Motivacija

10 citira o sreći i nasmeši se

10 citira o sreći i nasmeši se

Svi bismo vole da budu sretniji, ali ne uvijek znati kako biti sretniji. Ponekad, bez obzira koliko mi mislimo da pokušavamo, zaista je teško da se ukine sebe iz jednog malaksalosti. Kada blues štrajk, oni štrajk teško.

Louis Armstrong je jednom rekao da "kada si nasmijan, cijeli svijet se smeje sa tobom." U suštini, kada se cere, vaš cijeli biće ceri. Nešto tako jednostavno kao osmijeh na usnama može podići čitav svoj duh. To čini sve izgledati mnogo bolje.

To je zato što nasmijan izaziva fizičke promjene u vašem tijelu, a zatim dovesti do emocionalne promjene. Takozvane sretan hormoni se oslobađaju u vaš mozak, izrade se osjećate na vrhu svijeta. Odjednom, sve svoje brige nestati!

load...

Ako ste pronalaženje ga malo teško čak smile jutros, hajde da pogledamo 10 citati o sreći i nasmijan da će pomoći da se pretvoriti vaše mrštenje naopako.

"Osmijeh je jeftin način da se promijeni svoj izgled."

     - Charles Gordy

Charles Gordy sigurno znao ponešto o humoru, štedljivost, i ljudske ljepote. Radije nego provesti sve svoje gotovine na estetske operacije kako bi se poboljšala njegova izgleda, on je učinio nešto mnogo jednostavnije i jeftinije: on se nasmejao!

Svakako je istina da je sumoran izraz ne radi ništa za svoj izgled. Hoda okolo sa mrgođenje umjesto osmehom ćeš samo izgledati i osjećati gore nego svoj pravi potencijal. Zamislite odlazak na datum i mrštio cijelo vrijeme ?! Umjesto toga, kako bi se izgledati deset puta više atraktivnih, smile!

load...

"Nije koliko imamo, ali koliko uživamo, što čini sreću."

     - Charles Spurgeon

Možete akumulirati što više stvari kao što želite, ali koliko to čini sretnom? Koliko puta ste se upustio u maloprodaji terapija, samo shvatiti da brzo dosadi 8 od 10 stavki koje ste kupili? Koliko puta ste kupili kutiju-seta, da bi ih završiti u roku od dana, nakon čega nemaš ništa drugo da gledate?

Dakle, mnoge stvari koje kupujemo su vremenski. Oni nas zabavlja tren pred nama dosadno. Dakle, to nije pitanje koliko stvari koje kupuju; to je pitanje šta vrijednosti izađeš stvari koje imate. Fokusirajte se na stvari koje istinski uživati, a ne radost izađeš kupovine stvari.

"Ako vidite prijatelj bez osmeha, da im jedan od tvojih."

     - poslovica

Gospodin poslovica je znao ponešto o životu. I jedna od stvari koje je znao mnogo o je sreća i kako ga dijeliti s drugima.

Vidiš, sreća ne samo da dođem raditi stvari koje koristi. Da, prepuštajući se čokolada i malo terapija može usrećiti. Ali isto tako, donoseći zrak sunca u život tuđe može učiniti izuzetno zadovoljni.

Ako vidite da je vaš prijatelj smrknut, podići svoje duhove. Smile s njima, da ih se smeju. Učiniti da se osjećaju odlično. Vaša pozitivnost će prebaciti u njih, i njihov osmijeh će biti dovoljno da te zaraze i da se osjećate bolje.

"Sreća zavisi od nas samih."

     - Aristotel

Aristotel je možda živio prije više od 2.000 godina, ali on je znao šta ga je sretan. Znao je da jednostavno ne mogu osloniti na druge ljude ili druge stvari da te usrećim. To ne ide tako. Sreća je da treba postići, a jedina osoba koja može postići is YOU.

"Smile! To je druga najbolja stvar koju možete uraditi sa svojim usnama. "

     - Ian Segail

Očigledno, Ian Seagil ima ideju o tome šta mu je omiljena stvar za napraviti sa svojim usnama je (i pretpostavljamo da se ne jede).

On je apsolutno u pravu, iako; nasmijan je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti sa svojim usnama, a kad si u nevolji, to je najbolja stvar koju možete učiniti s njima. Vaš Rosy usne su tu s razlogom: da živim, ljubavi i smijati. Ako idete kroz život bez upotrebe im da osmeh, ti si nekako ih gubimo. Zato ih koristiti pravilno!

"Topao osmijeh je univerzalni jezik ljubaznosti."

      - William Arthur Ward

Svi širom svijeta odgovara na osmijeh. Bilo da živite u Velikoj Britaniji, u Gani, u Indiji, u Americi ili u Kini, vi reagirati na isti način na toplo osmeh. A topli osmeh od rođaka ili stranac čini da se osećate mnogo bolje. To čini se osjećate toplo, sigurno, utješi, voleo, dobrodošla. Nasmijana na ljude da ih podsjeća da postoji ljubav i toplinu u svijetu, a da ih cijenimo za ko su oni.

Ako se više smiju, širiš dobrote i sreće. Govorite drugima da ne postoji radost u tebi.

"Ne zaboravite da su najsretniji ljudi nisu oni sve više, ali oni daju više."

     - H. Jackson Brown. Jr.

Možete imati koliko stvari kao što želite, ali može na kraju vas ostaviti osjećaj šuplja. Ono što je važnije u životu pomaže drugima. To je način da se prava sreća. Vidjevši osmijeh je samo kao ispunjenje kao nasmijan sebe.

"Prečesto potcijeniti snagu na dodir, osmijeh, neka vrsta reč, slušanje uho, jedan iskren kompliment, ili najmanji čin brige, od kojih svi imaju potencijal da pretvoriti život."

     - Leo Buscaglia

Šta mislimo može promijeniti svijet? Novac? Industrija? Finansirati? Siguran ekonomije?

Sve ove stvari su dostojni odgovora, ali oni nisu stvari koje ste vi ili ja u kontrolu. Osim toga, svi su dio dugoročnog plana i oni često ne direktno utjecati na život osobe kojoj je potrebna pomoć odmah.

Prečesto smo zaboravili da osmijeh na ljude. Osmeh ima potencijal da podigne nečije duhove i da ih od malaksalosti. Ako nekoga prolazi kroz težak period, razgovarati s njima, slušati ih, i daju im svoj osmijeh. Moguće je da oni nisu vidjeli veselo lice za dugo, dugo vremena.

"Sreća je kada ono što mislite, ono što ste rekli, a ono što je u harmoniji."

     - Ghandi

Jedan od razloga zašto smo nezadovoljni je zato što ne prate putem sa našim uvjerenjima. Mogli bismo reći jedan, ali onda napraviti još jedan.

Ghandi je bio čovjek koji je zaglavio vjeran svojim principima tokom svog života - i on je bio sretniji zbog toga. Ako je video nepravde, on je to istaknuta. Da on nije učinio, njegovi postupci ne bi bilo u skladu sa svojom etikom. I to bi dovelo do nesrećnog Ghandi.

"To je početak Helluva, biti u stanju prepoznati ono što vas usrećuje." 

     - Lucille Ball

Sada se zapitajte: što me čini sretnom? Ako niste sigurni, saznati. Ne možete postići sreću, ako niste sigurni gdje tvoj cveta od.

Koje su vaše omiljene citate o sreći i nasmijan?

load...