Motivacija

10 motivacionih citata o ljubavi sebe

10 motivacionih citata o ljubavi sebe

Ako je neko će ti suditi nepravedno i dati vam je teško, onda će vjerojatno biti ti! To je činjenica da je većina od nas su previše samokritični i pokrenuti sebe dole, tako da ako pokušavaju da pronađu načine da volite sebe više, pročitajte ovih deset inspirativni citati i pronađite motivaciju da trebate početi biti ljubazniji prema tebi.

1. "nisko samopoštovanje je kao vožnja kroz život sa rukom-break dalje." - Maxwell Maltz

Ovaj veliki citat iz kozmetičkih kirurga, Maxwell Maltz, zaista sumiramo dobar razlog da te volim. Ako imam nisko samopoštovanje, to će vas držati leđa u životu i nikada neće imati hrabrosti da uradi sve ono što ste sposobni.

2. "Možete pretraživati ​​kroz čitav svemir za nekoga ko je zaslužuje tvoje ljubavi i ljubavi nego što su sami, a ta osoba se ne može naći nigdje. Vi sami, kao i svako u čitavom svemiru, zaslužuju vašu ljubav i naklonost. " - Buddha

Bilo je baš mnogo možemo dodati ovaj citat, ali, ako neko u svijetu ne zaslužuje tvoju ljubav, onda si ti.

load...

3. "Briga o samom sebi nikada nije sebičan čin-to je jednostavno dobro upravljanje jedinog poklon imam, dar sam stavio na zemlji ponuditi drugima." - Parker Palmer

Autor i aktivista, Parker Palmer, ovdje izražava odgovor na sve one koji misle da se to samoljublje je biti sebičan. To je, naravno, nije sebičan na sve, da pazi na sebe, jer ako ne, kako ćete ikada biti u stanju da se brinu o drugima?

4. "It`s nije tvoj posao da se sviđam - it`s moje."

Ne uzimajte k srcu ono što drugi misle o vama, to je vaše mišljenje da je zaista bitno. Ovaj citat autora i zvučnika, Byron Katie, donosi ta poruka kući prilično jezgrovito.

5. "Da se uspostavi pravi samopoštovanje, moramo koncentrirati na naše uspjehe i zaboraviti na propuste i negative u našim životima." - Denis Waitley

Ili, drugim riječima, prestanite tući sebe ni o čemu! Oprosti sebe, svoje greške, fokusirajte se na pozitivne i pustiti prošlost boravak u prošlosti. To je najbolji način da se krene naprijed i početi da počnu voli sebe.

load...

6. "Zdrava ljubav prema sebi znači da mi nemamo potrebu da opravdaju sebi ili drugima zašto uzimamo odmor, zašto spavamo kasno, zašto kupujemo nove cipele, zašto smo se pokvariti s vremena na vrijeme. Mi osjećaju ugodno raditi stvari koje dodaju kvalitetu i ljepotu života. "- Andrew Matthews

Možete odgovoriti samo na sebe, na kraju dana, tako da ne osjećam krivim o davanju sebe poslastica; zaslužuješ to!

7. "Ti si uvijek uz sebe, pa možda i uživati ​​u društvu." - Diane Von Furstenberg

Modni dizajner i bivši princeza, Diane Von Furstenberg, navodi činjenicu da smo često previde. Morate biti sa svim sebe svoj život, pa možda i sviđati ta osoba koju si ti.

8. "Ne postoji ništa plemenito o tome superiorna u odnosu na neke druge čovjeka. Istinita plemstvo je u tome što je superiorna u odnosu na svoj prethodni sebe. "- Hindu poslovica

Ova prekrasna drevni Hindu poslovica govori koliko o samootkrivanja kao što to čini oko samoljublja. Možete odgovoriti na nikoga osim sebe, a ako volite sebe, onda možete naučiti da raste kao osoba, kao i.

9. "Vjeruj sebi. Da znaš više nego što misliš. "- Benjamin Spock

Ovo je od dobro poznatih i ponekad kontroverznim, američki pedijatar, Benjamin Spock, to nije onaj sa ljiljatim ušima iz Star Trek! Ali, kao što svi znamo, u bilo kojem ljubavni odnos, mora postojati povjerenje, tako veruj sebi, stvarno si bolji od tebe ponekad pretvarati.

10. "Ljubav sebe ili niko drugi neće." - Unknown

I, na kraju, dobro nositi citat koji se često koristi u savjete stranicama i kolone, ali onaj koji niko ne zna ko je to prvi rekao, je istina je 'Love sebe ili niko drugi neće'. Loving sebe, vas uči kako se voli druge i dok ne može učiniti, niko neće uzvratiti ljubav.

Koje su vaše omiljene motivacijski citati o ljubavi sebi?

Ostati sretni i volite sebe!

load...