Gubitak težine

9 savjeta o tome kako da se motivišete da smršate

9 savjeta o tome kako da se motivišete da smršate

Gubitak težine je težak zadatak kao i svako ko je ikada morao može potvrditi. Razlog je taj što efikasan gubitak težine znači mijenjaju svoje navike u ishrani trajno, a ovi se razvijaju rano u životu, što ga čini vrlo teško osloboditi od njih. Ali ne očajavajte, jer imamo nekoliko trikova koji će vam pomoći ostati na pravom putu, pa evo devet savjete o tome kako dobiti motivirani da izgubite težinu:

1. Da se uzrujavati

Ponekad da počnu jako motivirani, odlučni da idu jedna veličina niže u roku od mjesec dana. To je teško iu jednom trenutku će dobiti klimav motivaciju. Dajte sebi odmor, stručnjaci predlažu, tu i tamo, kad smatrate da postaje preteško. Zapamtite, vi niste mašina, ti si ljudsko biće i to je samo prirodno da ne mogu biti stalno motivirani u istoj mjeri.

load...

2. Ne sebi teško

Dakle, ti si zalutao iz vašeg strogoj dijeti, a sada te mrzim sebe zbog toga. To je jedan od najsigurnijih načina da se gube bitku sa prekomjerne težine. Prva stvar da se pomiri sa, kada odlučite da se oslobodi tih kilograma, je da je to dugoročan projekt, to nije nešto što možete obaviti u roku od nekoliko tjedana. To je, ako želite promjenu biti stalna i izbjeći sve one neželjene efekte, kao što su sticanje sve svoje stare težine leđa i više, kada ste prekinuli dijetu. Mislim dugoročno. U tom kontekstu, podležući sladoled jednom nedeljno je vrlo mali grijeh.

3. Misli pozitivno

Još jedan savjet o tome kako da se motivirani da izgubite težinu je da počne pozitivno razmišljanje. Da, znamo da je to banalno, ali to je zato što je vrlo važno. Ako vaš primarni razlog koji žele izgubiti na težini je zato što te mrzim način na koji gledate ili zbog nekog drugog - to je još gore - misli da izgleda loše i pritisaka te u sve tanji, da ćete dobiti nigdje, jer će mršavljenje biti stresno afera. Umjesto toga, pogledaj stvari iz pozitivnog ugla. Imate veliki tijelo, a vi želite da bude zdravo tijelo kao dobro.

load...

4. Plan

Planiranje koraka je još jedan odličan savjet o tome kako da se motivirani da izgubite na težini. Uvijek je lakše imati plan pratiti u takvim dugoročnim nastojanjima, umesto da se igra po sluhu, miješanje ishrane i režim vježbanja, i tako dalje. Dakle, planirate svoje obroke za cijeli tjedan, planirati svoje posjete teretanu i držite se plana. To je rekao, zapamtite - jedan listić nije kraj svijeta, samo pokušaj da se ne dozvoli te uplatnice ćeš biti previše.

5. Dream big, djeluje mali

To znači postavljanje sebe male, ostvarive ciljeve. To je još jedan Prednost obroka i vježba plan. Umesto da vaše oči na otpuštaju 5 kilograma više od mjesec dana, postavite sebe još jedan pogodak, kao što je danas, bez čokolade, ako je čokolada otrov izbora. Prvo, da ćete osjećati sjajno kada se to ostvari. Drugo, to će povećati vaše samopouzdanje da You Can Do It!

6. Budite spremni

Razgovarali smo o uplatnice iz ishrane, ali to ponoviti. Dopustite sebi povremeno oprost ako je cijela stvar mršavljenja počinje da vam naglasiti i da bude jasno o tome od samog početka, to jest, budite spremni da ćete ubaciti. To će vam pomoći zadržati svoj fokus, jer nećete imati nervni slom svaki put kada upuštati u zabranjeno slatkiše. Ono što je važnije je da ako ste spremni, vi ste manje vjerojatno da ga izgubim i te stvari sebe, misleći da jednom kada se okliznuo, možda kao i idite na podnožju brda.

7. Pratite uspjeh

Kako se motivirani za izgubiti težinu? Pratite svoj uspjeh. Tanka je linija između praćenje vašeg gubitka težine i počinje da se opsjednut to ali tu je, ipak. Vagati sebe svaki dan i zapišite brojeve. Zatim ih koristiti za napraviti jednostavan grafikon koji će povećati motivaciju kad god početi osjećati slab u lice iskušenja. Vidjevši koliko imate će vam dati snage da nastavi. Možete to ispratiti sa foto dnevnik, tako da možete zapravo vidjeti svojim očima koliko dobro radite.

8. Zaboravi na modele modnoj pisti

To je savjet da ćeš dati ili dobiti od svog najboljeg prijatelja - zakačiti sliku super-predivan model na vratima frižidera da poveća motivaciju. U stvari, istraživači su otkrili da je to kontraproduktivno. Problem je u tome što sliku od super-raskošnih modela stvara nerealna očekivanja i nerealnih očekivanja prirodno dovesti do neuspjeha i misli: "Oh, u čemu je stvar, ja ću nikada izgledati kao ona." Da bi se izbjegla takve misli, držimo naše druge savjete o tome kako da se motivisalo da izgube na težini, a ako imate zamisliti savršenu sliku, zamislite svoju savršenu sliku, kako želite da izgleda. Sada, to je nešto realno.

9. Get grupi za podršku

Ljudi koji su se najbolje razumiju šta ćeš kroz su oni koji prolaze kroz istu stvar. To je kao odvikavanje od pušenja - to je mnogo lakše ako možete razgovarati s istomišljenika ljudi. Internet je pun foruma i oglasne ploče na sve vrste tema, i gubitak težine je zimzeleno. Dakle, ako nemate prijatelje koji pokušavaju izgubiti na težini u isto vrijeme kao i ti, stupiti u kontakt s ljudima koji su. Ćete biti u mogućnosti da više smisleno ohrabriti jedni druge i pomažu uspjeh jedni drugima.

Kako se motivirani za izgubiti težinu? Koji su najbolji savjeti?

load...