Motivacija

10 neverovatnih inspirativnih citata o istinskoj ljubavi

10 neverovatnih inspirativnih citata o istinskoj ljubavi

Prava ljubav je jedan od najsnažnijih emocija na zemlji, ako ne i najmoćniji. Ljubav može osvojiti sve, i to je ključ, ne samo izgradnju odnosa, ali i da mir i harmoniju širom svijeta.

Ponekad, iako smo se toliko zatrpani dana u dan poslove života koje smo zaboraviti kako se voli. Zaboravljamo sve o moći ili ljubav, i kako se to može promijeniti naše živote na bolje.

Ljubav je večna, te je osjetio hiljadama godina. Naši preci smatrali da i mi danas osetiti. Ako se osećate volio do sada i žele zadržati osjećaj za što je duže moguće, ili ako ste u potrazi za inspirativnim pick-me-up kao svijet oko vas osjeća kao da je zaboravio kako se voli, hajde da pogledamo 10 od naših omiljenih citata o ljubavi.

load...

"Ljubav skida maske koje se bojimo da ne mogu živjeti bez i znam da ne mogu živjeti u sebi."

     - James Baldwin

Kada smo družim sa ljudima koje ne vjeruju, stavili smo naše odbrane. Mi glumimo dijela, nositi masku, jer se bojimo da budu sami. To je kao da što se nas čini ranjivim i otvoren za napad, pa čak i ismijavanja.

Kada smo zaljubljeni, međutim, mi se tako opušteno sa drugom osobom da uklonimo naše maske. Mi smo im vjerovati bespogovorno, a mi smo u stanju da budemo ono što jesmo oko njih. Pretvaranje zamjenjuje poštenje, oklijevanja prema predanosti.

"Ljubav se prvi i sve pada u red. Stvarno morate da volite sebe da se išta radi u ovom svijetu. "

     - Lucille Ball

Prava ljubav počinje s tobom.

load...

Ako ne volite sebe, sve u vašem životu će patiti. Vaš rad će patiti, svoj lični odnosi će patiti, a vaš ljubavni život će biti ne postoji.

Kako bi se omogućilo nekog drugog u svoje srce, potrebno je da prvo vole sebe. Počastite se toplo, biti ljubazan prema vama, i izgraditi svoj osjećaj samopoštovanja. Zaslužuješ to. Tek tada možeš li doživjeti pravu ljubav.

"Prava ljubav je znati mane osobe, a voli ih još više za njih."

     - Anon

Ovo je još jedan od nevjerovatan citati o pravu ljubav. Kada ste u potrazi za malo zabave, to nije mana osobe ste zabrinuti; želite samo da vide svoje pozitivne strane. Vi ste samo u potrazi za dobar provod.

Kada si zaljubljen, međutim, prihvatiti osobu od glave do pete. Ste saznali za svoje greške, a vi ih vole jer ste oboje goli ljudska bića koja imaju probleme, nepravilnosti, slabosti i koji čine greške.

"Volim te ne zbog toga ko si ti, ali zbog ko sam ja kad sam s tobom."

     - Roy Croft

Ovo je jedan od naših omiljenih citata o pravu ljubav svih vremena. Roy Croft stvarno govori univerzalna istina kada kaže da prava ljubav je ono što nas čini boljim ljudima.

Kad smo sami i osjećaj nevoljeno, mi nismo sami. Bismo mogli postati mrzovoljan, neraspoložen, a možemo tretirati ljude sa nepoštovanjem. Mrzimo sebe.

Kada smo zaljubljeni, iako smo postali bolji ljudi. Gdje jednom smo vidjeli samo tamu u svijetu, sada vidimo svjetlo. Gdje kada smo nabasali, sada hoda s povjerenjem. To je zato što naša ljubav nas čini jačim i nam pomaže da rastu. To nas podsjeća da postoji dobrota na svijetu i da smo dio toga.

"Znaš da je ljubav kada sve što želim je da ta osoba bude sretna, čak i ako niste dio njihove sreće."

     - Julia Roberts

Ovo je jedan od vrlo lijepa citati o pravoj ljubavi Julia Roberts; a ona je u pravu kada je ističe da prava ljubav je ono što nas dovodi do žele najbolje za nekoga, čak i ako nismo dio toga.

To je kao da je menadžer tima: kada je tim dobro obavlja, ali nisi, tvoja ljubav za svoj tim znači da ih i dalje hvale bez obzira na svoj loš učinak.

Dakle, kada je osoba koju voliš je dobro radi, ali ti nisi, i dalje cheerlead njihov uspjeh.

A kada se osobi koju voliš je preselio u životu, daleko od tebe, ti i dalje žele da rade dobro u životu, jer prava ljubav nikad ne umire.

"Ja ne mogu reći da li da te volim prvog trenutka kad sam te video, ili ako je to bio drugi ili treći ili četvrti. Ali se sjećam prvog trenutka kada sam pogledao hodaš prema meni i shvatio da nekako ostatak svijeta kao da je nestao kad sam bila s tobom. "

- Cassandra Clare

To baš i nije uvijek lako definisati šta je prava ljubav; to je emocija, nešto što mi smatramo da je definitivno jači od nas samih.

Iako je teško odrediti što je to točno, ili kada smo prvi put osjetio, ako druga osoba znači toliko toga da ti da ništa drugo nije važno, znaš da si zaljubljen.

"On nije tvoj princ šarmantan ako ne znaš ti da si njegova princeza."

     - Demi lovato

Za pravu ljubav u cvatu, zahtijeva dvoje ljudi; dvije srodne duše.

Pravu ljubav cvjeta u vezi u kojoj bi se dvoje ljudi ništa jedno za drugo. Govorimo o vrsti odnosa gdje jedni drugima reći svaki dan koliko misliš da jedno drugo. Možete se probuditi i reći svom partneru da ih voliš, a vi ih podsjetiti te ljubavi, kada se vratite kući s posla. Oni rade isto, previše.

"To nije nedostatak ljubavi, nego nedostatak prijateljstva koje čini nesrećnim brakova."

     - Friedrich Nietzsche

Niče čini vrlo relevantnih trenutku koji vole sama po sebi nije dovoljna da održi brak; takođe treba prijateljstvo.

Vaš partner bi trebao biti vaš ljubavnik, ali bi trebalo biti tvoj najbolji prijatelj.

"Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Ona umire jer ne znamo kako da dopuni svoj izvor. Ona umire od sljepila i grešaka i izdaja. Ona umire od bolesti i rana; umire od umora, od witherings, od tarnishings. "

     - Anais Nin

Prava ljubav nikada neće umrijeti ako nastavite da ga vode. Ako nastavite tretirati vaš partner s poštovanjem; a ako nastavite podsjećajući ih tvoje ljubavi za njih i koliko oni znače za vas; a ako nastavite odnos jake i svježe čineći nove stvari zajedno, vaša ljubav će biti večna.

Ako, međutim, zanemariti vas odnos, vaša ljubav će polako nestati.

"Istina ljubavne priče nikada nemaju završetke."

      - Richard Bach

Ovo je jedan od kratak i jednostavan, a opet vrlo duboko citati o pravu ljubav. Ako njeguju svoju ljubav, tvoja je ljubav koja nikad neće završiti...

Koje su vaše omiljene citate o pravoj ljubavi?

load...