Motivacija

10 razloga da počnete da radite stvari koje vas čine srećnim pre nego što ste stariji

10 razloga da počnete da radite stvari koje vas čine srećnim pre nego što ste stariji

Najteže saznati kad se malo stariji je da ste u potrazi natrag sa žaljenjem. Kada vidite svoj život kao niz 'skoro učinio', 'mogao da uradi "i" bih da sam imao' tip fraza, ne možete vratiti i promijeniti stvari. Niko od nas ne voli da misli o tome da stariji, ali je riječ o svima nama, tako čineći većinu života dok možeš je tako važno. Ponekad smo toliko zauzeti brinu drugi, da smo zaboravili da se brine o sebi, pa evo deset dobrih razloga zbog kojih biste trebali početi raditi stvari koje te usrećiti, prije nego što stvarno je prekasno:

1. Samo jednom se živi

Možete dobiti samo jednu priliku, pa iskoristite ga dok možeš. Ćete napraviti greške i da će biti dobra vremena i lošim vremenima, ali bez želje da zvuči deprimirajuće, sat otkucava za sve nas, vrijeme je jedina stvar koju ne može kupiti.

2. Sutra nikad ne dolazi

Da sutra ne postoji i nema jučer, postoji samo sada i danas. Drugim riječima, ne možete promijeniti prošlost i ne možete predvideti budućnost, tako da, ako postoji nešto što želite učiniti, učinite to danas. Neće biti bolje vrijeme!

load...

3. Izlaze iz zone udobnosti

Izlaze iz vaše zone udobnosti, uzmi neke rizike, rade stvari koje te usrećiti sada, dok si još uvijek dovoljno mladi da ponovo odskočiti ako nešto ne uspije. Stariji smo dobili, manje su šanse da će probati nešto novo, tako da je sada vrijeme za to!

4. Napravite vremena za ljude koje volite

Sat otkucava za svakoga, svojim prijateljima i obitelji uključeni. Budite sigurni da provode vrijeme s njima, a posebno djeca, prije nego što vi to znate, oni više neće biti djeca.

5. Razmislite šta životna priča će biti

Zamislite da pravite film svog života. Šta će to biti?... Avanturistička priča, ljubavna priča ili možda topla priča o velikodušnosti i dobrote? Ili ćeš imati šta da kažem svojim unucima? Rade stvari koje vas sada sretan!

load...

6. U redu je biti sebičan s vremena na vrijeme

Nema razloga zašto ne bi trebalo da se ponekad pokvariti sebe, tako ići na taj put koji ste već sanjali ili pokušati padobranom ako želite. Voli sebe koliko te volim drugima je ono što će vam dati iskustva koja sjećanja su napravljeni.

7. Ne uhvate u utrci štakora

Svima nam je potrebno da zaradite novac, ali ne možete uzeti sa sobom. Iskoristite zabave puta i neka trka pacova idu s vremena na vrijeme. Možda radite većinu svog života, ali i dalje treba da vremena za stvari koje te usrećiti. Nemojte zaboraviti da se zabave i igru.

8. Ti nisi prestar još!

Hajde, možda ćete morati nekoliko bolovi u jutarnjim satima, ali svi smo se toga. Get sebe iz kreveta i raditi one stvari za koje znate će vas obradovati!

9. Retirement je prekasno

Na neki način, mi smo uslovljeni da misle da treba naporno raditi i sačuvati za penziju; i da penzionisanje je period u našim životima kada ćemo imati sve slobodno vrijeme da moramo nastaviti naše interese, rade stvari koje nas čine srećnim i zauzimaju hobijima. Budimo iskreni, kada dođete do tog doba, verovatno ćete želite odmor! Tako natrpati sve što možete u sada, ne čekati penziju!

10. Live život punim plućima, bez obzira na dob

Mi ne volimo stereotipe, ali većina uživati ​​različite stvari u različitim uzrastima. Igramo kad smo klinci, mi buntovnik kad smo tinejdžeri, a mi opustiti kada smo u penziju. Moć u nebo ronjenje bakice tamo, ali za većinu nas, moramo učiniti sve što možemo kada možemo, jer smo samo to doba jednom.

Nadamo se da ste našli te misli donekle motivacijski i da sada imaju dovoljno razloga da počnu da rade stvari koje te usrećiti.

load...