Motivacija

10 razloga zašto je davanje vremena vašoj strasti važno

10 razloga zašto je davanje vremena vašoj strasti važno

Svako može imati koristi od sljedeće svoju strast i, ako možete napraviti svoju strast plate, onda je to još bolje! Dakle, želite li svoju strast postane stalno zanimanje ili jednostavno vremena hobi dijela, evo deset razloga zašto je nakon vašeg strast je toliko važno:

1. To je važnije od novca

Na žalost, novac ne bi svet, i svi moramo zaraditi nekako žive. Ako ste u posao te mrze, a vi dobiti priliku da se plaća za svoju strast, onda skočiti u tu šansu i vaš život će biti daleko više ispunjava. Ako to nije moguće, onda bi bili sigurni da ostavite dovoljno slobodnog vremena da rade stvari koje volite.

2. To neće osjećati kao posao

Čak i kada je svoju strast uključuje naporan rad, neće mi se. Kada uživaju ono što radite, vrijeme prolazi brže i osjećaj zadovoljstva koje ćete steći će učiniti sve napore isplati.

load...

3. To će povećati vaše samopouzdanje

Kada dajete sve za svoju strast, to će vam dati veliki poticaj samopouzdanja. Nakon sna, i postizanje to je nešto što ćete biti u mogućnosti da se stvarno ponosan.

4. To će biti nešto što želite učiniti

Mi radimo dovoljno stvari zato što moramo, evo ti prilike da uradi nešto što želite učiniti za promjenu. Mnogi od nas rade, samo zato što nam je potreban novac, ali kada radite na svoju strast, to je zato što je vaš izbor.

5. To će učiniti jačim

To može biti iscrpljujuće, ali svakako će dati svoju strast sve što imate. To će vas naučiti kako savladati poteškoće i kako da ide korak dalje, jer, kada ste zaista strastveni o nešto, ništa neće stajati na putu.

load...

6. Želećete da ustanem ujutro

Biti strastveni o nešto što daje razlog da ustanem rano i ići u krevet kasno. Čak i ako ne možete da pratite svoju strast svaki dan u tjednu, u najmanju ruku, znate da je to samo nekoliko dana prije vikenda, a onda možeš.

7. Uči da budete samodisciplinovan

Kada nešto prestane da bude naporno i to postaje strast umjesto toga, onda ćete biti daleko više motivirani za uspjeh. Kada radite posao koji vas mrze, samo želite da se dan do kraja, ali kada se sljedeći svoju strast, želite da se posao, tako da će postati efikasniji i samodisciplinovan.

8. Život je prekratak da ne slijediti svoju strast

Život je suviše kratak da bi ga potrošiti sve rade stvari koje mrziš. Važno je da provodite svoje vrijeme radeći stvari koje volite i stvari koje vam je stalo. Ako ne, možda i požaliti kasnije.

9. Provodimo previše vremena samo radim za novac

Za većinu nas, mnogo naših života provodimo radi, pa ako možete napraviti svoj posao nešto što ste zaista uživati, onda se troši to vrijeme na daleko zadovoljavajući način. Ako je sve što radimo je posao sastaviti kraj s krajem, a malo toga između, tada život može postati stvarno svakodnevnih afera.

10. Zato što možete!

Ne troše svoj život, rekavši "ako samo" ili "želim", napraviti plan, danas, kako ćete slijediti svoju strast. Ako želite promijeniti vašu karijeru, onda to uradi! Možda ćete morati da preuzmu rizik, možda ćete morati ići u večernje časove, ali krajnji rezultat zaista bude sretna će biti dobro vrijedno truda.

load...