Motivacija

10 razloga zašto bi trebali potrošiti više novca na iskustva

10 razloga zašto bi trebali potrošiti više novca na iskustva

U redu, tako da ste natovarena gotovinom. Imaš toliko gotovine jednostavno ne znam šta da radim s njim. Koji su prvi stvari koje ste odlučili kupiti? Pretplatu na Netflix? Nova košulja? Nove cipele? Oh! Kako bi bilo autoportret štap? Oni bi trebalo da bude cool!

Pa, zapravo, mnogo je hladnije stvari koje možete kupiti sa svojim novcem nego uređaj koji vam omogućava da sliku tebe i tvoj prijatelj sa svojim otvorenih usta. Na primjer, možete kupiti iskustva.

Vidite, konzumerizam je sve dobro i dobro, ali to je samo tako prolazno. Možete kupiti novi iPhone, a zatim prije nego što ti to znaš, to je 2017. Godine i da je vrijeme da kupim drugi telefon. Proizvodi su samo privremeno rješenja za praznine u svom životu.

load...

Iskustva, s druge strane, su mnogo više ispunjava i nagrađivanje. Osim toga, ti memoriju koja traje čitav život, a vi zapravo osjećati kao da ste postigli nešto. Radije nego da sjedi ispred Netflix za 2 sata čekajući na svog partnera u tekst te vratim na svoj iPhone, dok guta veliki tanjir nachos. Hmm.

1. Iskustva mogu Transform vaše perspektive

Tako je lako živjeti u našem malom zaštitne mjehurića i misle da je sve u redu sa svijetom. Zaista, to je sve previše lako misliti da je život koji živimo život svi živi i da je to način na koji se stvari trebalo da bude.

Ali uvođenjem sebe novim kulturama vam omogućava da vidite život na drugačiji način. I onda vidite novi način života i novi način uživanja u životu. Tvoje oči su otvorene za nove rutine, nove želje i potrebe, a možda - samo možda - pomoći promijeniti svoj pogled na život.

load...

2. Možete naučiti nove vještine

Opet, kada živimo u našem malom zaštitne mjehurića, retko imamo da nauče bilo kakve nove vještine. Većina nas je naučio da vozi kada smo bili 17, a dobili smo Hang kuhanja kada smo bili čak i mlađi. Nakon toga, jedino što nam je zaista potrebno da nauče su kako da radimo svoj posao.

Ali, ako ste krenuli na više udaljenom regionu svijeta, moguće je da ćete biti prisiljeni da steknu nove vještine. Mogu postojati mjesta na kojima ćete morati naučiti kako da otvorite bocu piva bez otvarač za boce, ili možda postoje mjesta na kojima ćete morati naučiti kako da podesite svoj šator. Možda ćete čak i naučiti kako oprati odjeću bez stroj za pranje rublja!

3. Iskustva Kreirajte Memories

Sede u pidžami na 'dan jeza' ne stvara uspomene - iskustva rade. Iako sjećanja nisu nešto opipljivo da možemo zapravo doživjeti ponovo fizički, oni su nešto radostan da svi volimo da se osvrnemo na. Da biste bili sigurni da se u nekoliko godina, imaš nešto da nasmejati kada se osvrnem na svoj život, da tamo i uzeti u sjajne iskustva.

4. Iskustva su izazovni

Bez obzira na iskustvo ste odlučili da preuzme, bilo da se penjete na planinu ili učenje kako se ponašati, naći ćete da je to izazov. A u životu, postoji nekoliko stvari koje nas stimulirati više od izazova. Radije nego provesti dan neraspoložena oko kuće pokušava da svoj novi iPhone na posao, zašto ne provesti svoj teško zarađeni novac na nešto što zapravo dovodi u pitanje i psihički i fizički? Naći ćete da je puno više zabave!

5. Iskustva mogu vam predstaviti Za nove prijatelje

Feeling prilično dosadno vašeg društvenog kruga? Možda ste čak počinju da se osjećaju pomalo usamljeno, jer svako je odrastao, oženio i da su previše zauzeti da se družim ovih dana? To nije problem ako se na čelu tamo na nove avanture sami.

Ako ste odlučili provesti svoj novac na novo iskustvo, vi ste vjerojatno na štrajk se obveznice sa novim prijateljima koji imaju slične interese s tobom. Ovo samo čini iskustvo još nagrađivanja, i pomaže da vas dovesti u kontakt sa širok spektar zanimljivih ljudi.

6. Iskustva mogu Open Your Mind

Ne znam šta je dogovor sa operu? Uvijek mislio golf je za srednje klase, dosadan staru narodnu? Ako pokušate doživljava nešto što nisam mislio da nikad bi, postoji velika šansa da će sve vaše predrasude u zrak iz vode. Lako je misliti da znamo sve, ali zapravo postaje tamo i doživljava nešto može osporiti naše predrasude. Zaista, može zapravo nas dovesti do prihvatanje nešto što nikada nisam mislio da bi.

7. Iskustva Give You Inspiracija

Sjemenih američki pisac crtica Jack Kerouac je proveo veći dio svog života se na otvorenom putu, a prikupljeni svoja iskustva u niz kratkih romana. Od tada je razvio ogromnu bazu fanova, zbog njegovog poštenja i njegov entuzijazam za život bogata iskustva. Ljudi koji su pročitali njegov rad inspirirani da se tamo i zapravo doživljavaju život za sebe.

Baš kao i Kerouac, troše novac na iskustva da vas nadahnuti kada je u pitanju na svoju umjetnost. Možda će vam biti inspirisani da pišu o svojim iskustvima, ili možda čak i inspiraciju za proizvodnju neke umjetnosti. Ili čak stvoriti kratki film!

8. Iskustva može dovesti do Vaše Calling

Nije sasvim siguran gdje tvoj život krenuo je u ovom trenutku? Onda možda samo treba da ulažu u neka iskustva. Nisu svi koji lutaju izgubljeni, ali neki od nas koji lutaju samo tražite malo smjernice. Izaći tamo i istraživati ​​nove stvari može biti vaše ulaznica otkrivanju vaš cilj i strast u životu.

9. You Can not Kvantificirati Iskustva

Ikada kupio novi telefon i pomislio, "Čovječe, ovo je sranje"?

Svi smo bili tamo sa skupim kupovinama. Ponekad, materijal kupovine zapravo nam dati više bedu nego nam daju radost. Auto pokvari nakon mjesec dana. Televizije ne snima taj program smo htjeli to. Laptop dobija virus. I tako dalje.

Iskustva, međutim, ne prate istim putem. Oni su uvek prijatna. Naravno, mogli bi vas koštati nekoliko $$, ali na dugi rok, ti ​​ćeš zavoleti ih sve više i više.

10. Iskustva Can Make You Feel Alive

Vjerojatno više nego bilo šta drugo, iskustva zapravo mogu napraviti da se osećate kao da živiš život. Sjede kod kuće nakon što je još jedan iscrpljujućeg dana na poslu može učiniti ako se osjećate robotske. Krenem i zapravo radi nešto čini da se osjećate živi sa snagom i bezgranična radost. Stvarno nema veće uzbuđenje od toga prvi izlet u planine, ili da uvid autentičnog Picasso umjetnička djela, ili da trenutka kada ste korak iz aviona u istočnoj Africi.

Šta mislite o troše novac na iskustva?

load...