Motivacija

10 razloga zašto ćete postati srećniji ako prestanete znojavati male stvari

10 razloga zašto ćete postati srećniji ako prestanete znojavati male stvari

Verovatno ste čuli barem jednom: zaustaviti znojenje u malim stvarima, život je dovoljno kratko jer je izgubiti sna u sitne stvari. Takođe ste saznali da je to ponekad lakše reći nego učiniti. Razlog? Stres. Postoji toliko mnogo izvora stresa u našim svakodnevnim životima da je često teško napraviti korak unazad i zanemariti male stvari koje nerviraju. Ali evo deset razloga zašto bi trebalo da ipak pokušati da to učini.

1. To je loše za vašu kožu

Tako je, stres rađa bora i osip. To zabrlja svoj hormonalni balans i čini se pojavljuju bubuljice i fine linije oko usta. Sada, dok je nemoguće izbjeći sve stres, barem možete odabrati da zanemari male neprijatnosti, kao što su neprijateljski prodaje asistent ili red ispred bankomat.

load...

2. To je loše za vaše zdravlje u cjelini

Prekomjerne stres je povezan s nizom bolesti, sprečiti bolesti. To može naškoditi svoje srce, to može naškoditi vašem sistemu za varenje (samo razmišljam o čir), to vam može dati visok krvni pritisak sa svim ozbiljnim posljedicama koje proizlaze iz njega. A ovo su samo neki od primjera.

3. Potiče loše navike

Ljudi rijetko napiti jer su oni sretni. Oni također rijetko lanac-dim jer su upravo čuli najbolja vijest u svom životu. Vidjeti ono što ciljate? Što više se ljuti na svaku sitnicu da smeta, više ćete biti gurnuti da učini nešto autodestruktivne.

load...

4. To je skupo

S obzirom na već spomenute zdravstvene implikacije prekomjernog stresa, trebalo bi biti lako je vidjeti zašto je skupo znojenje preko male stvari. Dodajte tome ide na šoping jer ste svoj šef zadnji iznervirao i račun dobiva deblji i deblji.

5. Ometa svoj posao

Ako nervira sa svakim zaglavljeni papir u pisač, svaki kolegu da samo stoji i pretražuje Facebook umesto da rade, svaki put kada ne mogu dobiti svoj omiljeni sendvič za ručak, koliko posla mislite da ste ' ću biti u stanju da radim? Zanemarite sve ovo, osim, naravno, lijenost da saradnika direktno utiče. Ako se to desi - da im tako i zaboravi na to.

6. Može nered vašu vezu

Kada smo pod stalnim stresom, dođemo do biti mnogo veće šanse da počnu primetio iritantan stvari koje smo koristili da ignoriše. To je zaista začarani krug. Što se više naljutiti na male stvari, više ćete početi ih primetim i sve više iritira ih. Odavde do raspada, to je samo jedan korak.

7. Čini te povrijediti ljude

To je logična posljedica navedenog. Počnete škljoca na svoje najbliže, počnete škljoca na druge ljude, čak i ako oni nisu odgovorni za svoje loše raspoloženje. Da li zaista osjećati bolje nakon proklinjati tipa koji je naletio na tebe na ulici? Teško. To je više vjerojatno da ste se osećali čak besniji.

8. Čini vam se povredio

Pa, ne doslovno, ali osjećaj jadno vas ne ništa dobro, zar ne? Ne postoji osoba pri zdravoj pameti da oseća bolje nakon što su imali raspravu sa strancem u fotostudiju ili na banke Vračaru, na primjer. Pa zašto ne poštedi sebe te razmjene? Smile, da uvijek radi!

9. Čini nemogućim da uživa u životu

Što više vremena provodite fokusirajući se na male stvari koje vas iritiraju, manje vremena morate da uživaju u jednako male stvari koje greju srce i da se osjećate sretni. To je tako jednostavno. Vi odlučite koja od njih je bolje za vas.

10. To vam sprečava stvari rade

Brige oko male stvari, pogotkom iznerviran na njih, je najsigurniji način da se izgubi fokus i postati nesposobni da napreduje. A život je sve o ide naprijed, zar ne? Sve bolji u onome što radite, sve bliže onima koje volite, jednom riječju: postaje sretniji.

Stop znojenje u malim stvarima, biti sretan!

load...