Gubitak težine

Top 8 mitova o gubitku težine su otklonjene

Top 8 mitova o gubitku težine su otklonjene

Možete naći veliki broj korisnih Savjeti i savjete o tome kako izgubiti na težini, a većina je dobar zvuk savjet. Ali između svih dobar savet, i dalje smatraju da su mitovi žive. Neki od tih mitova dolaze iz folklora, prenose iz generacije u generaciju, a oni bi čak imati element istine u njima, ali drugi su jednostavno nije istina i ovdje su osam od tih mitova koji se najbolje ignorišu:

1. Problemi težina su genetski

Jedan od popularnih mitova mršavljenja je da su problemi težine genetski. Ako tvoji roditelji imaju višak kilograma, to ne znači da, ako ste gojazni previše, to je rezultat gena koji ste nasledili. Kao što je samo 25% od vaše tjelesne težine može se odrediti gene, to znači da je 75% vaše težine je sve do vas i kako se ponašaju. Ako čitave porodice su višak kilograma, onda je najvjerojatnije da je jedini naslijedila faktor uključen je loše navike u ishrani.

2. Možete znojiti težinu off u sauni

Ne možete znojiti težinu off; u najboljem slučaju, vi ćete privremeno izgubiti vode kroz pojačano znojenje, ali ne i masti. Ako ste provesti predugo u sauni, onda ste mogli dehidrirati sebe ili sebi toplotni udar, i bilo kakav gubitak vode će uskoro biti zamijenjen sljedeći put kada jesti ili ponovo piti u svakom slučaju.

load...

3. Vi izgubiti na težini ako se vježba u jutarnjim satima

Nema razlike koje vrijeme u toku dana da se vježba, dokle god ti redovno ostvaruju. To čak i ne mora biti u isto vrijeme svaki dan. Jedini mogući razlog za ovaj mit postoje na sve je da, ako podesite vrijeme vježbanja da bude prva stvar ujutro, vi ste vjerojatno češće zadržati na taj raspored.

4. Nemojte jesti nakon 7 sati i vi ćete izgubiti težinu

Još jedna od popularnih mitova mršavljenja je da ako ne jedem poslije 6 ili 7:00 ćete izgubiti na težini. Nema znanstvenih dokaza koji ukazuju da jedete u određenim periodima u toku dana će utjecati koliko težine možete izgubiti ili dobiti, tako da, ako jedete svoj glavni obrok u 8.30 sati svaki dan, to je u redu. Šta je ovo pravilo treba reći je - ne snack nakon večernji obrok ili ne jesti najmanje 3 sata prije odlaska u krevet. To bi puno više smisla. Primjenom 'ne snack pravilo' znači da nema više sjedi ispred TV-a svake večeri zajedno sa posudom goodies u krilu!

5. Voda za piće će vas izgubiti težinu

Ovaj mit je vrlo zabludu, ako nije dobro objašnjeno. Napisan kao što je u gornjem naslovu bih rekao da čašu vode nakon svakog preveliki dio tov hrane učinit će sve u redu! Pitke vode ne magično isprati masti, ali to može pomoći da se osjećate puni i stoga vam pomoći da ne žele da jedu previše.

load...

6. Ne možete jesti brzu hranu kada ste na dijeti

Nije strašno savjet, ali ne i strogo tačno. Problem sa fast food je da ne znam šta je u njemu, tako da ne možete gledati kalorija i nema sumnje da određene vrste fast food učiniti sadrže puno nepotrebnih masti, šećera i soli. Rekavši to, većina glavnih fast food lanaca sad daju informacije o kalorija i soli, a mnogi nude niske masnoće, opcije niskokalorični kao dobro. Dakle, ako, čak i dok je na dijeti, jednom u dva tjedna se odlučite da zadovoljite svoju žudnju za brzu hranu, to je sasvim u redu, dok god ne radi to svaki dan.

7. Sve dok ja jedem malo masti ili bez masti hrane, ja ću izgubiti težinu

Masnoće dijeta će me izgubiti težinu - to je još jedan od popularnih mitova mršavljenja. A šta je sa šećerom i kalorija? Fat ima najveću koncentraciju kalorija bilo koje vrste hrane, tako da smanjenje masti koju jedete će smanjiti unos kalorija, da. Ali budite oprezni, iako namirnica koje su označene 'niskim sadržajem masti "ili" bez masti ", i primijetiti da oni zapravo ne kažu niskokalorični ili kalorija besplatno. Proizvođači često čine za ukus koji je izgubljen, kada se ukloni mast, dodavanjem više šećera i soli, tako da je broj kalorija možda neće biti tako dobro, kao što možda mislite. Budite svjesni.

8. Možete ići na poseban 'stomaku' dijetama

Postoji puno oglasa oko u ovom trenutku za tzv trbuh dijeta '. Ne možete ciljati gubitak težine na bilo koji određeni dio svog tijela. Kada izgubite težinu, vi ćete baciti masti iz rezervi sve oko vašeg tijela. Najbolje što možete učiniti je usredotočite svoje vježbe na određenom području vašeg tijela, to neće učiniti da izgubite masti u tom području, ali može pomoći da se tonus mišića.

Koje druge mršavljenja mitova smo zaboravili spomenuti? Molimo vas da podijelite svoje misli i savjete mršavljenja u komentar ispod teksta.

Ostati lijep, sretan i zdrav!

load...