Gubitak težine

Kako smanjiti masti stomaka? 10 jednostavnih vežbi i 10 saveta za ishranu

Kako smanjiti masti stomaka? 10 jednostavnih vežbi i 10 saveta za ishranu

Neki abdominalne masti je sasvim normalno i zdravo; da je tu kako bi zaštitili svoje unutrašnje organe od oštećenja, a služi kao rezerva energije. Jer, za većinu nas, život je prilično lako poslovne ovih dana i hrane u izobilju ponude, naš nedostatak fizičke aktivnosti može lako dovesti do nagomilavanje prekomjerne masnoće oko stomaka da nam ne treba. Nakon što ste stekli taj dodatni masti oko stomak, to zaista može biti teško prebaciti. Evo deset jednostavnih vježbi koje će spaliti off trbuh masnoća i deset dijetetskih savjeta kako ide s njima da će morati da se slijedi u tandemu sa svojim povećanjem fizičke aktivnosti.

1. Kardio vježbe

Prije nego što smo dobili na bilo trbuh toniranje vježbe, pogledajmo neke osnove gubitka masti. Specifične vježbe koje ćemo pogledati, će ton vaše trbušne mišiće, ali jedini način da ćete izgubiti masti, je jesti manje kalorija i spali više ih. To znači da rade više kardio vježbe, kao što su trčanje, plivanje, bavljenje sportom, ili samo uzimanje više šetnje. Ništa, u stvari, koja ubrzava otkucaje srca i povećava puls će raditi vi dobro i gori od nekih kalorija.

2. Trbušnjaka

Kako smanjiti trbuh masnoće? Da li trbušnjake, jer su to najjednostavniji trbuhu toniranje vježbe da postoji, i oni rade. Ležao na leđima, s kolena savijena i noge u zemlji. Stavite ruke iza glave, duboko udahnite i saberi se u sjedećem položaju, izdisaja kao što ide. Udobno se smjestite dole i ponavljam, onoliko puta koliko možete.

load...

3. Vertikalna nogu trbušnjaka

To su vrlo slične redovne trbušnjake, samo vi držite buradi se okomito u zrak. Ležati na leđima na podu i digni burenca u zrak, prešavši noge na koljena. S rukama iza glave, podignite torzo se koliko možete ići, a zatim nježno prepustite nazad na pod ponovo. Ponovite pet puta, odmor, a zatim pokušajte ponoviti još pet puta.

4. Side zavoja

To je važno, kada se pokušava izgubiti trbuh masnoće, da biste ostvarili svoje trbušne mišiće iz svih uglova, tako crunches samo po sebi neće učiniti. Ovi strani krivine će raditi mišiće sa strane vašeg struka. Stand up ravno, sa skupljenim nogama i podignite ruke prema plafonu. Zatim, savijte tijelo u desno koliko možete ići i na tom položaju za brojanje petnaest. Povratak u uspravan položaj i ponovite na lijevoj strani.

5. Reverse trbušnjaka

Reverse trbušnjaka su još jedan odličan način da radite na svom ABS. Ležati na leđima, sa rukama iza glave, i ponesite noge, tako da vam butine su pod pravim uglom u odnosu na pod. Zatim podignite torzo gore prema kolena i, u isto vrijeme, savij koljena prema grudima. Opustite se, a zatim ponovite pokret kao mnogo puta možete.

load...

6. Rolling Plank

Postavite sebe na terenu, prema podu, u dasku položaju, sa rukama savijenim i podržava svoju težinu, leđa ravna, a težinu podržan na prste. Ponesite svu svoju težinu na desnu ruku i spremno tijela dok podizanje lijevu ruku u zrak i na tom položaju trideset sekundi. Povratak na kojima se suočava na zemlju i ponovite vježbu sa lijevom rukom.

7. Lunge pletiva

Iskorak će raditi na bedrima i, stavljajući twist u lunge, će također pomoći da se ton vaše trbušne mišiće. Stand up ravno, s ruke ispruži ispred vas. Napravite veliki korak naprijed sa lijevom nogom i LUNGE vaše tijelo prema zemlji, dok ne osjetite vaše zadnje lože istezanje. Zatim okrenite torzo oko nekoliko puta na lijevu stranu. Uspravi se iznova i ponovite sa desnom nogom.

8. Bicikla vježbe

Lezite na leđa sa rukom iza glave i dovesti svoje noge, savijene u koljenima. Pokrenite donoseći svoj desnog koljena do grudi, držeći lijevu nogu. Zatim, neka desnu nogu i dovesti svoje lijevog koljena do grudi i ponovite pokret, tako da izgleda kao da su vozeći bicikl.

9. Hodanje

Pojasa je još jedan jednostavan savjet o tome kako smanjiti trbuh masnoće. Rekli smo da ćete trebati neke kardio vježbe previše, a mi smo se ne šalim! Ne možete oblaganje spali trbuh masnoće, morate da izgubite masti iz cijelog vašeg tijela i hodanje je dobro mjesto za početak, ako ne obično treba puno vježbe. Samo trideset minuta dnevno za brzo hodanje će spaliti off malo masti i to će vam pomoći da vas u formu da bi neke od stomaka toniranje vježbe za završetak previše.

10. Running

Nakon što ste navikli na šetnju, možete ga pojačati i probati trčanje previše. A jog oko lokalnog parka će se riješi viška masnoće brzo i da će zadržati svoje srce i kardiovaskularni sistem i zdrava. Nakon što ste dobili u naviku, držite ga se, jer će zadržati stomaku da dođu ponovo.

11. Smanjite obrađuju bijeli šećer ili prestani u potpunosti ako možeš

Ostvarivanje je samo dio puta kada je u pitanju smanjenje trbuh masnoće. Drugi važan dio jednadžbe je u tome što jesti. Rafinirani šećer je poznat za stvaranje trbuh masnoće, tako da se smanji slatko slatku hranu i definitivno izrezati pije sok. Čak i dijeta soda je dokazano da je uzrok gojaznosti, tako da se drže čistu vodu umjesto toga.

12. Jedite više proteina

Pobrinite se da imate proteine ​​u svaki obrok koji jedete. Jesti proteina povećava metabolizam, tako da spali kalorije brže, a također je dokazano da se smanji žudnju za hranom i do 60%. Jedna studija je pokazala da postoji direktna veza između količine proteina u ishrani osobe i količinu stomaku koji su nosili. Kada spominjemo jesti proteine, ne znači nužno da jedu životinjskih proteina. Slobodno pročitajte naš članak o tome kako da vegetarijanci dobiti protein ovdje.

13. Jedite manje rafiniranih ugljikohidrata

Još jedan dobar savjet o tome kako smanjiti trbuh masnoće je da se smanji unos rafiniranog ugljenih hidrata, kao što su oni koji se nalaze u obrađuju bijelo brašno i bijele riže, jer izazivaju šiljaka u nivoa šećera u krvi, što zauzvrat, uzrok stomaku da se formira. Kada dobijete izbor, uvijek se odluče za Whole Foods zrna. Oni su dokazali da su daleko zdraviji i mnogo manje šanse za proizvodnju masti u organizmu.

14. Jedite više vlakana

Dodavanje više vlakana vašoj ishrani je još jedan nevjerojatan tip o tome kako smanjiti trbuh masnoće. Vlakna ispunjava vas, brzo, ali ne sadrži mnoštvo kalorija. Najbolji tip vlakana konzumirati je rastvorljiva vlakna koja se nalaze u sirovom voću i povrću. Rastvorljiva vlakna ostaje u želucu duže i da će smanjiti ukupni unos kalorija. Slobodno pročitajte naš članak o tome šta je sirovom hranom dijeta i koje su njegove prednosti ovdje.

15. Dodaj još začina u hranu

Jesti začinjenu hranu također može pomoći da izgubite težinu od svog stomaka. Kada jedete vruće začinjenu hranu koja sadrži ljute paprike, i paprike u paprike, a to je ono što stvara toplinu, ubrzava metabolizam i to će vam pomoći da spali off kalorija brže. Povećanje metabolizam stopa i dalje neko vrijeme nakon što ste završili svoj obrok.

16. Popijte čašu vode prije svakog obroka

Još jedan jednostavan savjet o tome kako smanjiti trbuh masnoće i kako da smanje količinu hrane koju jedete je popiti čašu vode prije svakog obroka. To će hidriraju vaše tijelo i zaustaviti vas od osjećaj toliko gladan u vrijeme obroka. Na taj način, vi ćete biti u mogućnosti da se smanji veličina vašeg dijela lakše.

17. Jedite puno zelenog lisnatog povrća

Napuniti tanjur sa lisnato zeleno povrće i da će pomoći da se izgubiti neke stomaku previše. Kao i sve divno, hranljive vitamina i minerala koje sadrže, oni će popuniti te sa zdravim vlaknima previše. Velika stvar o povrće i zeleniš je da možete nagomilati visok tvoj tanjir, tako da ne osjećate kao da gladuju sebe, i dalje ćete izgubiti na težini.

18. Cook svoju hranu

Čak i zdrav izgled unaprijed pripremljen obrok da biste mogli da kupite u supermarketu ima sastojke dodaje se da se nikada ne bi koristili kod kuće. Pre-upakovane hrane, Takeaways i restoran hrane sve sadrže više masti i soli nego svoj dom za kuhanje će, tako kuhati svoje obroke i onda možete biti apsolutno sigurni da jedete samo najzdraviji sastojaka.

19. Uvijek jesti doručak

Sljedeći veliki savjet o tome kako smanjiti trbuh kako bi bili sigurni da ste uvijek jesti zdravo doručak svaki dan, jer to je dokazano u brojnim studijama da pomogne da se smanji kalorija koje ćete jesti kroz ostatak dana. Trebalo bi, u stvari, izbjegavajte preskakanje bilo obroka, jer će učiniti ako se osjećate gladniji kasnije i vjerovatno ćete jesti više nego što bi to učinio ako je pojeo to propustili obrok. Doručak je posebno važno, jer i kick-počinje vaš metabolizam i koji će pomoći kako bi bili sigurni da vaše tijelo spaljuje kalorije koje unosite u toku dana.

20. Budite konzistentni i budite strpljivi

Nema preko noći način da izgubite trbuh masnoće, tako da ćete morati biti strpljivi i držati na svoj zdrav rutine. Redovno vežbanje i zdrava ishrana su način da izgubite masti i zadržati trim, tako da bi moglo značiti žrtvovati svoj pizze i sve više aktivan, ali to će biti vrijedno kada možete ponovo stane u prošloj godini farmerke!

Da li imaju i druge savjete o tome kako smanjiti trbuh masnoće?

load...