Gubitak težine

Šta jesti kako bi izgubili težinu? 10 zdravih saveta za ishranu

Šta jesti kako bi izgubili težinu? 10 zdravih saveta za ishranu

Gubljenje težine nije samo o tome šta jedete. To je također o tome kada jedeš, kako jedeš, pa čak i gdje jesti. Osnovna pravila u ishrani su vrlo jednostavna: malo masti, svježe povrće i voće, smanjiti na šećer i sol, te da vježba. Umjesto da samo ti dati meni zdrave, hrana sa niskim kalorija koji će vam pomoći da izgubite težinu, u ovom postu ćemo vam dati deset savjeta o tome kako možete jesti pametnije sa deset zdrave ishrane Savjeti:

1. Razmislite o namirnica koje možete dodati u svoju ishranu

Kada razmišljamo o gubljenju težine, mi obično razmišljamo o koju hranu možemo kup iz naše ishrane. Drugačiji način gledanja na ovo je za razmišljanje o namirnica koje možete dodati. Dodavanje novih sorti voća i povrća na listu za kupovinu i pokušati jesti više povrća sa svaki obrok, i jesti voće kao desert, jer što više voća i veg jedeš, trebat će vam manje tov hrane.

2. Koncentrat na hranu kada jesti i uživati ​​u svakom zalogaju to

Jesti ispred TV-a ima za mnoge ljude postati norma, ali istraživanja su pokazala da ljudi koji to rade su vjerojatno konzumirati do četrdeset posto više kalorija, nego oni koji ugasite TV. Ako ste rastrojen, dok su jeli ste skloniji prejedanju, tako sedi za stolom i uživajte u hrani i to će vam pomoći da izgubite težinu.

load...

3. Započnite dan s srdačna doručak

Preskakanje doručka je stvarno loša ideja, kao doručak udarac počinje vaš metabolizam i drži ideš kroz dan. To je najbolje da se dobro veličine, uravnotežen doručak, koji će vam dati ugljikohidrata, proteina i malo masti. To će zadržati svoj nivo šećera u krvi stabilnim i izbjeći osjećaš potrebu da svinja-out u vrijeme ručka.

4. Obratite pažnju na časopisu hrane

Držite detaljni dnevnik ono što jedete svaki dan, ali budite iskreni! Na kraju dana, kada ste pregledali svoj dnevnik, možda će vam biti iznenađeni na koliko i što ste jeli. Čin pisanja u časopisu će vas dobro razmisliti o nepotrebno grickanje.

5. Snack, ali snack pametan

Nutricionisti sada se slažu da je bolje da se snack, nego da pokuša ignorisati glad, a onda se nađete prejedanje kada ste konačno došli do obroka. Budi pametan sa grickalice koje ste ipak odabrali. Svježe voće je jednako slatko i zadovoljavajuće, kao ne-zdrava grickalica, na primjer.

load...

6. Smanjite dio veličine nije broj obroka

Smanjenje je daleko, daleko lakše nego izrezivanja i verovatno jedva uočiti razliku, ako smanjiti svoj dio veličine malo u isto vrijeme. Jedan od najlakših načina da to učinite je da kupi neke manje tablice!

7. Jedite salatu prije glavnog obroka

Jesti salatu prije glavnog obroka je dobar način da se započne i to će vam napuniti niskokalorični vlakana prije vašeg glavno jelo. Jednostavna salata bez teških dresingom je najbolje, a kada imate naviku da to radi, samo će postati prirodni dio vaše rutine.

8. Da pije puno vode

Možemo zapravo pogrešno žeđ za glad, pa budite sigurni da pijete puno vode tokom dana. Ne samo da je to dobro za tebe u svakom slučaju, to će ispuniti te i učiniti da se jede manje.

9. Odvrati se od hrane

Dosada može da li želite da jedete, tako da kada osjetite potrebu da jedu i znate da zapravo ne treba da, onda u šetnju ili telefona prijatelja. Samo uradi nešto što će vas okupirati i uzeti vaš um off jela.

10. Jedite u češće

Postoje mnoge prednosti jede u tako, ako ste neko ko izlazi da jede u svakoj prilici, a zatim pokušajte rezanje natrag malo. Kada jedete kod kuće, znate točno ono što ide u hranu, možete kontrolirati porcije hrane i da budemo iskreni, to je tako primamljivo da imaju dodatni dio desert, kad sve što morate učiniti je poziv preko konobara!

Šta jesti za izgubiti težinu? Slobodno podijelite svoju zdravu ishranu savete u komentar ispod teksta.

load...