Gubitak težine

Pregled najpopularnijih 10 najboljih svetskih dieta

Pregled najpopularnijih 10 najboljih svetskih dieta

Ako pokušavate izgubiti na težini, pronalaženje ishrana koja je prava stvar za vas nije baš lako. Uostalom, postoji cijeli bogatstvo dijete tamo i svi vi stalno govori da "probam ovo umjesto toga."

Stvar je u tome, mnoge dijete su u suštini isti. Mislim, njihov broj jedan cilj je da vam pomoći da izgubite težinu, zar ne?

Pa, ne baš. Vidite, ishrana koja je prava stvar za vas je u velikoj mjeri ovisi o svojim razlozima za preduzimanje dijeta na prvom mjestu. Na primjer, neki ljudi idu na dijetu jednostavno izgubiti težinu, dok drugi idu na dijetu da zadrže dijabetes pod kontrolom, ili zato što žele jesti zdravije.

load...

Bez obzira na vaše razloge za promjenu vaš plan obroka, hajde da bliži pogled na top 10 najpopularnijih dijeta na planeti u 2017. Godine.

1. 5: 2 Diet

U 5: 2 dijeta je moguće samo po sebi, ali samo u slučaju da nisi shvatio ipak, 5: 2 dijeta insistira da gostili kao normalna osoba u trajanju od 5 dana prije gladovanja za naredna dva dana.

Ima smisla? Pa, prema onima koji su uveli ovu dijetu u njihove živote, na 5: 2 dijeta zaista nam pomaže da izgubite na težini. Šta više, 5: 2 dijeta poboljšava naše kognitivne sposobnosti, kao i naš životni vijek.

load...

U 5: 2 dijeta je prilično zgodno dijetu ako vam je teško da se smanji unos sedam dana u tjednu. Smanjenjem unosa za samo 2 dana u tjednu, život postaje mnogo lakše.

2. South Beach dijeta

South Beach dijeta je još jedna od najpopularnijih dijeta, a velika stvar o ovom konkretnom dijeta je da dolazi s vrlo atraktivnom ime i šalje dojam da ćeš završiti sa fantastičnim tijelo plaže ako usvojiti metode. Ali zapravo, South Beach dijeta je prvobitno zamišljen da pomogne srčanih bolesnika. Hmm.

Ipak, South Beach dijeta je vrlo popularna u ovom trenutku i omogućava vam da jede tri obroka dnevno, kao i dve užine. Caka je u tome što bi trebalo pratiti i program vježbanja.

3. Jenny Craig Diet

Jenny Craig Diet tvrdi da ćete izgubiti oko 2 kilograma tjedno, a poznato je da je jedan od najlakših dijeta oko. Njegova pretpostavka je jednostavna: gubljenje težine nije raketna znanost, i da je u stvari lako kao da smanjite unos masti i kalorija. Simples? Možeš se kladiti.

Da ti pomogne, Jenny dijeta traži da se držite vaše dodijeljen prepakovanih obroka (sve odlučuje Jenny), kao i gomilu recepata koji su prilagođeni za vas. Vi čak dati svoj osobni savjetnik po prijavi, što čini ovu dijetu stvarno hands-on. Podrška i motivacija se nudi, a vi ćete svake sedmice biti rečeno koliko je potrebno da se jede.

4. Nova Atkins Diet

Atkins dijeta je bio jedan od najpopularnijih dijeta za neko vrijeme, ali sada je bio zamijenjen novim Atkins Dijeta, koja ima za cilj pretvoriti vaše tijelo u čudo stroj sagorevanje masti, i to radi vi gladi ugljenih hidrata. Ideja je da, ako vaše tijelo je bez ugljenih hidrata, to će spaliti masti za energiju. Jej!

Verovatno ste čuli originalnog Atkins dijeta, ali gde da nije - neće dozvoliti folk varira ishrani - novi cilj da uspije. Možete jesti bogatiji izbor hrane, a tokom prve dvije sedmice ste opstaju na proteina i mogu jesti koliko masti kao što želite. Vaš ugljikohidrata dodatak je pao na samo 20 g, iako.

Nova Atkins Dijeta je popularan jer pomaže ženama da brzo gube na težini, a takođe podstiče nas da se smanji na cugu.

5. Mediteranska ishrana

Još jedna od najpopularnijih dijeta je mediteranski način ishrane, koja nije dijeta plan po recimo. Ne postoji "ove sedmice treba jesti taj i taj iznos", a ne predodređeno raspored. Umjesto toga, mediteranske prehrane je toliko popularan samo zato što je mediteranska hrana smiješno zdrav.

Uvođenje mediteranske prehrane u vaš život znači da će biti upućen u čitav niz prednosti; ćete smanjiti rizik od dijabetesa, demencije i bolesti srca; ćete postati agilniji, a također će povećati vaše šanse za duže žive.

Mediteranske ishrane je prepuna super ukusna delicija, kao što su voće, povrće, žitarice i morskih plodova.

6. Alkalna dijeta

Alkalna dijeta čini svoj put na ovoj listi najpopularnijih dijeta, jer je odobren od strane poznate ličnosti, uključujući Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow i Victoria Beckham. I to mora biti dobro, jer svi oni su tri mršava minis!

Prema alkalne dijete, naše moderne navike lumber naša tijela s previše kiseline. I zato naše tijelo ne zna šta da radi sa ovom kiselinom, on pretvara u masti. Ne ohladi na sve. Dakle, s tako jednostavna premisa dolazi jednostavna metoda - izrezati hranu proizvode kiseline. Na listi je prilično izobilju, a uključuje kofeina, pivo, mliječni, rafinirani šećer, itd

7. Volumetrics Diet

Je Volumetrics Dijeta je sada sve popularniji dugi niz godina, i bizarno to stavlja teret da jede više, a ne manje. Mislim da nikako ne može pomoći da izgubite težinu? Razmisli ponovo!

Vidite, razlog zašto tako mnogi od nas jedu puno i Pile na težini je zato što jedemo puno loših stvari. Sa Volumetrics Dijeta ćete jesti više - ili isto toliko - ali će zapravo izgubiti težinu, jer ćete jesti pravu stvar. Ergo, zdrava hrana!

Trik je u tome da jedete zdravu hranu koju ste napuniti bez preopterećenja vam kalorija.

8. Slimming World Diet

Slimming svijetu Dijeta je još jedna od najpopularnijih dijeta, a počinje od vas za trgovinu svih onih masnih namirnica za malo masti-namirnice koje i dalje mogu biti jednako punjenje. Oni se odnose na ove nemasnu hranu kao slobodni hranu, a to su povrće, tjestenina, riža, voće i jaja. Prema Slimming World, možete jesti koliko god vam se sviđa od bilo koje od ovih, i nema kalorija brojanje uključeni. Perfect! Jer, znate, mi mrzimo brojanje kalorija.

9. WeightWatchers Diet

Je WeightWatchers Dijeta je već godinama, a zasniva se na sistem koji dodjeljuje vrijednost na hranu i piće koje se na osnovu količine vlakana, proteina, masti i ugljikohidrata nalaze unutar. Više od svega, u WeightWatchers dijeta traži da se bolje držati poklopac na kalorije, i to radi vi dodjeljivanje svakodnevno ProPoints dodatak. Vi u osnovi ne mogu ići preko ove naknade, ali možete jesti koliko voća i povrća koliko želite.

10. Engine 2 Dijeta

Još jedna od najpopularnijih dijeta je Engine 2 Dijeta, koji, priznajemo, ima ime smeća i više liči na prototip robota, ali to dokazuje da je izuzetno popularan zahvaljujući vrlo jednostavan prostor - riješi junk i zamijeniti je hranjiv dobre stvari koje još uvijek ukus neverovatan.

Naravno, svi možemo reći da trebate jesti manje nezdrave brze hrane i pozvati ga dijeti. Iz tog razloga, Engine 2 Dijeta nudi čitav program koji vas uči kako kuhati bolje, kako jesti bolje, i kako da žive bolje. To je energična dijeta projektovan (kašalj) da te boljoj formi i otkaz do kraja života.

Oh, a ima i cool logo.

Da li znate najpopularnijih dijeta drugih svjetskih?

load...