Motivacija

10 savjeta o tome kako se danas osećati lijepo

10 savjeta o tome kako se danas osećati lijepo

Kada smo se stalno bombarduju, kao što smo mi, sa slikama od izuzetno lepih žena u medijima, svako je mogao da oseti manje od savršenog na nekoliko dana. Ali, onda, u tome je stvar. Ne morate biti savršen i ne treba gledati kao i svi drugi, jer si lijepa, baš onako kako su. Statistika je pokazala da je 8 od 10 žena su nezadovoljni o načinu na koji oni izgledaju, i to je dole, prije svega, na činjenicu da su u odnosu sebe poznatih ličnosti koji imaju sati vremena da rade na svojim izgledom i horde ljudi da im pomoći da to uradi. Prestani da poređenja sa drugim ljudima i počnu da vidim pravi ljepotu da imate u sebi sa ovih deset savjeta o tome kako da se osećaju lepo danas.

1. Fokusirajte se na ono što želite o vama

Sve žene na planeti, čak i one slavne koji se pojavljuju u svim časopisima, nešto o sebi da ne naročito slično. Nemojte se fokusirati na činjenicu da je vaš nos blago iskrivljen, ili da vaše oči nisu baš simetrične, fokusirati na stvari o svom izgledu da ste ponosni. Cijeneći svoje snage i ignoriranje stvari koje nisu tako sretni zbog, pomoći će da se osećate danas lepša, a svaki dan od sada previše.

2. Pogledaj u ogledalo i osmijeh

Još jedan veliki savjet o tome kako da se osjećaju prekrasan je započeti dan s osmijehom, a vi ćete osjećati i izgledati ljepše odmah. Osmeh zaista upaliti svoje lice i da je teško da se ne privlači nekome ko se smeši na vas. Možete zapravo prevariti tijelo u biti sretan. Dakle, da se smije, a to će učiniti ako se osjećate sretniji i ljepši.

load...

3. Rad od

Vježba poboljšava oblik tijela i to također čini da se osjećate mnogo više samopouzdanja i više na jednostavnost sa svojim telom. Kada pritisnete vaše tijelo do krajnjih granica, doći ćete ga cijeniti više; i bolje držanje da ćete imati i ravnotežu da ćete imati koristi od vježbe će povećati vaše samopouzdanje previše.

4. Nosite odjeću koja vam se osjećati sjajno

Sljedeći savjet o tome kako da se osjećaju prekrasan je da ne žurite odabirom odjeće za taj dan. Nosite odjeću koja volite, i da će učiniti da se osećate sjajno o vama. Odjeću koju ćete nositi može napraviti veliku razliku u vašem sliku o sebi, tako da ne samo baciti na farmerke i starih T-shirt, čak i ako se samo ide na posao, ili na lokalne trgovine. Priuštite si neke nove odjeće i nove cipele. Ne postoji ništa kao malo malo terapije da se osjećate ljepše.

5. Stop provjeru sebe u ogledalu

Morate pogledati u ogledalo ponekad, ali ako i dalje na provjeri na svoj izgled, od vas će postati samosvjesne i više brinu o tome kako izgledaš. Prihvati da može imati neke kosu od mjesta ponekad, nema ništa loše u tome. Savršen izgled ponekad može izgledati neprirodno u svakom slučaju i nema potrebe da se proverava sebe, svaki put kada dobiti priliku.

load...

6. Da ne žurite sa svojim frizuru i šminku u jutarnjim satima iako

Šminka ne mora trajati satima da radim, ali ako provesti neko vrijeme na frizuru i šminku ujutro, to će sigurno učiniti ako se osjećate ljepše za ostatak dana. Svakog jutra pripremaju se za dan unaprijed samo deset ili petnaest minuta, je sve što je potrebno da se osjećate spremni da se suoče svijetu i to će poboljšati vaše samopouzdanje previše.

7. Cijene i vole svoj tijelo kao što je to

Još jedan savjet o tome kako da se osećaju lepo je da nauče da vole i cijeniti vaše tijelo kao što je to. Šta god mislili o tome kako vaše tijelo izgleda, to čini prilično divan posao za vas. Razmislite o tome kako neverovatno je to što može govoriti, hodati, pokupi stvari i vide stvari. Vaše telo je dom za prekrasne osobu da ste i to je neverovatno domu koji živite u! Cijenim to i vole.

8. Dajte sebi pozitivne poruke

Sljedeći veliki savjet o tome kako da se osećaju lepo je da počne davanje sebe pozitivne poruke o vašoj ljepoti, i početi raditi danas. Pogledam u ogledalo i reći sami kako divno danas izgledaju i to će ojačati istinu da si stvarno lijepa. Vjerujte u svoju ljepotu, a vi ćete osjećati sretan i prilično ceo dan.

9. Haljina za vaš oblik tijela

Drugi način kako bi bili sigurni da se osjećate prekrasan je nositi odjeću koja laskaju svoj oblik tijela. Odaberite odjeću koja istaknuti svoje najbolje osobine i ne skrene pažnju na dijelove tijela koji vam se ne sviđaju. Možete pronaći mnoštvo savjeta o izradi iskoristite svoj oblik tijela na internetu, samo google šta je to što tražite. Vi ćete biti zadivljeni kako je lako da se oblače na način koji laska bilo koji oblik tijela možete sjetiti.

10. Izrazite svoju zahvalnost

Pogledajte sve stvari koje možete biti zahvalni, a ono što su nezadovoljni će izgledati daleko manje značajan. Svi su drugačiji i nitko nije savršen, tako proslaviti prekrasne ljudskog bića da ste. Provedite deset minuta rekao "hvala" za stvari koje volite o vama i možete početi da se osjećaju ljepše danas.

Kako da se osjećaju lijepo?

load...