Motivacija

10 savjeta o tome kako se pozdraviti sa negativnim imidžom i početi da se ljubite

10 savjeta o tome kako se pozdraviti sa negativnim imidžom i početi da se ljubite

Mi bi svi volimo reći da smo tijelo pozitivni. Ja sam bih da mogu da kažem. U prošlosti, ja sam rekao da sam tijelo pozitivan, ali sam i požalio da sam tijelo negativan. Bilo je trenutaka kada sam pogledao u ogledalo, a ne uživao u odraz.

Moj glavni rješavanje ove godine Nova Godina je da bude više tijelo pozitivno. Još nisam sasvim tu, priznajem, ali ja definitivno radim na tome. Ne 100% sebe vole, ali ni ja 100% sebe više mrze. Ja sam negdje u sredini. Pravim poboljšanja i nadam se da dolazi ljeto ja ću biti u mogućnosti da amortizera moje stvari na plaži sa sigurnošću.

To nije lijepo kad se osjećate down o svom tijelu. To može si stavio u pravi rupu i to utječe na mnogim područjima vašeg života. Bojiš se da ide na sastanke, a ti ni ne osećam kao udaranje u teretanu, iako to zapravo će vam pomoći puno. Znam kako je sve osjeća, što je razlog zašto ću podijeliti sa vama 10 savjeta o tome kako da se oprostim od negativne slike tijela i ponovo voli sebe.

load...

Stop Upoređujući sebe sa drugima

Jedina stvar koja će da vas zarobljen u paklu tijelo mrzi poredi sebe sa drugima. Naravno, svi smo pogledali druge žene tijelo i poželio naš je bio kao njihov.

Ali ne i sve nas gledaj druge žene tijelo i odjednom osjećati inferiorno.

Ti, međutim, rade. I to je stvarno, stvarno loše.

Savršenstvo je iluzija. Flipping kroz stranice i stranice časopisa u kojima su žene u Photoshopu da izgledaju kao boginje će warp svoj pogled na stvarnost i da se osjećate još gore.

load...

Gledajući kroz svoje prijatelje 'fotografije sa Facebooka neće pomoći ni. Tvoje telo je rijedak i siguran da može imati nekoliko mana - ali tako se svima.

Misliš da tvoji prijatelji su svi zadovoljni svojim tijelo, bez obzira na to izgleda divno u toj jače nego čvrsto haljinu? Nope! Svi mi imamo mane i sve radimo na njima. Tvoje telo je jedinstven, zato prestani uspoređujući ga.

I zapamtite - uvek će postojati neko u odnosu svoje tijelo tvoje. To je začarani krug.

Your Body Is Art

Velikog britanskog umetnika Lucien Freud prilično naslikao samo goli ljudi na vrhuncu svoje karijere. Njegova ideja ljepote svakako nije bio konvencionalni ideju ljepote; je slikao ljude bradavice 'n' sve, naglašavajući njihovu konture, linija, bora, fleka, trbuh masnoće, vene i tako dalje.

Zašto je to uradio? Jer je znao da ljepota je subjektivan i da je ljudsko tijelo u svoje najviše umjetničke kada je spektakularno nesavršen.

Ostavite mršav modele za Photoshop i časopise osoba. Vaše telo će da visi u galerijama.

Podrška Your Body

Kada smo završili u negativnu sliku tijela, sve što radi mi se je uzdišući u našem tijelu za što na ovaj način.

Ali to se ne podržava i to sigurno neće ti nigdje. Ono što treba da počne raditi pokazuje vaše tijelo malo ljubavi. Dati bolju ishranu, polako na njega, i raditi stvari koje treba da uradite. Detoksikaciji ako je potrebno i smanjiti na loše navike kao što su pušenje i konzumiranje alkohola. Ponekad, vaše tijelo se čeka da učini prvi korak ovdje.

Ne zaboravite da je život prekratak za ovaj

Jedna od stvari koje su mi pomogle da se trgnuti iz mog ličnog mržnja sebe prije nekoliko godina bio je podsjetnik da je život prekratak da se apsorbira u stvari mrzim o sebi.

Postoji toliko toga za vidjeti i raditi, pa zašto onda neka par loših osjećanja o svom tijelu držite se vratio? Iskoristi dan!

Preusmjeriti Vaš fokus na ono što volite

Nedavno sam pitao ono što najviše mrzi o mom tijelu.

"Moje noge", rekao sam tužno. "Moj stomak, ruke..."

Onda sam je pitao ono što volim najviše o mom tijelu. Sam nikada ranije postavila ovo pitanje, i to je bilo ugodno iznenađenje. Govori nekome ono što volim o mom tijelu je nešto novo za mene. Bio sam uzbuđen.

"Oh, volim oči", rekao sam. Ja sam ohrabren da kažem više. "Volim svoj osmijeh, previše."

Ispostavilo se da je bilo stvari koje bi trebao biti zahvalan za i to me stvarno inspirisala prebaciti fokus od stvari koje sam mrzio.

Shvatio sam da sam imao oči da vide, uši da čuju i usta da se smejem s. Bilo je sjajno.

Dress Adekvatno

Moj prijatelj je imao slične probleme da me neko vrijeme sada: Ona mrzi njeno tijelo. Mislim da je to ona čini mnogo gore kupovinom odjeću koja se jednostavno nije u redu za njen tip tijela.

Ona je nedavno kupio haljinu koja je rekla "izgleda kao šator," kad ga nosim. Ona je rekla da se osjećala kao da je ona "hoda, govori šator."

Samo nije bilo jasno zašto na zemlji bi ona nositi odjeću koja nisu u redu za nju.

Odjeća čine žena i da je važno da nosite odjeću koja su: a) prava stvar za vas i b) da se osjećate ugodno u vašem tijelu.

Vi ne želite da nose odjeću da se osjećate neugodno i koji naglašavaju dijelove tijela te mrzim. Nosite nešto što će učiniti da se osećate sigurno i lijepa.

Smile!

Neverovatno je kako naš um i tijelo su povezani. Kada se osjećate down, počnete da djeluje depresivno. Ramena postaju pogrbljena, spustite glavu i kick pete.

Kada se osećate neverovatno negativne o izgledu svog tela, to će utjecati na cijeli fiziologiju. Vaš stav će biti siromašan, a vaš govor tijela će reći: ". Ovo je žena koja nema povjerenja u sebe"

Kad se smeješ više, osećate srećniji. A kada se osjećate sretniji, osećate više pozitivnih i samopouzdanja. Ovaj sretan mentalitet počinje da prodiru kroz vaše fiziologije i počnete hodati uspravno, glavu uzdignute i ramena ispravio. To je, pak, pomoći će vam da se osjećaju bolje o svom cijelom tijelu sliku.

Hvala Your Body Za sve ono što je uradio za tebe

Vaše telo je mnogo učinio za tebe tokom godina. To je sređeno kad si uhvatila gripa. To je bio tu za tebe kada je želio da se natječu u sportu dan u školi. Ima vas iz kreveta u jutro nakon spavanja fantastičan noći i to će biti tu za vas u godinama koje dolaze.

Dakle, računati svoj blagoslov, a ne tvoje nepravilnosti jednom.

Enjoy Your Body

Kada je moj mrzi samog sebe bila na vrhuncu, perceptivne moj prijatelj je istakao da ja baš ne uživam u svom tijelu. Ja ne izvući maksimum iz nje, rekla je ona.

"Kako to misliš?" Upitao sam zbunjeno.

"Ti ne rade ništa s tim bar slouching na kauču gledate Netflix."

Bila je u pravu. Uzeo sam na brodu njen savet i počeli uživati ​​moje tijelo više. Uzeo sam joge, je trčanje i hodanje. Imam više od toga.

I znate šta? Bilo je sjajno.

Stop Odlaganje Stvari

Ikada odloženo nešto zbog vaše tijelo? Sigurno imaju. Jednom sam otkazao na sastanku, jer sam bio prestravljen da bi on mogao me vidi golog.

Da, na prvom sastanku. Tako iracionalno sam bio.

Ne dozvolite da vaše tijelo drži vas nazad. Mi smo vrlo rijetko objektivan o sebi, i kao takav da sitne mane mrziš možda ni primjetno nekom drugom. Dajte svom tijelu priliku da zablista.

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako započeti voli sebe više?

load...