Gubitak težine

Šta jesti za gubitak težine? 10 hrana koja promovišu mršavljenje

Šta jesti za gubitak težine? 10 hrana koja promovišu mršavljenje

Gubljenje težine je jednostavno slučaj spaljivanja više kalorija, nego što troše. Zvuči jednostavno i jasno, ali želite i da se osjećaju puno i uživajte u hrani previše. Postoje neke vrste hrane koja vam može pomoći da izgubite težinu, neki koje povećavaju metabolizam, tako da spali kalorije brže, a neki da se osjećate punije, ali sa manje kalorija. Dakle, u cilju da možete imati svoj kolač i pojesti ga (! Niskokalorični kolač, naravno) ovdje su neke od namirnica koje promoviraju gubitak težine:

1. Grejpfrut

Jesti za doručak ili ga koristiti kao salata preliva, grejp je pokazalo istraživanje kako pomoći ljudima da brže gube na težini. Smatra se da jede grejpfrut ili pije sok od grejpa smanjuje nivo insulina, koji pomaže smanjenje težine.

2. Soup

Još jedan hrane u našoj listi namirnica koje promoviraju gubitak težine je supa. Možete jesti više volumena sa manje kalorija jedući supu. Dobar i hranjiv juha od povrća će zadovoljiti glad i ostaviti vas osjećaj pune, ali ima daleko manje kalorija nego pun obrok.

load...

3. Voće

Vi već znate da je voće je dobro za vas, ali pokušajte da snack s nekim voćem prije glavnog obroka. Vlakana u plodu će vas napuniti i da želite manji dio glavnog obroka, samo izbjeći jedu previše voća koje su visoke u šećer, kao što su grožđe, banana ili trešnje.

4. Jedite srdačna doručak

Ti ne bi pomislio da šunka i jaja za doručak će vam pomoći da izgubite težinu, ali u studiji pretilih mladih žena, kada jedu visoke proteina doručak šunke i jaja, jedu mnogo manje kroz ostatak dana.

5. Hrane u školjki

Postanite rade za užinu i kupite matice sa svojim granatama dalje. Oni su bolji ukus, oni nemaju dodao soli i oni će vas odvesti svoje vrijeme i uživa u hranu previše. Također ćete dobiti mini trening branje sve komadiće ljuske od tepih!

load...

6. Jabuke

Apple je jedna od najčešće poznata namirnica koje promoviraju gubitak težine, kao i sveukupno zdravlje. Već smo spomenuli prednosti voća, ali jabuka zaslužuju svoje posebne spominje. Jedite u cjelini, svježe jabuke, a vlakna u plodu osjećat ćete se puni, ali proces žvakanja na Apple će također poslati poruku da vaš mozak da ste pojeli nešto značajan.

7. Hot i začinske

Biber i ostale začine sadrži spoj nazvan kapsaicin, koji daje začina svoju toplinu. Kada je pojeo, kapsaicin grije vaše tijelo i daje svoj metabolizam pojačanje, što čini vam izgori kalorije brže, stoga čili paprika je također uključen u našu listu namirnica koje promoviraju gubitak težine.

8. Lean proteina plus povrće

Jesti visoko proteinska namirnica će vas osjećaj potpune i zadovoljni duže. Jesti lean puretina, piletina ili riba uz dobar dio svježeg povrća je odličan i zdrav način da se napuni, ali što je još važnije, da će puna osjećaj trajati duže, tako da će biti manje vjerojatno da kasnije žele užinu.

9. Cijela zrna

Šta god da je kupujete, tjestenina, kruh ili žitarice za doručak, uvijek odabrati opciju cijelog zrna. Cela zrna traje duže za varenja i da će zadržati osjećaš punu duže.

10. Svježe đumbir

Jedna od najzdravijih namirnica koje promoviraju gubitak težine je svježi đumbir. Dodavanje svježe đumbir na hranu je odličan način za jačanje ukusa, a ukusnija hranu, više zadovoljni ćete se osjećati. Đumbir i dodaje neke toplote hranu i poboljšava metabolizam, tako da će Vam pomoći da potrošite kalorije kao dobro.

Šta jesti za mršavljenje? Koje su druge namirnice koje promoviraju gubitak težine?

Slobodno podijeliti svoje zdrave ishrane savete u komentar ispod teksta.

load...