Gubitak težine

Kako da izgubite težinu u licu?

Kako da izgubite težinu u licu?

Oblik vašeg lica određuje vaš genima, ali ako vaše lice je puniji nego što bih da to bude, postoje stvari koje možete učiniti o tome, bez potrebe da ide pod nož hirurga. Ne možete konkretno izgubiti težinu od samo lice, ali ako ste gojazni onda, kada izgubite težinu, vi ćete ga izgubiti od svoje lice, kao i ostatak vašeg tijela. Tu su i vježbe lica koje možete učiniti da će ton vaše lice i zategnuti mišiće. Ako je vaše lice je malo previše bucmast za svoj ukus, evo deset savjeta o tome kako izgubiti težinu u lice.

1. Mršavite u svemu, a vi ćete ga izgubiti od svoje lice, kao i

Kada ste stavili na težini, masti se nalaze svi oko vašeg tijela tako, izgubiti masti u bilo koji dio vašeg tijela, morat ćete izgubiti masti u ukupnom poretku. Ne postoji poseban plan mršavljenja koji možete pratiti na vaše lice, tako da ćete morati izgubiti na težini na uobičajen način spaljivanjem off više kalorija nego što konzumiraju. Kada počnete da izgubite težinu od drugdje u vašem organizmu, također ćete početi da izgubite težinu od svoje lice.

2. Manji soli i šećera unos

Ovo je još jedan od velikih savjeta o tome kako izgubiti težinu u lice. Verovatno ćete smanjiti unos šećera u svakom slučaju, kao dio svog sveobuhvatnog plana mršavljenja, ali samo u slučaju da si mislio na neki drugi način, rafinirani šećer čini se da je posebno loše za stavljanje na težini oko lica. Trebalo bi smanjiti soli, kao i, jer to može izazvati zadržavanje vode, što bi se moglo što lice izgledati deblji.

load...

3. Smanjiti potrošnju alkohola

Jedan od dobrih savjeta o tome kako izgubiti težinu u facu je da smanjite konzumiranje alkohola. Alkohol je puna beskorisnih kalorija i može izazvati lice nadutost. Prekomjerne alkohol je pogubno za kožu. To dehidrira ti, ubrzava znakove starenja, a može vam dati crveni ten. Sve ove stvari će privući pažnju samo na svoj puniji lice, tako smanjiti potrošnju alkohola kao dio svog programa mršavljenja.

4. Pijte više vode

Prilično iznenađujuće, ako ne piju dovoljno vode, to može dovesti do zadržavanja vode, a to će učiniti vaše lice izgledati naduta. Kada vaše tijelo osjeća da se ne dobija dovoljno vode, počinje za čuvanje vode u organizmu. Pijte više vode i vaša koža će postati čvršća i nećete imati bilo kakve zadržavanje vode u lice.

5. Razmatranje lekove

Ako uzimate bilo kakve lijekove, bilo bi dobra ideja da provjerite što je moguće nuspojave koje lijekova su, jer neke vrste lijekova mogu izazvati nadutost lica. Ako ti mislis da je tvoj lijek koji uzrokuje vaše nadutost lica, razgovarajte o tome sa svojim lekarom i saznajte da li postoje alternativni lijekovi da bi mogao uzeti.

load...

6. Kardiovaskularne vježbe

Kardiovaskularne vježbe neće učiniti da izgubite težinu posebno iz vaše lice, ali će spaliti off masti ukupno i to će poboljšati cirkulaciju. To će poboljšati zdravlje vaše kože, što ga čini čvršća i svjetlije, što će smanjiti pojavu bucmast lice.

7. Usne vuče

Još jedna od velikih savjeta o tome kako izgubiti težinu u lice je raditi vježbe lica. Oni će učvrstiti se mišiće u lice i pomoći spali masti lica. Usne pulls su jedan od ovih vježbi. Sedite sa glavom koja je održana u svom prirodnom položaju i zatim podignite donju usnu i gurati vilicu od koliko god možete. Trebalo bi biti u mogućnosti da se osjećaju napetost u vilicu i bradu mišići kad to radite. Na tom položaju deset sekundi, opustite se i ponovite.

8. Chin dizalice

Ovo lice vježba će vam pomoći da se smanji podbratka. Sjesti na stolicu, a zatim nagnite glavu unazad, tako da se gledajući u plafon. Zatim zategnite se tvoje usne, kao da ste pokušali poljubiti plafon. Na tom položaju 10 sekundi, opustite se i ponovite. Kao i kod svih ovih vježbi lica, ponoviti ih svakodnevno i, vremenom, vi ćete početi da vidi napredak u lice.

9. Fish lice

Ova se ponekad naziva nasmijan ribe lice vježbanje i osmišljen je za toniziranje mišića obraza i smanjiti masti u lice. Možete to učiniti jednom u svakom trenutku, kao kad ste je sedeo i gledao TV ili čita knjigu. Suck u obrazima, tako da izgledaju kao riba, a zatim smile istovremeno. Drži da je za 5 sekundi, a vi ćete osjetiti istezanje u mišićima.

10. Čeljusti oslobađanje

Ovo je još jedna vježba koja će smanjiti podbratka i učvršćuje se na mišiće u obrazima. Sedite sa glavom koja je održana u normalnom položaju. Počnete tako što žvakaću pokreta, držeći usta zatvorena, a izdišete dok zuji dok to radite. Zatim pritisnite jezik na dnu zuba, otvori usta široko, i disati, izdišete, diše u, a zatim ponovite vježbu.

Da li imaju i druge savjete o tome kako izgubiti težinu u lice?

load...