Motivacija

10 neophodnih saveta kako da poboljšate raspoloženje

10 neophodnih saveta kako da poboljšate raspoloženje

Svako dobije loše dane. To može biti uzrokovana svoj umor, ishranu, stvari koje se događaju oko vas ili, ponekad, samo se probudite osjećaj plava. Zar ne bi bilo divno kad bi samo listate prekidač i uključite veselo lice? Nećemo se pretvarati da to mogu. Ali postoje neke pozitivne stvari koje možete učiniti popraviti raspoloženje i ovdje su deset najboljih od njih:

1. Fokus na plemenitih i jedna od vrsta SADA

Naš prvi savjet o tome kako popraviti raspoloženje je da se zaboravi ono što je moglo biti, ne brini o onome što bi moglo biti, i koncentrirati se na ovdje i sada. Ne možete promijeniti prošlost i ne možete predvidjeti budućnost, što je razlog zašto oni kažu da su ljudi koji žive svaki dan jer dolazi srećniji.

2. Banish negativne misli i zamijeniti ih dobrih

Kada se osjećate negativne misli dolaze u vaš um, zamenite ga pozitivnim jedan odmah! Vi ćete biti iznenađeni kako je lako na sebe zaustaviti od razmišljanja negativno, i vidjeti pozitivne stvari u svom životu umjesto. Potrebno je samo malo prakse i truda.

load...

3. Uzmi malo svježeg zraka i malo sunca

Naš sljedeći savjet o tome kako popraviti raspoloženje je jednostavan - dobiti neke sunca. Sunčeve svjetlosti i svježeg zraka može napraviti veliku razliku u vašem raspoloženju. Samo nekoliko minuta od sunčevih zraka će povećati nivo vitamina D u vašem tijelu koji, zauzvrat, proizvodi jedan od Feel Good hormona serotonina.

4. Uključite neki optimističan glazbe i plesa

Još jedan dobar savjet o tome kako popraviti raspoloženje je da uključite neke velike glazbe. Efekat muzike na raspoloženje dokazano je u mnogim studijama. Put na nekim optimističan muziku i nećete biti u mogućnosti da pomogne, ali za početak dodirom stopala i pevaju.

5. Jedite nešto i popiti malo vode

Jednostavne dehidracije i gladi može donijeti na loše raspoloženje i često možete zbuniti umor sa neraspoložena. Pokušajte jesti zdravu užinu i pije čašu vode, da sam stvarno da ti razbudi.

load...

6. Idite u šetnju u prirodi

Uzimajući neke vježbe mogu pomoći vaše raspoloženje previše. Samo brza šetnja će pomoći da se oslobodi osjećaju dobro hormona, endorfina i izlaska na svjež zrak, uzimajući u ono što se događa u svijetu oko vas, također će pomoći da se podići vaše raspoloženje.

7. Da li nešto lijepo i vrste za nekog drugog

Još jedan veliki savjet o tome kako popraviti raspoloženje je da urade nešto lepo za nekoga. Slučajni čin ljubaznosti prema strancu zaista može učiniti da se ponovo osjećati dobro o vama. To ne mora biti ništa veliko, samo pustiti nekoga u red saobraćaja ili nasmijana i zahvalivši prodavačica će učiniti. Vi ćete najvjerojatnije dobiti osmijeh u zamjenu za vašu ljubaznost, a to će vam pomoći da osmeh previše.

8. Force osmeh

Ovo može zvučati pomalo čudno, ali da je to vrlo pokretu, jer to radi. Ako se probudite u lošem raspoloženju, a zatim stati ispred ogledala i prisiliti osmeh. Osmesi su zarazne, čak i prisiljeni jednu od svoje, tako da ćete da je u ogledalu nasmijan na sebe, uskoro će donijeti pravi osmijeh, a vi čak nađete što kikotanje na sebe kao dobro.

9. Jedite neke raspoloženje povećanje namirnica

Sljedeći savjet o tome kako poboljšati vaše raspoloženje je jesti raspoloženje povećanje hranu. Postoje neke vrste hrane za koje se zna da poveća vaše raspoloženje i smanjiti nivo hormona stresa u organizmu. Hrana koja može imati ovaj efekt uključuju tamne čokolade, zeleni čaj, šparoge, cherry rajčice, med, banane, brazilski orasi, sočivo i namirnice koje su bogate omega - 3 masnih kiselina, kao što su losos i druge ribe.

10. Ako loše raspoloženje su redovna događaja, a zatim razmotriti posjete ljekaru

Jedan ili dva loša dana ne predstavljaju depresije, ali, ako se loše raspoloženje i dalje na duži vremenski period, a zatim razmotriti vide svojim lekarom. Postoji mnogo, lako izleiivo razloga za loše raspoloženje, i nema potrebe da ih pate duže nego je to potrebno.

Koje su vaše omiljene savjete o tome kako poboljšati vaše raspoloženje?

load...