Motivacija

10 malih promena koje možete učiniti da detox svoj život i postanu najbolja verzija samog sebe

10 malih promena koje možete učiniti da detox svoj život i postanu najbolja verzija samog sebe

Teško je biti najbolja verzija sebe kad ste stalno osjećati run-down, letargično i nemotivirani. Znate osjećaj: Noge ne želite pokrenuti, ruke ne žele da se ukine, i vaš um jednostavno ne želim da mislim. Se osjećate potpuno izložio. Ono što daje?

Kad god se osjećamo umorno, fizički i psihički, to je često zbog toga što naš duh i tijelo je potrebna detoksikacija. Jednostavno rečeno, vaše dijete i okolinu te je preplavljeno toliko toksina da je vaša jetra je sada bori da se izbori. Nakon što ste isprali ovih otrova iz sebe, da se osećate mnogo bolje. Ste u osnovi postati najbolja verzija svog života.

Detoksikacija život nije uvijek slučaj mijenjanja vaše dijete. Postoje mnoge promjene koje možete učiniti da postane bolja osoba koja ispunjava svoj potencijal. Hajde da pogledamo 10 tih.

load...

Biti ljubazan prema sebi

Prvi korak ka žive bolji život gleda na sebe više. Kada se ne brine o sebi, to je lako za depresiju podesiti u. Mi jedemo junk i troše naš dana povila na kauču gledate loše filmove. Naravno, mi ćemo osjećati negativne!

Pazite na sebe dovodi do više pozitivan stav. Biti na umu o tome što jesti, šta nosite, i kako se odnosite prema svom telu u ukupnom poretku. Poštujte to tako što ga u šetnju, idite na trčanje, ili možda čak i pridružiti teretanu. Dobiti najviše iz njega.

Svaki dan započnite s limunom u vodi

Čak i Grci novo što počinje dan sa pravom piće vam daje bolje šanse da bude uspješan. Veliki grčki liječnik Hipokrat koristi za liječenje svoje patente sa jabukovog sirćeta ujutro, jer je znao da je to čisti naše sisteme i bori se protiv bakterija i klica.

load...

Čišćenje sistem odmah ujutro daje ti za ostatak dana. Vaš um će biti jasno i vaše tijelo će biti plovan i puni energije.

Find Your Passion

Kada ne znamo šta naša strast je, mi smo skloniji da se osjećaju dole. Mi posrće od jednog dana do drugog, osjećaj turobno i jadno. Fali nam se na živi naš život.

Ali to je teško izaći iz ove kolotečine osim ako ne znate gdje strasti lažu. Jednom kada ste pronašli svoj strasti, onda možete početi raditi aktivnosti koje su dobre i za dušu i tijelo. Možda si ti u pridružiti sportski tim ili da se slika. Šta god da radite, ne zaboravite da strast uvijek pravila strast.

Početak Juicing

Juicing je fantastičan način da se puno svježeg voća i povrća u jednom naletu. Uostalom, mnogi od nas jednostavno ne jedu dovoljno cijeli voće i povrće, prije svega zato što nismo svi koji žele na cijeli voće i povrće, ili ćemo jednostavno nemaju vremena da ih uklopi u našoj ishrani. Ali kada se sok, možete dobiti čitav niz prekrasnog detoksikaciju hranjivih tvari u jednu čašu.

Svi smo odlična u trpa naša lica sa makronutrijenata, kao što su proteini, ugljenih hidrata i masti, ali kada je u pitanju mikronutrijenata naći u voću i povrće, kao što su vitamini i minerali, padamo kratko. Počni sokova bogatih zelenilom i plodovima, a vi ćete uskoro biti oseća mnogo bolje

Reboot svoju garderobu

"Ja ne izlazi večeras", kažu ti. "Nemam ništa nositi."

To je isti stari izgovor, a ako ne koristite tu liniju ste rekli da "ništa odgovara," umjesto toga.

Možda je to istina, ali šta to znači da će ponovo pokrenuti svoj život i biti najbolja verzija sebe, to je vrijeme da biste ponovo pokrenuli svoju garderobu.

Ako se bore sa svojim modnim izborima u ovom trenutku, razmotrite šta lični stil. Ono što laska vaš tip tijela i ono što volite na sebi? Pronađite rupe u svoj ormar i bilo ih bin ili stavio ih na prodaju na eBayu. Onda kupiti neke nove vrhove i haljine koje odgovaraju vašem stilu.

Naspavaj se!

Jedan od glavnih razloga mnogi od nas početi da se osjećaju tromo i ne može obavljati na poslu ili kod kuće, jer mi samo ne dobija dovoljno sna.

"Ali ja idem u krevet u 03:30 kao što sam učinio, jer sam imala 16 godina," čujem te raspravljali. "Uvijek sam učinio."

Yup, ali ti si sada 33. A to je vrijeme za početak prilagođavanje svoj unutrašnji sat.

Preživljavanje na samo nekoliko ostataka sna svake noći nije zdravo, i to će uhvatiti se sa vama u dugoročno. Možda ćete biti u mogućnosti da krilo na poslu, ali ima štetan utjecaj na ostatak svog života. Ti si samo ne dobar kao ti mogao biti.

Start spava više i početi davati vaše tijelo ostalo to zaslužuje.

Kupaju

Jer vrijeme je suština za mnoge od nas, sada radije brzo tuš dugog potopiti u kadi. Ali baka je bila na nešto kad je svaki dan proveo sat u kadi natrag u 1960-ih.

Kupanje je super za vas zdravlje mudar, a može i smanjiti stres. Pad neke kvalitete detoksikaciju minerala i ulja, a vi ćete se mnogo bolje.

Probati nešto novo

Psiholozi će vam reći da je jedan od razloga zašto smo stalno osjećati kao da imamo mozak magla (koja je često uzrokovana previše toksina) je zbog toga što ne radimo ništa novo. Radimo iste stare stvari, nedelje u nedelju van, a mi smo u stagnaciji.

To je vrijeme da pusti starog situacijama koje ste vi visi na i vremena da probaju nešto novo. Idi na avanturu, biti spontan. Pusti sve što se drži vas nazad i naučiti da ima neočekivano. Promijeniti svoj stav i prihvatiti nove stvari. Vjerovati svojim instinktima i zapravo žive svoj život. Šta vas sprečava?

Pročitajte više često

Glumica Emma Watson je nedavno rekao da je ona uzima godinu dana s posla, tako da ona može čitati više knjiga. Iako su mnogi od nas jednostavno ne mogu priuštiti da cijelu godinu s posla da malo čitanja, stvar je u tome da je čitanje proširuje svoj um i povećava svoju moć mozga. Vaš vokabular poboljšava, kao što to čini vašu ukupnu znanja.

Planirajte svoje obroke

A glavni razlog zašto mnogi od nas jedu toliko junk tokom sedmice je jer mi ne planiramo obroke. Mi smo se vratili kući s posla apsolutno od gladi i otkriti da sve što imamo u frižideru je komadić sira i pola prazna vreća spanaća.

Pa šta da radimo? Zovemo Burger Busters naravno!

Planiranje unaprijed osigurava da ćete uvijek jesti pravu hranu, što će dati svoje tijelo pojačanje.

load...