Gubitak težine

Top 10 savjeta o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće

Top 10 savjeta o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće

Kada novorođenče dođe u vaš život, vaš prvi prioritet je došao u novu rutinu i učenje da žive sa puno manje sna! Ali, nakon što ste naselili u rutinu, možda bi bilo vrijeme da se počne razmišljati o se vratim u formu. To mora biti blagi proces za početak, trebate dati vremena tijelu da se oporavi prije nego što u potpunosti pokrenuti u novi fitness režim, ali evo deset načina na koje možete započeti proces vraćanja vašeg pre-baby tijelo:

1. Ne morate čekati šest tjedana

Mišljenja o perioda oporavka šest tjedan dana prije bilo kakve naporne vježbe su i dalje podijeljeni, ali svakako ne treba preterivati ​​vježba u prvih šest tjedana, jer će vaše mišiće treba vremena da se popravi. Najbolji savjet je da slušate svoje telo i uzeti blag vježba za početak. Žene koje ne počnu nježan vježbanje u prvih šest tjedana nakon porođaja je utvrđeno da se mnogo bolje o sebi i prilagoditi bolje da svoju novu ulogu kao roditelj previše.

2. Pokrenite kretanja i šetnjama

Još jedan dobar savjet o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće je da krenu. Kao umorna kao što može biti, to je najbolje da se kreće oko što je prije moguće. Ako ste imali C odjeljak, onda je preporučljivo da ne gurati kolica za prva četiri tjedna, ali ako ti je dala vaginalni porod, možete početi šetnju sa bebom nakon nekoliko dana. Uzimajući u šetnju po razumnoj tempom će biti početak dobiti nazad u formu i da će ti dobro samo izaći na kratko.

load...

3. Tummy vježbe

Trbuščić vježbe može vam pomoći o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće. Tokom trudnoće može doći do jaz u trbušnih mišića, koja se zove dijastaza ispravljanja visokofrekventnih talasa, a to može potrajati mjesec ili dva da zaraste. Pobrinite se da vaš stomak je dovoljno jaka prije nego što pokušate bilo naporne stomak vježbe i proverite sa svojim lekarom. Blagi vježba koju možete učiniti u međuvremenu je oblik modifikovanih trbušnjaka. Leži ravno na leđa sa koljenima savijene, polako proširiti jednom nogom po podu, a zatim ga vratiti u savijenom položaju koljena. Zatim ponovite s drugom nogom.

4. Dojenje

Još jedan dobar stvari koje vam mogu pomoći kako da izgubite težinu nakon trudnoće je dojenje. Kada dojite, vi spali oko 700 kalorija dnevno, tako da nema pomoći da izgubite nekoliko kilograma, ali to nije čarobni lijek koji znači da možete jesti koliko želite, sve dok ste još uvijek doje. Također, razbijanja jedan mit, to je potpuna neistina da je rad od dojenja će pretvoriti vaše mlijeko kiselo.

5. Pushups

Još jedan veliki savjet o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće je da uradi sklekova. Pushups su dobra ideja u ovim ranim fazama i oni su lako uraditi kod kuće. Krenuti polako, kao svoju snagu dozvoljava, i oni će ojačati i ton vaše gornjeg dijela tijela, spreman za sve to nošenje kada beba počinje da se malo teže.

load...

6. Nastavite sa Kegels

Na Kegelove vježbe koje su bile toliko korisni priprema karlice za isporuku će sada biti od koristi da pomogne onima mišića oporavi od porođaja. Dakle, čim se osjećate spremni ponovo zauzimaju Kegel navike.

7. Budite oprezni sa šećerom

Biti oprezan sa šećerom je još jedan dobar savjet o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće. Vam potrebna dodatna kalorija kada ste starački, ali ne mislim da to znači da možete jesti što god želite! Budite oprezni da ne pijanka na previše slatke poslastice ili ćete staviti na težini oko stomak, i to čak može usporiti proces ozdravljenja vaše trbušne mišiće.

8. Puno proteina

Povećanje unosa proteina može vam pomoći o tome kako izgubiti težinu nakon trudnoće. Jesti visoko proteinska namirnica će i poboljšati kvalitetu vašeg majčino mlijeko i pomoći vaše mišiće za popravak i raste. Jedite dosta jaja, nemasno meso, ribu i puno mliječne masti da poveća unos proteina.

9. Majka i beba plivanja

Mnoge lokalne bazena nude majka i beba kupanje sesije. Oni pružaju nježan i podržao način da se malo vježbe i dati neke fantastične i zabavno vrijeme sa svojim novim bebu. Oni su također način da upoznate druge porodilje i napraviti nove prijatelje, pa se potrudite da iskoristi to.

10. Manje je više

Post trudnoće vježbanje je definitivno slučaj manje je više. Ako ste i sami gurati previše prerano, naći ćete se psihički i fizički ispražnjena i tako, da se vratimo u formu će trajati čak i duže. Morate dati vremena tijelu da se oporavi i, što je još važnije, treba ti malo vremena da uživate u prekrasnom novog člana porodice.

Kako izgubiti težinu nakon trudnoće? Da li imate neke druge savjete koji rade?

Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...