Gubitak težine

Kako smanjiti debeli obraz?

Kako smanjiti debeli obraz?

Svi bi mi se sviđa naša lica da bude malo ljepše, ali uvijek čini se da je nešto krenulo naopako. Ako mi se ne borimo protiv akni, borimo sa podbradak. Ako mi se ne bori sa podbradak, pokušavamo eliminirati tamne krugove pod našim očima. A ako mi ne radimo to, imamo baviti bucmast obraze.

Bucmast obraze su stvarno obeshrabrujuće i mogu smanjiti naše samopouzdanje na nuli. Bucmast obraze da izgledamo starije i glomazniji nego što zapravo jesu. Ali, baš kao i sa svim drugim nevolje kože, postoje načini da se smanji bucmast obraze u samo nekoliko dana. Evo naših top tips!

Blow A Few Baloni!

Deca uvek duva balone na zabavama, ali možda je vrijeme da vi kao odrasla osoba počela ulazak u zabavu. To je zato što kad duva balone, ti su toniranje i mršavljenje, niz obraze.

load...

Sve što trebate učiniti je kupiti nekoliko balona i napunite ih sa vazduhom. Što više duva, više ćete osjetiti mišiće u obrazima širi. Sve što trebate učiniti je udarac balona za nekoliko minuta svaki dan da vidite rezultate nakon otprilike nedelju dana ili tako.

Ili biste mogli da odlaze na zabavu i raznese nekoliko balona!

Chin Dizala

Ovo je još jedan od velikih savjeta o tome kako smanjiti bucmast obraze. Brade lift vježba je jedan od mojih ličnih favorita. Iako vam dizanje brade, ti i skidanje viška masnoće pohranjene u drugim područjima vašeg lica - uključujući i obraze. A brada lift i proteže mišiće lica previše, koji poboljšava elastičnost i pomagala dugovječnost.

load...

Možete izvoditi brade platforme ili stojeći ili sjedeći. Za početak, potrebno je da nagnite glavu do plafona, sa svojim očima fokusiran na to. Učiniti vaše usne stvarno čvrsto, kao da ti priprema poljubiti nekoga, i držite oko deset sekundi. Ponovite 10 puta svaki dan.

Dati sebi za parenje lica

Pare lica imaju mnogo prednosti, a jedna od njih je da oni mogu smanjiti bucmast obraze. To je zato što pare lica čini se znojite, što se bori protiv viška masnoće ušuškan u vašem lica područjima - kao što je obraze.

Za početak, jednostavno provri malo vode prije nego što omogućava da se ohladi malo. Onda uzmi dojavu i umočiti ga u posudu vode i stisnuti tako da ne upija previše vode. Zatim, nikad tako pažljivo, dab masne područja lice s ručnikom. Ja bih rekao da treba ponoviti ovaj postupak za oko deset puta svaki dan jedan sat prije spavanja.

Žvaču

Sljedeći savjet o tome kako smanjiti bucmast obraze je žvakati na desni. Moram priznati da mi se ne sviđa zvuk ljudi žvakaće gume blizu mene, pogotovo ako sam na metro ili na poslu. Zvuči odvratan i to je stvarno neprijatno!

Ali žvakaće gume može imati neke zdravstvene beneficije, i ovo malo vježbe lica (što je vjerojatno najlakši vježbe ćete ikada imati da radim!) Je zapravo vrlo korisno. U osnovi, više ste izabrali, više ćete spali kalorija u obraze.

Žvakanje za oko 20 minuta dnevno je dovoljno da vidi rezultate nakon otprilike nedelju dana. Ćete otopiti masne ćelije u obraze, ostavljajući svoje lice tražim znatno više zategnut.

Fish Face

Lice riba je zaista lako vježba lica koje možete izvršiti u bilo koje doba dana, gdje god se nalazili. Možete to učiniti dok gledate TV, slušanje muzike, tuširanje, ili čak i kada čekaš autobus (dok si sama!).

Sve što trebate učiniti je sisati u tvoje usne i obraze prije nego što pokušate smile. Teško je, ali ćete doći. Onda jednostavno držati ovaj stav za oko 6 sekundi ili dok ste se na kraju osjećati peckanje u obraze.

Rotirati na svoj jezik

Sljedeći savjet o tome kako smanjiti bucmast obraze je da se rotirati svoj jezik, što možda zvuči kao čudna stvar, ali rotirajuće jezik vježba je zapravo popularna trening lica koji je jednostavan, ali izuzetno efikasna u eliminisanju višak masnoće lica.

Sve što trebate učiniti je zatvoriti usta prije nego rotirajući svoj jezik u kružnim pokretima. Kao što ste rotirati, potrebno je da dodirnete vanjskoj površini zube sa svojim jezikom.

Preporučujem da to radite oko 10 - svako jutro 15 puta u oba smjeru kazaljke na satu i pravac u suprotnom smeru.

Izbjegavajte alkohol

Jedan od najvažnijih savjeta o tome kako smanjiti bucmast obraze je da se izbjegne alkohol. Ako se osjećate kao da ste se previše nedavno pio malo, alkohol može biti razlog za bucmast obraze. Alkohol nas dehidrira, a to može učiniti da izgledamo naduta i drugačije.

Iz tog razloga, pokušajte izbjegavajući koliko alkohol kao možete za nekoliko tjedana i vidjeti što se događa. Ako je moguće, pokušajte izbjegavajući ga u potpunosti. Rezultati mogu biti divno.

Masaža Your Face

Ako ste u potrazi za smanjenje bucmast obraze i ton vaše lice, postoji nekoliko načina da se efikasnije nego dobri stari masaža lica. Dobra stvar je masaža lica je da ne morate da pitate ili platiti nekoga da to učiniti za vas - vi sami možete učiniti!

Jer višak nakupljanje tekućine može uzrokovati masnih naslaga na zaglavio se dalje u svojim obrazima, redovna masaža lica s uljem promovira redovnim cirkulaciju krvi. Takođe, otklanja zadržavanje vode.

Spustite unosa soli

Još jedan dobar savjet o tome kako smanjiti bucmast obraze je da smanjite unos soli. Iako sama so nas ne čini masti, to čini povećati zadržavanje vode. I zadržavanje vode na tvom licu može lako dovesti do bucmast obraze.

To je sve o umjerenosti. Možete imati malo soli, ali ne previše.

Možda ćete protestuju da ne dodate sve toliko soli u hranu, ali soli može se naći u prethodno obrađena jela, kao i sve junk hranu, uključujući pizze i hamburgere.

Zdrava navika u ishrani

Zvuči jednostavno, zar ne? Ponekad - ne uvijek - bucmast obraze su direktna posljedica ukupne tjelesne težine. Dakle, ako smatrate da ste stavljajući težinu na oko vaše tijelo, a ne samo na licu, možda želite da preispita svoju ishranu. A ne samo uživati ​​u ostvarivanju lica koje ciljaju obraze, pronaći dijetu koja vam omogućuje da izgubite težinu po celom telu - uključujući i obraze.

Kako smanjiti bucmast obraze? Koji su najbolji savjeti?

load...