Motivacija

10 čudesnih saveta kako da počnete svoj dan pozitivno

10 čudesnih saveta kako da počnete svoj dan pozitivno

Kada ustanete ujutro, kako se osjećate? Da li se odbijaju iz kreveta, uzbuđena izglede za novi dan, ili da li povući deke preko glave i želimo da će nestati. Većina ljudi ne stvarno osjećati svoje najbolje prva stvar ujutro, a ne svima je rođen da bude ranoranilac, ali ako stvarno preziru ujutro i započeti dan na niskom napomenu, onda ste vjerojatno da se osjećaju na taj način za ostatak dana. Bacite pogled na ovih deset jednostavnih koraka koje možete uzeti da se osjećate više pozitivnih ujutro i možda ćete naučiti da volite svoje budilica!

1. Napravite plan noć prije

Ako uzmete deset minuta u večernjim satima napraviti plan za naredni dan, nećete probuditi brinući o tome što morate učiniti, jer ćete već znate točno kako planirate da se pozabave dan. Nećete osjećati tako uspaničila o danu uoči kada imate plan, tako da ćete biti u mogućnosti da uživate u jutra mnogo više.

2. Obratite pažnju na pozitivne 'učiniti' listi svoj noćni

Obratite pažnju na znanje plan vaše noćne i držati olovku i tamo, tako da, ako ne probudiš u noći brinući o nečemu, možete napraviti komentar o tome, tako da ne zaboravite ga ujutro. Ne zaboravite da zapisati ono što imaju za cilj postići u dan, kao i, tako da kad se probudite, možete pogledati listu osjećati potpuno u kontroli i spreman.

load...

3. Probudi se ranije

Ustajanja, samo malo ranije ujutro može poboljšati vaše raspoloženje i da se osjećate više pozitivnih. Samo dodatnih deset minuta da se spremi i da sastavi svoje misli mogao napraviti veliku razliku u tome kako se osjećate za ostatak dana. Ako se ne žure oko, vi ćete biti u mogućnosti da jasnije misli, možda dobiti nekoliko poslova s ​​puta, a možda čak i početi uživati ​​u tim ranim jutarnjim satima dana.

4. Nemojte pritiskati dugmetu

Što više puta udario u dugmetu, gore ćete osjećati. Svaki put to radiš, ti drift odbij opet spavati, što će učiniti da će se osjećati još groggier i umorni sledeći put kada se alarm ugasi. Vi također smanjenje vremena da morate da se spremite i požurili početak dana vam neće pomoći da osjetiti pozitivan na sve.

5. Broji blagoslove

Počevši dan s malo zahvalnosti će vas staviti u pozitivnom okvir uma previše. Kada započeti dan rekavši hvala ti za dobre stvari koje imate u svom životu, to će pomoći da se druge stvari u perspektivu i da se fokusirate svoj um više na važne stvari koje imate. Ako izgubiti iz vida ono što je zaista važno, postaje lako preuveličati manjih iritacija da ćete možda morati da se bave.

load...

6. Get neke vježbe

Nisu svi izgleda kao rano jutro staze, ali čak i malo vježbanja osjećat ćete se više pozitivnih. Samo nekoliko zvijezda skokova, ili malo radi na licu mjesta, će dobiti otkucaje srca i krv cirkuliše oko tijela. To će oterati posljednje paučinu sna i da ti motivirani i upozorenje za ostatak dana.

7. Jedite doručak

Ozbiljno, da li treba reći ponovo koliko je važan doručak ?! Zdrav doručak će vam dati energiju koja vam je potrebna da se suoči sa dan i to će dobiti svoj metabolizam ponovo počela. Nemojte se oslanjati na kafu da to uradi, jer dolazi sredinom jutra, od vas će biti ponovo umorni i usporen, pa se potrudite ostaviti dovoljno vremena svako jutro za dobar, protein bogat doručak, a vi ćete osjećati puno bolje to.

8. Slušajte muziku

Glazba je odličan način da se olakša raspoloženje i vas probudio, pa stavi na neki optimističan glazbu za slušanje, dok ti spreman za izlazak. Ne preteška i neskladu, ipak, nešto svjetlo koje će vas staviti u pozitivnom raspoloženju. Vi ćete biti iznenađeni na koliko razlika neka muzika u pozadini može napraviti sa svojim jutra.

9. Break rutinu

Remont jutarnju rutinu može napraviti veliku razliku u vašem pozitivnost previše. Nemojte se u kolotečinu obavljanja svih iste stvari u istom poretku, dajte sebi vremena da probaju neke nove stvari u jutarnjim satima. Čak i male stvari kao što mijenja ono što jedete za doručak ili prelaska na novu radio stanicu, može napraviti jutra izgledaju malo manje dosadno.

10. Think pozitivne misli

Napraviti svjestan napor da se pozitivno misli o danu koji je upravo počeo. Nemojte zadržavati na negativne stvari koje mogu da se dogodi prije, misli i na sve nove izazove i prilike koje su pred nama. Niko ne može biti 100% siguran šta dan drži ih čeka, tako da bude pozitivan, vaš sledeći niz sreće može biti od danas.

load...