Motivacija

10 prijatnih stvari u kišnim danima

10 prijatnih stvari u kišnim danima

Prije nekoliko godina, i ja sam mrzim kišnih dana. Kada je vremenska prognoza je rekao da možemo očekivati ​​dana - nedjelje - od vlažnog vremena ja bih se užasavam, posebno ako je to bio ljetno vrijeme. Kiša bi samo stavio prigušivač na sve moje planove na otvorenom; Ja ne mogu ispuniti svoje prijatelje na piće u pivo vrt, idemo na kupanje u jezeru, voziti bicikl, ili krenuti na izlet. I ako slušate one koji vjeruju da je opasnost od klimatskih promjena je vrlo realna, možemo očekivati ​​mnogo vlažniji dani su pred nama.

Jednom sam počeo prihvatiti da će kišnih dana dogoditi, međutim, prestao sam puštajući vlažno vrijeme pokvariti planove, mi istiskujući na propao dan u zatvorenom prostoru. Umjesto toga, počeo sam da koristim kišnih dana, a ne kao prepreku, nego kao priliku da probaju nešto drugačije. Dakle, ako ste poput mene i pita šta je na Zemlji možete učiniti u zatvorenom prostoru na dan kada je kiša dovela je da se otkaže sve svoje planove, hajde da pogledamo u 10 udoban aktivnosti na kišnih dana.

Film Poslijepodne

Možda želite da prošetati u grad da gledate film u kinu, ali nagli pljusak je napravio te da se zapitaš. Želite ići i gledati najnovije blockbuster, ali sigurno se ne sviđa uzimajući natopljenom unaprijed!

load...

Zašto ne probati filmski maraton popodne umjesto toga? Sve što je potrebno je televizor, DVD player (ili Netflix!), Udoban kauč, kokice, pića i drugih razne grickalice i ti razvrstani! Boravak u na mokrom i gledanje filmova avanture je jedan od najboljih načina da provedete dan u zatvorenom prostoru - u stvari, neki bi rekli da je to jedini način da provedete dan u zatvorenom prostoru!

Gledati YouTube Video

Ovo je još jedna od velikih aktivnosti na kišnih dana. Ako se osećate malo prgav, jer je vrijeme tmurno, koji je bolji način da provedete dan nego navija sebe s nekim glupo YouTube video?

Uzmite Lots Of Naps

Ako ste živi svoj život non-stop u zadnje vrijeme, trebalo bi da bude zahvalan što danas pada kiša, a vi zapravo imaju da smirim stvari za najmanje jedan dan. Tvoji planovi su otkazani, pa zašto ne sebi pauzu od trošenja dan uzimajući puno dremke? Sklupča u krevetu, počastite se neke lijepe hrane i šalice čaja, i biti zahvalan za ovaj dan.

load...

Igramo igre na ploči

Društvene igre su pravi povratak, ali oni nisu samo za hipstere s ljubavlju stvari vintage. Umjesto toga, društvene igre su nešto svi možemo uživati, a oni čine veliku unutrašnju aktivnost kad god se to sliva niz van.

Pobrinite se da imate tajnu zalihu zabavnih društvenih igara ušuškan za svaki put kad pada kiša, tako da možete ih izvući i pit sebe protiv svojih prijatelja. Satima se lako može vhiled dalje kao što izgubiti sve svoj novac i imovinu na Monopoly, ili viču koga su apsolutno sigurni da je ubica u Kluedo - samo da ga pogrešno! (Opet. Ili je to samo ja ?!)

Čitati knjigu

Čitanje knjiga je jedan od raditi na kišnih dana najboljih stvari; ne postoji ništa slično, i to je zaista jedna od Cosiest aktivnosti možete učiniti kada postoji oluja besni van. Samo zamisliti scenu: Vi sat ispred upaljene vatre, noge odmara se na stopalo stolici; čaj je na dohvat ruke na stolu i čitate stranicu Tarner knjigu koja pomaže da prođe vrijeme. Mogla život biti bolje ?!

Ako postoji knjiga si žele čitati već dugo vremena, ali zadržati na pronalaženje načina da se stavi van čitam, kišni dan vam predstavlja veliku šansu da se opusti i izgubi se u riječima nekog drugog.

Igrati kartice

Kartaške igre ne moraju biti tako ozbiljni i finansijski paralizirajuće kao poker ili blackjack; oni mogu biti tako zabavno kao remi ili čak strip snap! Dakle, imaju ugodan dan sa svojim prijateljima i igrati čitav niz zabavnih kartaških igara.

Neke Cooking!

Posebno ako ste se oslanja na Takeaways i prepakovane mikrovalna jela kasno, kuhanje nije samo jedan od raditi na kišnim danima ugodna stvari - to je također produktivan stvar.

Ako je hladno i vlažno van, što bolje da se uradi nego kuhati sebi zime toplije koji će pomoći da se uljepšati dan? Možete prašinu od kecelju i kuhati svoj vlastiti zatvoreni oluje trošenjem dana eksperimentira sa hranom i stvaranja gozbu. Također se može upuštati u nekim pečenje previše i dođe do ukusan desert da završi. Sjajno!

Take A Bubble Bath

A kupku je krajnji u našoj listi udoban aktivnosti na kišnih dana, a toplina se čini deset puta Cosier kada pada kiša napolju. Ako je hladno i vlažno vreme, barem možete napraviti sami osjećati bolje uzimajući duboko potopiti i podsjećajući sebe da ste zaista u raju, a ne izvan uzimajući natopljenom na kožu.

Klizi u kupku na jadnim dan mora da se uradi u pravu, naravno; trebate tijelo sapun i dobar mješavina šećera, meda i bijele jaje. U kombinaciji sa sapunom i sipati sve to u kadu, jer puni vodom. Bijelo jaje je savršen za one fluffy, dugotrajan mjehurići, dok će med pomoći vašoj koži da zadrži vlagu. Raj.

Uredan Your House

Uređenje vaše kuće je samo posao ako čine ga posao. Ali, ako je izvan apsolutno grozna vremena, zašto ne sredi svoju kuću dok preostalih vječno zahvalan da barem niste na otvorenom bore elemente i, sasvim moguće, uhvati gripa?

Možete ih učiniti određene aktivnosti više zabave slušajući neke velike glazbu u isto vrijeme, kao i davanje sebe nagradu na kraju dana, kao što je velika zdjela sladoleda.

Mmmm, da imamo neke ?!

Snuggle u krevetu

Ako vi i vaš partner su oboje u za taj dan i ne fancy ide na otvorenom u kiši (i koji vam može kriviti!), Šta onda bolje da se uradi na kišnih dana nego šćućurena jedni druge u krevetu?

Da zaista poboljšati dnevno u krevetu, mogao bi da i jesti doručak u krevet, pijanka na kutiji setovima, piti koktele, i naravno - kiss!

Koji su raditi na kišnim danima vaše omiljene stvari?

load...