Motivacija

10 metoda donošenja odluka koje će vam pomoći da izbjegnete greške

10 metoda donošenja odluka koje će vam pomoći da izbjegnete greške

Svaki dan, svi mi se suočavaju sa odlukama da. Da li smo odlučuje da li je to dobra ideja da se pošalje praćenje tekst Muškarac koji nije odgovorio ili ne, ili da li smo odlučuje da li treba da idemo promijeniti karijeru ili ne, život je u osnovi napravljen ili slomljen u skladu na odluke koje donosimo na mikro nivou.

Donošenje odluka nije lako. Neki ljudi na ovom svijetu su majstora koji donose odluke koje su gospodari svoje sudbine, dok drugi imaju trajnu "plavuša" trenutaka, a na kraju se žale da im je život samo jedna velika greška za drugom.

Ako se osećate upravo sada niske, dobro je znati da važne odluke o našim karijerama, prijatelje i život može biti bolje ako znamo tajne biti donošenju odluka. Da ti pomogne, ovdje su 10 načina donošenja odluka koje će vam pomoći da se izbegnu greške.

load...

Potrebno više vremena

Ikada donio odluku istog momenta? Znam da sigurno imam. Uvijek sam bio impulsivna osoba, a čak i ako sam se osećao emotivno punjenja u to vrijeme, ja bih ipak izvoli i napraviti veliku odluku.

Donošenje odluka u takvim trenucima uvijek završava sa žaljenjem. Umjesto toga, to je dobra ideja da se ukloni sebe iz situacije i uzeti malo vremena pre nego što stigne odgovor.

Ako je neko pritiskom, samo im reci da ti dam malo prostora. Donošenje odluke u afektu obično znači da ne napraviti pravi izbor.

Pitati za savjet

Imaš prijateljima i obitelji, zar ne? Oni sve ljubavi, zar ne? Oni su svi prilično znanje o raznim stvarima, zar ne? Onda pitati ih za savjet, ludo!

load...

Previše često smo previše ponosni i sigurni od našeg procesa donošenja odluka da ne pitati za savjet od prijatelja i porodice koji su stručnjaci u nečemu. Dakle, ono što se događa je da smo napraviti nepromišljeni odluku na osnovu slabe informacije.

Ako niste sigurni, pitajte za savjet.

Naći mir

Dobre odluke se rijetko donose pod stresnim, haotična situacija. Umjesto toga, oni su se u vrijeme mira kada ste u stanju da misle jasno, koherentno i racionalno.

Iz tog razloga, to je važno da uklonite se od glasna, zauzet i stresnim situacijama kad god imate odluku. Uzmite nekoliko puta duboko udahnuo i otići i naći neko mirno i spokojan.

Čak i ako pronalaženje negdje će vas koštati malo vremena, to je bitno da se to radi.

Look At Your Past

Ste napravili greške i ranije, i to je dobra prilika da se dilema ste okrenuti sada je sličan onom koje ste imali u prošlosti. Ako je tako, to je dobra ideja da pogledate svoju prošlost kako bi vam pomogli napraviti bolju odluku ovaj put.

Na primjer, ja sam imao lošu naviku šalje poruke dječaka previše mi se sviđa. Ako oni nisu odgovorili na neko vrijeme, ja bih poslati praćenje tekstova do te mjere da sam naišao kao siromaha. To nije bilo u redu i oni su me uvijek ispalio.

Trebalo mi je vremena, ali na kraju sam naučio sada biti ovako. Sljedeći put Muškarac nije odgovorio na moje tekstove za neko vrijeme, u osnovi sam ga ostavila i čekao ga. Na kraju, on je odgovorio i stvari su cool.

Uzmite u obzir prioriteti

Nekada sam bila a Da osoba koja nije mogla reći ne da nikome. Nisam imao svoje prioritete ravno, i odlučila da bih mogao uzeti na bilo koji rad koji je ponuđen na mene.

Kako nije u redu sam. Pao sam iza sa svime i razočaran svima.

Donošenje odluka da odvrati od onoga što će se zaista pitanje i dalje se dogoditi ako ne znaš šta su vam prioriteti. Iz tog razloga, to je pametna ideja da zapišu listu svojih prioriteta. Ako će se nešto dolazi uz to nije toliko bitno, onda možete lako pretvoriti ga.

Učiniti ono što je prava stvar za vas

Svaki put kad donesete odluku, da li uvijek učiniti sa svojim najboljim interesima u srcu? Ili ste nešto kao "lak protivnik", koji je prvi smatra drugim ljudima?

Kada sam bio da osoba, ja rijetko sebe i svoje interese prvi put. Umjesto toga, ja sam uvijek razmišljao o drugim ljudima. I to mi je pomoglo da neke zaista loše odluke.

Prilikom donošenja odluke, uvijek zapitajte se da li ili ne je ovo prava stvar za vas. Kako će se to vas utjecati? Samo zato što će to napraviti prijatelj sretan ne znači da će poboljšati svoj život. A ponekad morate paziti broj jedan.

Mislim van kaznenog

Stop povezujući se samo informacije koje odgovaraju sa svojim uvjerenjima. Izlazi iz zone udobnosti i izlažite se suprotno stavovima i mišljenjima. To će raditi čuda za vaš proces donošenja odluka.

Sleep On It

Ponekad, ti si tako prokleto uzbuđeni da morate donijeti odluku ovde, upravo sada. Ne možete čekati do jutra, samo ti ne mogu!

Znam da je teško, ali je važno da uvijek spavati prije nego što donese odluku. Kada se suoče sa uzbudljiv dilema, to je super lako zanosi, jer su ti hormoni su turbo. Ali ti nisi na racionalan okvir uma. Spavanje će vam dati novi perceptivno na stvari.

To nije sve ili ništa

Neki od nas imaju sve ili ništa ličnost, što znači da smo u obzir ekstremne ništa. Ako ćemo do danas, mi ćemo se zaljubiti odmah i pitati nekoga da se uda za nas nakon mjesec dana. Ako ćemo promijeniti karijere, mi ćemo to učiniti samo ako možemo sletjeti vrlo najbolji posao u gradu.

Vrlo često, kao pobjeda ili smrt stav ostavlja odluke koje ste na kraju požaliti. Mislio si htio zenit, ali sad kad si shvatio, želiš još jedan vrhunac.

Ne zaboravite sredina. Bacite pogled na to. Možda ćete naći nešto što ti se tamo.

Ne zaboravite vaše vrednosti

Kad smo pijani, naše vrijednosti ponekad ide kroz prozor. Mi i reći stvari koje su izvan karaktera, i probuditi se sledećeg jutra sa twinges žaljenja.

"Jesam li ja zaista to?"

Ali ponekad zanemarimo naše vrijednosti čak i kad smo trijezan, i donose odluke koje idu protiv svega se zalažemo. Ne samo da izazivaju nas žaljenje i krivicu u kratkom roku, ali može nas i koštati svega u dugoročno.

Prije nego što je počinio na nešto, uvijek razmislite o svojoj vrijednosti i pitati da li je radi nešto karaktera. Ako postoji čak i daljinski šansa da je, to znači da je potrebno da se ozbiljno razmotri.

load...