Motivacija

10 korisnih savjeta o tome kako da oprostite sebi kada vam je potrebno

10 korisnih savjeta o tome kako da oprostite sebi kada vam je potrebno

Kako oprostiti sebi za greške iz prošlosti? Neki od nas su dobri u opraštaju drugima, ali su tako strog prema sebi. To je toliko važno da bi mogli oprostiti sebi, kao što je to biti dobar prema drugima. Pa zašto tako mnogi od nas se izgrditi tako oštro čak i za najmanje greške? Ako ste jedan od mnogih koji jednostavno ne mogu oprostiti vaše greške, a zatim pročitajte ovih deset savjeta o tome kako da rade. To će učiniti da se osećate mnogo bolje o vama.

1. Shvatite da ste radili najbolje što si mogao

Svi mi imamo različite vještine i ne možemo biti dobar u svemu. Možda postoje stvari koje vam mogu poboljšati na, ali, ako ste radili sve od sebe, onda je to sve što možete pitati sebe. Dajte sebi pauzu, to nikako ne može ići u redu, sve vreme.

2. Dajte malo ljubavi za sebe

Još jedan dobar savjet o tome kako oprostiti sebi je da počne voli sebe više. Ako neko blizu ste napravili pošten grešku, da li bi bio tako grub na njih? Naučite da volite sebe i biti ljubazan prema toj osobi da si ti. Vam se isplati samo istu količinu oprosta, kao i ljudi oko vas.

load...

3. Treat život kao knjiga

Još jedan prijedlog o tome kako oprostiti sebi je da se tretiraju život kao knjiga. Moraš prihvatiti ono što se dogodilo i okrenite stranicu novo poglavlje. Sve što se dešava je samo vrlo mali dio mnogo duže priča, tako da sam sebi oprostiti i krenuti dalje. Jedini način odavde, je naprijed.

4. Ponovno evaluirati svoj standardima

Da li postavljanje vlastite standarde previsoka? Bacite pogled na vrijednosti i standarde koje ste sudeći sebe i razmislite da li se traže nemoguće od sebe. Jesu li oni stvarno vlastite standarde ili pokušavate impresionirati druge? Ako ste u da zna, onda možda biste trebali misliti više o vama, nego drugi, za promjenu.

5. Treat greške kao lekciju, a zatim pokušajte ponovo

Tako da zabrljao ovaj put, to ne znači da ćete ponoviti istu grešku. Svaki događaj u našim životima je lekcija i, sve dok ste naučili iz lekcije, to će biti lakše oprostiti sebi i pokušajte ponovo.

load...

6. Ne toliko trude

Ponekad, ti si tako zauzet pokušavajući da negdje i guranje sebe tako jako, da ste zaboravili da se brine o sebi. Dugoročne planove trebati vremena da se urodili plodom, pa sam sebi oprostiti što nije postizanje samo još krajnje ciljeve i čestitam sebe koliko ste dobili sa svim tim manjim pobjede.

7. Postavite prošlost iza sebe

Sljedeći dobar savjet o tome kako oprostiti sebi je ostaviti prošlost u prošlosti, to je gdje pripada. Analizirati ono što se dogodilo, u svakom slučaju, ali kada se to završi, napraviti svjestan napor da se zatvori to poglavlje i krenuti dalje. Prihvatiti ono što se dogodilo, oprostiti sebi, neka sve ide i koncentrirati se na sadašnji trenutak, kao i na budućnost.

8. Priznaj kada stvari nisu svi ti kriv

Postoje stvari nad kojima nemamo kontrolu. Ne krivi sebe nepravedno za sve što krene po zlu i, u svojoj glavi, neka drugi preuzme svoj dio krivice.

9. Naučite da prihvati

Ako ne prihvate stvari i dalje mislim da morate popraviti sve greške, onda ne mogu oprostiti sebi. Ovaj osjećaj "Ne mogu dopustiti da se to dogodi", kad je već ima, da li ćete dobiti nigdje. Prihvati, oprosti i da na nešto više produktivni.

10. Iskupiti u kojoj možete

Poduzeti korake da se iskupi, gdje možete, onima oko vas koja je pogodila vaša greška i za sebe. Govoreći mi je uvijek dobar početak, a zatim koncentrirati na stvaranje bolje stvari, a ne gubi vrijeme se razorena krivice.

Kako oprostiti sebi za greške iz prošlosti? Da li imate neki drugi saveti da dijele?

load...