Gubitak težine

Kako se prirodno izgubiti težinu? 10 jednostavnih promena u načinu života koje će pomoći

Kako se prirodno izgubiti težinu? 10 jednostavnih promena u načinu života koje će pomoći

Mnogi ljudi traže odgovor na ovo pitanje: "Kako mogu izgubiti težinu?"... Ne treba brzu dijetu za mršavljenje, a proces ne mora biti bolan. Samo nekoliko jednostavnih promjena u načinu na koji živite svoj život može učiniti sve razlike. Samo razmišljam tanki tokom čitavog dana i pita se: 'Ima li zdravijeg načina da se to? " će imati utjecaj na svoju težinu i evo nekoliko jednostavnih promjene u svom načinu života za vas da razmislite o tome vam može pomoći da izgubite težinu, naravno:

1. Walk, ne vozi

Jedan od najjednostavnijih promjene načina života koje možete napraviti da se prirodno izgubiti na težini je hodati više. Da li uzeti lift za samo jedan kat ili uhvatiti taksi kada ste mogli hodati par blokova? Sljedeći put, samo zaustaviti i mislim; koristeći noge više će se uskoro smanjiti neke od tih funti off.

2. Cut natrag malo, ne mnogo

Ako ste u potrazi za način da izgubite težinu, naravno, nekoliko jednostavnih promjene u svoju ishranu će napraviti veliku razliku, a vi ćete ga jedva primijetiti. Kada se kuva, smanjite dio leđa malo, ali ne puno; na primjer, koristite jednu žličicu ulja umjesto dva ili pojesti nešto manja porcija zobene pahuljice ujutro nego obično radite; ova jednostavna promjena načina života će vam pomoći da izgubite težinu, naravno, bez napora.

load...

3. Smanjite nego izrezati

Kada ste u kupovinu, tu je gotovo uvijek zdraviji alternativa za ono što obično kupuju. Prelazak na obrano mlijeko i nemasnog sira, na primjer, je jednostavno za napraviti, ali stvarno smanjuje kalorija koje uzimate na brodu svaki dan.

4. Pijte vodu, a ne soda

Jedan od najvažnijih promjene u načinu života koje možete učiniti da izgubite težinu prirodno je što vodi vaše prvenstveno piti, a ne soda. Čak i većina dijeta soda ima kalorija, osim ako odaberete nula opcija, ali voda je daleko bolje za vas u svakom slučaju, pogotovo ako želite izgubiti na težini.

5. Izrežite začini

Ima malo smisla jesti zdravu salatu ako ga uguši u visokom kalorija garderobu. Kretati do najniže opcije kalorija ili, još bolje, pripremite svoju: pire u blenderu jedan oguljene mango, dodajte sok od pola limuna, žličicu senfa, meda, malo maslinovog ulja i morske soli. Eksperiment, igra, uživajte!... I, da, pazi na punomasni majonez na sendviča!

load...

6. Smanjiti, a ne super-size

Koji god vaš izbor brze hrane, oni uvijek pitati da li želite ići velike, zar ne? Izbjegavajte iskušenje i držite se redovne, ako se odlučite da se prepustite u fast food; vjerojatno neće ni primijetiti razliku, ali ćete jesti puno manje kalorija.

7. Ne propustite doručak

Ako traže načine da se prirodno izgubiti težinu, uvijek budite sigurni da biste dobili dobar i zdrav doručak prije nego što počnete dan. Doručak udarac počinje vaš metabolizam i pomoći će vam izbjeći iskušenje prejedanja kasnije u toku dana ili u večernjim satima; ove jednostavne promjene načina života može napraviti veliku razliku u procesu mršavljenja.

8. Očistite vašoj kuhinji

Još jedna promjena načina života koji vam mogu pomoći da izgubite težinu prirodno je pokretanje kuhanje i jelo režima iznova. Možete početi tako što ćete opozvati sve đubre i visoke kalorija hrane i sastojaka koje ste sakrio u kuhinji. Ako to ne učinite, vi ćete podleći samo na iskušenju u nekom trenutku.

9. Nabavite vježba u kojoj možete

Ne morate trošiti sate na niz teretanu za izgradnju vježbe u svoju rutinu; samo kratkim rafalima, gdje možete, će učiniti trik. Sljedeći put gledate TV i reklame hajde, imate oko dva minuta da se malo trbušnjaka u! Ne brini, niko ne gleda. 😉

10. Jedite više povrća

Povećajte veličinu dio vašeg povrća i smanjiti veličinu manje zdravog komponentama vašeg obroka. I dalje ćete osjećati puni, zahvaljujući vlakna u povrću, ali ćete jesti daleko manje kalorija nego što navikli, ova jednostavna promjena načina života će vam pomoći da izgubite težinu na prirodan način.

Nadamo se da ćete naći ove jednostavne savete mršavljenja korisno.

Slobodno podijelite svoju savjete, trikove i tajne o tome kako da na prirodan način izgubiti težinu u komentar ispod teksta.

load...