Motivacija

10 razloga zašto ne morate da pokušavate da budete savršeni

10 razloga zašto ne morate da pokušavate da budete savršeni

Težnja za savršenstvom može se činiti kao dobra ideja, ali zapravo ima mnogo nedostataka. Svako voli da probati njihov najbolji, ali ako ste u potrazi za savršenstvom, onda može biti da vaš život mnogo teže nego što treba da bude i to je vjerojatno utiče na vašu sreću. Ako ste perfekcionista, a zatim pročitajte ovih 10 razloga zašto jednostavno ne treba da pokuša da bude savršen.

1. Vi ćete postati kreativniji

Kada počinjete na novom projektu, težeći savršenstvu mogu dobiti na putu vrlo kreativnosti koje ćete možda trebati. Savršenstvo je tako hladan i grub koncept koji se može zadaviti kreativnost koja je u tebi i zaustaviti od postizanja svoj pravi potencijal.

2. Možete dobiti više zadovoljstva od onoga što radite

A perfekcionista je rijetko u potpunosti zadovoljni onim što oni rade. To znači da oni smatraju da ništa nikada nije dovoljno dobro, tako da će često biti kasno obavljanje posla i oni će uvijek imati osjećaj neuspjeha u njima.

load...

3. Vi ćete odugovlačiti manje

Prestati misliti o tome kako možete napraviti nešto savršen i da s tim! A perfekcionista će teško da donose odluke, jer će tražiti idealno rješenje, da ne postoji i onda, oni će završiti ne praveći odluka uopšte.

4. Vi ćete postati optimističniji

Stop neprestano traži savršenstvo, a vi ćete naučiti da imaju više vjere u sebe i da se više optimističan pogled na život, u cjelini. Za perfekcionista, ništa više neće biti dovoljno dobar, te stoga smatraju da ništa neće ispasti dobro, a svi znamo da to nije istina.

5. Vi ćete imati više zabave

Ako ne prestati biti perfekcionista, vi ćete naglasiti sebe pokušavajući da postigne nedostižni. Dobijanje stvari pogrešno, to je sve dio zabave života, tako da ne brini o svemu što savršen i da nastavimo sa živim životom umjesto.

load...

6. Vaš najbolji je dovoljno dobar

Dobiti preko perfekcionista osobine, a vi ćete početi da shvate da ono što je zaista važno je da sve od sebe. Možete biti zadovoljni sa vama da ste završili zadatak, na najbolji vaše sposobnosti, u vrijeme kada ste morali to učiniti, a to je dovoljno dobar.

7. Vi ćete imati više vremena za sebe

Bez obzira na sve drugo, perfekcionizam je posao dosta vremena! Zaustaviti u potrazi za taj neuhvatljivi savršenstvo, a vi ćete imati više vremena na raspolaganju da uživate. Više nećete biti stalno gubiti vrijeme pokušavajući da sve samo da malo bolje, moći ćete staviti posao u krevet i nastavi uživaš.

8. Ćete prijatelji će mi se više

Biti oko perfekcionista nije puno zabave, jer su tako izbirljiva! Sve mora da bude tako, i perfekcionista uzima sve tako ozbiljno. Kick svoj perfekcionista navika, a vi ćete biti mnogo zabavnije osobe da bude u blizini.

9. Ćete steći više uravnotežen život

Pokušavam da bude savršeno će učiniti da se fokusirati previše svog vremena na pogrešne stvari. Dok si zaključan u sobi pokušavajući da nešto savršeno, svojoj porodici vas nedostaje. Prestani da bude savršen i umjesto toga fokusiraju na važne stvari u životu i svi će biti zahvalni.

10. Savršenstvo ne može biti ostvarena u svakom slučaju

Sasvim nezavisno od svih drugih razloga koje smo vam dali da ne pokušava da bude savršen, najveći od svih njih je da nikada neće biti u stanju da postignu savršenstvo. Niko od nas nije savršen i niti ćemo ikada biti. Pokušava da ostvari neostvarivo ćeš samo postati frustriran i ljut na sebe, tako da prestani danas i početi da se malo zabavimo.

load...