Gubitak težine

Kako zategnuti kožu nakon gubitka težine? 10 načina

Kako zategnuti kožu nakon gubitka težine? 10 načina

To je sjajan osećaj da izgubite težinu, ali kada ste pronašli da je težina samo je zamijenjen opuštenu kožu, to može biti veliko razočarenje nakon svega da naporan rad i trud. Možete zategnuti da koža opet iako, tako pročitajte na i saznajte 10 načina na koje možete zategnuti kožu nakon mršavljenja:

1. Jedite hranu koja će vratiti elastičnost na kožu

Neke namirnice mogu vratiti elastičnost vašoj koži kroz promociju proizvodnju kolagena. Za to vam je potrebna hrana koja sadrži vitamine C, K, E i A, uz cink i selen. Neki od najboljih izvora ovih vitamina i minerala su riba, mahunarke, orašasti plodovi i sjemenke.

2. Ostanite hidratizirani

Da bi vaša koža može povratiti elastičnost, također je važno da ostane hidrirana, svih vremena. Piti 1-2 litara vode dnevno, i to samo po sebi, će napraviti veliku razliku.

load...

3. Zaštitite kožu od sunca

UV zračenje čine suncu i iz štavljenje štandovi će učiniti kožu osloboditi, tako izbjeći štavljenje salon i uvijek primijeniti zaštitu od sunca za lice, vrat i ruke kad izađeš, čak i ako je to oblačnog dana.

4. Tone up mišiće

Još jedan savjet o tome kako zategnuti kožu nakon mršavljenja je da tonira mišiće. Ako ste izgubili na težini, onda ste vjerojatno izgubili mišićnu masu previše. Vrati se u teretanu i raditi na izgradnji mišićne mase unazad i da će ispuniti neke od prostora koji je ostavio izgubljene masnoće.

5. Pokušajte kože četkanje

Piling i četkanje kože će zategnuti kožu. Četkom ili piling kožu svaki dan i to će povećati dotok krvi i promoviraju rast novih ćelija kože.

load...

6. Priuštite si masažu

Masaža povećava protok krvi i poboljšava elastičnost kože, pa počastite se masažom ili dva u najbližoj spa. To je dobro za vašu kožu i malo maženje je uvijek vrijedno novca!

7. Maslac up

Da učvrsti svoj kožu i hidriraju to, masaža sa kakao maslac ili karite maslac, dnevno. Masiranjem će pomoći i tako će ishranu da će maslac dati vašoj koži.

8. Jedite puno proteina

Proteina će pomoći da se obnovi mišiće i napraviti stavio elastičnost natrag u kožu previše. Nemasno meso kao što su Turska i piletina i mnogo ribe, a sve bi trebalo da bude na svom redovnom spisak za kupovinu.

9. Masirajte kožu s prirodnim uljima

Hidratantna izvana je jednako važno, kao što je skrivao hidratizirana. Masiranje zahvaćeno područje svaki dan sa jednim od ovih ulja: maslinovo ulje, ulje slatkog badema, susama ulje, kokosovo ulje, ulje jojobe, ili slično, će hidriraju kožu i zadržati vlagu zaključani u duže, što će pomoći da čvrsto do vaše kože.

10. Jedite više sirove hrane

Dodavanje više sirovu hranu vašoj ishrani će povećati količinu vitamina i minerala koji uzimate u i ponovo zategnuti kožu gore. Sirovo voće i povrće će sve vam dati više hranjivih tvari nego ako ih kuvana.

Kako zategnuti kožu nakon mršavljenja? Koje su vaše omiljene savjeti?

load...