Gubitak težine

20 saveta kako spaliti 100 kalorija

20 saveta kako spaliti 100 kalorija

Samo izraz "spaljivanje kalorija" čini gubitak težine zvuči jednostavno. Na kraju krajeva, ti si gori ih!

Problem je u tome da gubi na težini jednostavno nije to lako, i spaljivanje onih dosadnih kalorija je zapravo mnogo teže nego što zvuči. S vremena na vrijeme, to izgleda manje kao da ih i pale više kao da pokušavaš da moli da odu svoje telo!

Dobra vijest je, međutim, da podrezivanje svoj struk može biti lakše dok znaš šta šta da radim. A izuzetna stvar je da potrošnju kalorija vježbe mogu biti jednostavne, svakodnevne poslove da gledaš u lice. Problem je u tome da su ove jednostavne, svakodnevne poslove često su stvari koje vole da se druge ljude da rade za nas!

load...

Dakle, ako ste u potrazi za spali 100 kalorija brzo i vraćanje zdravije, zanosan, hajde da pogledamo na 20 načina na koje možete učiniti.

1. Walk što je više moguće

Problem sa posjeduje automobil je da nas ohrabruje da samo vozi svuda. Čak i ako moramo da pop u lokalnu prodavnicu za kruh samo mi i dalje sasečemo u auto samo zato što "to je malo brže." Do uvijek oslanjajući se na naš auto, mi ćemo se bore da proliti funti.

Hodanje kad god mogu će vam pomoći da se spali kalorija. Penjanje uz stepenice umjesto skakanje u liftu je fantastičan način za izgubiti težinu. Važno je imati na umu da gori 100 kalorija po šetnju se može obaviti brže, ako brže hodati.

load...

2. Neke Housework!

Ako niste uradili nikakve kućanske poslove za neko vrijeme, stvari mogu dobiti malo neuredan. Sada, rade kućanske poslove zvuči stvarno dosadno a ti si verovatno stavljajući ga za dugo vremena. Ali, ako tražite da se spali 100 kalorija, rade neke kućne poslove je jedan od najboljih načina da se to uradi.

Da bi ste dobili u raspoloženje, zašto ne držati neke vaše omiljene muzike na isto? Onda ste spremni! Ispeglati odjeću, prašine i uredan vaše sobe, i ribati poda danas da se spali one višak kalorija i da se u boljoj formi. A ako se osjećate kao da previše, mogao bi čak i ponovno obojiti svoju sobu!

3. Neke vrtlarstvo Too

Neki od nas nisu toliko zeleno-uma kao i drugi, i iz tog razloga mi ni neka naš vrt izmaknu kontroli, ili ćemo zaposliti vrtlar. A vrtlar nas sigurno štedi neko vrijeme (pogotovo ako živimo zauzet život na poslu), ali vrtlarstvo je zapravo odličan način za vas da se spali 100 kalorija.

Sve što je potrebno da uradite je da se smiri i izađe i oko u vrtu za oko jedan sat. Mogli ste rake travnjak za petnaest minuta, kosite za još petnaest minuta, prije nego čupanje korova za još petnaest. Na kraju, mogao bi dokrajčiti prevlačenjem i prikupljanje bilo zalutali komada smeće koje su avionom u vaš vrt.

4. Perite automobila

U 2017. Godini, ljudi su zaposleniji nego ikada ranije. Mi volimo naše automobile, a mi smo ponosni na njih. Ali, koliko nas zapravo oprati vlastite automobile? Vrlo malo! Ili ćemo uzeti ih na pranje automobila, ili dajemo nekoliko klinaca neki sitniš da dođu i to učiniti za nas. Mi jednostavno nemaju vremena ili energije!

Pranje vašeg automobila, međutim, je fantastičan način da se spali 100 kalorija. Moglo bi se doslovno provesti do 30 minuta, ribanje na udaljenosti od vašeg automobila. Da biste bili sigurni da ćete uživati ​​malo više, izaberite sunčan dan i držati na svoje omiljene melodije. Gubitak težine nikada nije bio takav gas!

5. Laugh!

Jeste li znali da možete zapravo izgorjeti 100 kalorija samo da se smeješ? To je prokleto sjajno. Hajde da probamo:

Kuc kuc.

Ko je tamo?

Iva.

Iva Ko?

Imam upalu ruku kuca !!

Hmm, u redu, tako da nije baš posao. Ali potrebno je samo oko 40 minuta da se spali 100 kalorija od smeha. Predlažemo da se držite na komedija za koje znate će vas smeška za dobar sat ili tako.

6. Lopata The Snow

U redu, tako da je ovo jedan zapravo može biti učinjeno samo u zimskom periodu (osim ako patite od nakaza ljeta snijeg), ali to je još uvijek jedan treba imati na umu ako trebate izgubiti 100 kalorija samo nakon svega toga Božića hranu koju ste punjena dole vas!

Sve što trebate učiniti je lopatom i snijeg za samo petnaest minuta, a možete lako izgorjeti 100 kalorija. Nemojte da nas pogrešno, čisteći snijeg može biti mukotrpna rada; ali ako to učiniti na pravi način i smiri, vi ćete biti u redu.

Nakon toga, mogli biste čak počastite izgradnjom snjegović. Ili možete jednostavno pokrenuti natrag unutra i toplo ispred vatre. Yup, to zvuči bolje.

7. Ići u kupovinu

Shopping! Ko ima vremena da se ići u kupovinu namirnica ovih dana? Živimo takav zauzet život da mi ni učiniti nedeljni shop online, ili ćemo dobiti nekog drugog da ide i to učiniti za nas.

Ali shopping je zapravo odličan način da se spali 100 kalorija. Pomislite samo na svu energiju morate koristiti da gura da kolica sve važan shopping oko supermarket! Teže svojim kolicima za kupovinu je - to bolje.

Ne preterujte, naravno i zaliha na tone mačka nosila. Na kraju krajeva, to je kupovina, a ne takmičenje bodybuilding. Isuse.

8. Play Ping Pong

Svako ko je ikada igrao ping-pong će vam reći šta je zabavna igra je. Najbolja stvar o ping-pong, iako je da je to velika kalorija plamenik, a samo 25 minuta igre je dovoljno da se spali 113 kalorija.

Dakle, čak i ako ste potrošili 23 od tih minuta slepo juri loptu okolo i nestalih sa svakom zamahu, i dalje ćete biti gubi na težini! Srebro obloge i sve to. Samo nemoj razbiti prozor, K?

9. Kuhanje

Zvuči ironično zar ne? Moglo bi se zapravo spali 100 kalorija dok vi priprema sljedeći kalorija učitan obrok!

Istina je da je kuhanje je odličan način da se oslobodi malo težine. Samo četrdeset minuta dicing, usitnjavanje i čišćenje svih nered može biti dovoljno da vam pomoći da izgubite 128 kalorija.

Kuhanje je zabavno, a vi možete začiniti atmosferu se igrajući svoje omiljene pjesme u pozadini.

10. Igrajte Wii

Nintendo Wii je zabavne igre konzole koje se mogu igrati sa prijateljima, ili koji može čak se igrati sama. I iako je zabavnije pozvati neke prijatelje i imaju Wii Night, koristi od igra samo za samo 20 minuta su fantastični za svoj struk.

Zaista, samo dvadesetak minuta pleše oko na Wii može biti dovoljno vremena da vam pomoći da spali više od 100 kalorija. Najbolja stvar je u tome, jer je tako zabavno, vi ćete najvjerojatnije biti ohrabreni da igra duže. Win!

Osim ako ne izgubiti utakmicu, naravno.

11. Čitati knjigu

Zvuči neverovatno, zar ne? Moglo bi se zapravo spali 100 kalorija za samo sedi i čita knjigu!

Vidite, naš mozak se natovaren kalorija previše. I to je tih kalorija koje doprinose sporo funkcionisanje mozga koji osigurava gubimo našu oštrinu i naš fokus. Ovo zauzvrat doprinosi loš učinak na poslu, a to znači da ćemo se često osjećaju umorno i neusredsređen tokom dana.

Pomoći vaš mozak izgubiti neke višak kalorija, može se baviti u sati vrijedan čitanja svaki dan.

12. Go Bowling

Ako ste ikada gledali 1980 kuglanje film, vi ćete uočili da su svi bacači bili prilično zdepast i prilično nezdravo tražim. Ovih dana, međutim, kuglanje se uzima mnogo ozbiljnije kao takmičarski sport, a učesnici rade teže nego ikada da ostanu u formi.

A za vas kuglanje predstavlja fantastičan način da se spali 100 kalorija. Samo pola sata cameo valjanja taj veliki, teški loptu u stranu oluke je dovoljno da vam pomoći da ostvarite svoj cilj.

Možda ćeš čak imati sreće i udario u štrajk. Ili možda ne. Ko zna!

13. Make Love

Istina je da je zabavno ispod listova može biti fantastičan način da se spali do 100 kalorija. Ako vi i vaš partner vodi ljubav tri puta tjedno, možete narezati na više od 7.500 kalorija godišnje. To je u osnovi ekvivalent jogging za 75 milja, što je odlična vijest za sve one koji je mrze jutro staze.

Ono sa vođenja ljubavi, međutim, da možete narezati još više kalorija svaki put to radiš. To samo ovisi kako to radite, i koliko dugo! Je gubljenje težine ikad bilo zabavnije? To svakako stavlja čita knjigu u hladu!

14. Postolja na glavu

U redu, tako da stoji na glavi nije baš lako, ali nije ni posebno teško. Osim toga, ne zahtijeva članstvo u teretani; Zaista, sve što trebate učiniti je napraviti malo istraživanje, a ti si daleko.

U suštini jedan od mnogih fantastičan joga pozicije koje vam mogu pomoći da spali 100 kalorija, stoji na glavu samo zahtijeva malo staloženosti, kontrole i discipline. Nagrade su velike, kao metabolički stopa će biti bolje regulirane, a vi ćete primijetiti kalorija samo sklizne vas.

15. Žvaču

U školi, možda su izbačeni iz klase za žvakaće gume. Ali, malo je vaš učitelj zna da žvakaće gume zapravo ima neke izvanredne zdravstvene beneficije - uključujući i potrošnju kalorija.

Dakle, čak i ako se i dalje reći djeci da prestanu žvakanja, nama odraslima treba da se pametan i žvakati češće. Možete izgorjeti 11 kalorija u 10 minuta redovno žvakanje, što znači da je nekoliko sati žvakanja svake sedmice ćete vi skratite struk na jednostavan način.

16. Fix Your Car

Ranije, preporučili smo da treba izaći tamo na sunčanom danu i oprati svoj automobil.

Sada je vrijeme da se tamo na jadnim dan i uprljati ruke fiksiranjem svoj automobil.

To je previše lako prozvati mehaničar svaki put kada čuje čudan zvuk koji dolazi iz vašeg prtljažnika; ali to je daleko više od koristi, ako se iznenada haube sebe i uzeo pogledati okolo.

Spuštanje i prljavo s nekoliko alata možete vidjeti trošite do 102 kalorija. To vam štedi neke dolara previše.

17. Get On Your Bike

Kao dete, verovatno volio izaći i oko na biciklu. To je bio vaš prvi kartu do slobode, i nije bilo boljeg osjećaja nego krstare ulicama i divlje nad lokalnim prljavštine staza.

Ali, kao što smo dobili stariji, da zaboravimo sve o našim sklonost za aktivnosti djetinjstva, kao što je biciklizam. Ili nemamo vremena, ili smo samo pretpostaviti da je to, nažalost, nešto moraš rasti iz. Ali ne tako da kada je u pitanju biciklizam - i sada je vrijeme da se vrati na svoj bicikl i spali 100 kalorija u samo petnaest minuta!

18. Play Bazen

Stuck za šta da radi na dan noć? Ne mogu misliti ni na šta drugo osim uobičajenih, kao što su kino ili neki drugi težak obrok?

Kako o snimanju nekog bazena?

Bazen je vrlo aktivan i socijalne igra koja je zabavna i zdrava. Samo trideset i pet minuta treninga oko stola je dovoljno da vam pomoći da spali 100 kalorija. I, kao i Wii, bazen je tako zabavno da ćete vjerojatno osjećati kao da borave na duže.

19. Play Frisbee

Izuzetno pristupačan, jeftin i zabavna igra, frizbi je savršen način da provedete dan na plaži kada ste na odmoru.

Ali samo obložiti vam je potreban dodatni razlog potrebe da baci svoj časopis u stranu i ustane na noge da baci plastičnu diska na nečijoj glavi, pazi ovo: Samo trideset minuta igre je dovoljno za vas da se spali 102 kalorija. Zvuči dobro? Onda se na to!

10. Stand Whenever You Can

Smo uslovljeni da prate publiku, a publika voli da sjedi kad god mogu.

Čekao autobus? Vrijeme je da da sjedi.

Čeka da vidi kod zubara? Vrijeme je da sedi.

Uživanje u utakmici? Yup, vrijeme je da se zavalite i opustite se!

Ali stojeći zapravo znači da smo spali još 33 kalorija nego radimo ako smo sjesti. Dakle, sljedeći put ti je dato izbor između stajanje i sjedenje, odaberite zdravije opciju.

load...