratite nekih jednostavnih pravila, možete sigurno izgubiti na težini, a možete zadržati ga. Dakle, ako želite poboljšati vaše šanse za uspješno mršavljenje, slijedite ovih deset zlatnih pravila mršavljenja.

1. Ne pokušavajte i prebrzo izgubiti težinu

Ne preko noći dobiti na težini, niti bi trebao probati i izgubiti na taj način bilo. Naša tijela ne vole nagle promjene u ishrani i, ako ništa drugo, vaše tijelo će se oduprijeti nagli gubitak težine usporavanjem metabolizma. Imaju za cilj da se postepeno izgubiti na težini, a vi ste više vjerojatno da uspeju i veće šanse da kasnije zadržati težinu off.

2. Ne preskačite obroke

Još jedan efikasan tip mršavljenja je da obroke manje i zdravije, ali ne preskakati obroke u potpunosti. Preskakanje obroka će vam učiniti samo gladniji kasnije, a onda ste vjerojatno da nadoknadi i jesti čak i više.

load...

3. Kontrola veličine porcija

Sljedeći efikasan tip mršavljenja je imati na umu da je potrebno do dvadeset minuta prije nego što vaše tijelo će vam reći da ste puni, što čini veličine vrlo važan dio. Kao grubi vodič, dio hrane ne smije biti veći od vašeg pesnicom.

4. Dodajte više povrća u ishrani

Povrće su najbolji prijatelj, kada se pokušava izgubiti na težini. Imaju za cilj da se svaki obrok najmanje 50% povrća, jer su te popuniti i pružiti vam nutrijente koji vam je potreban, ali bez svih kalorija.

5. Vježba redovito

Možete izgubiti na težini kada se spali više kalorija nego što konzumiraju i nećete da se spali kalorija sjedi ispred TV-a! Ne morate postati rob u teretanu za izgubiti težinu, ali morate biti aktivni. Dakle, naš sljedeći efikasan tip mršavljenja je da bi povećali svoju fizičku aktivnost izlaskom u šetnju ili vožnju biciklom. Bilo koja vrsta fizičke aktivnosti će spaliti off još malo kalorija.

load...

6. Stay hidrirana

Mi često pogrešno žeđ za glad, pa se potrudite da pijete puno vode. Trebalo bi da pije oko dva litra vode svaki dan. To će vas držati hidrirana i to će vam pomoći da se osjećaju puni.

7. Jedite manje, češće

Jesti manje obroke, češće, pomoći će zadržati svoj metabolizam na višoj stopi, kao i pomoći da izbjegnete grickanje između obroka i to je još jedan od efektivnog savjeti za mršavljenje. Ako jedete šest malih obroka dnevno, a ne tri velike, naći ćete ga lakše izgubiti na težini.

8. Reci ljudi koji pokušavate izgubiti težinu

Ne stidite se da krećete na planu mršavljenja, reci sve svoje prijatelje i članove porodice koje su. Na taj način ćete dobiti pomoć i neku podršku i neće pokušati izazivaj ste sa pogrešnom vrsta hrane.

9. Ne vagati sebe svaki dan

Svako jutro ide na vagu može biti kontraproduktivno, jer će svoju težinu ići gore kao i dolje, čak i kada se pokušava izgubiti na težini. Nemojte se stavi van ovim oscilacijama, držati svoj plan i teže se samo jednom nedeljno.

10. Pratiti vaš napredak

Pri pokušaju da se postigne bilo koji cilj, pisanje niz ciljeva i praćenje svoj napredak će uvek pomoći. Voditi dnevnik onoga što jesti i kada ga jesti, a to će vam pomoći da pratiti vaš napredak. Također, postaviti ostvarive prekretnice usput i nagradite sebe kada ih ostvariti.

Da li imate druga pravila efikasnog mršavljenja?

Ostati lijep, sretan i zdrav!

load...